Wat kan je doen tegen kale plekken in je baard? Baard fillers & more

Wat kan je doen tegen kale plekken in je baard? Baard fillers & more

Je bent écht niet de enige en je ziet het vast vaker om je heen. Het dragen van een baard waar helaas holes in zitten. Onregelmatige dekking. Een vloeiende baardgroei is namelijk niet vanzelfsprekend en best zeldzaam. Hier kunnen diverse oorzaken aan ten grondslag liggen. In de regel laat je de baard dan groeien en kun je met de andere haren de meeste kale plekken wel bedekken. Of je houdt de baard met een baardtrimmer goed kort. Dan neem je de oneffenheden op de koop toe. Het hoeft op zich helemaal niet eens zo verkeerd te staan. Zo’n ruige schaduw met oneffenheden. In Hollywood is het best trendy trouwens.

Imperfecties kunnen ook hip zijn!

Hoe kunnen gaten in een baard ontstaan?

Baard en hoofdharen groeien uit de haarfollikels. Bij de een gaat de groei sneller dan bij de ander. Dit is nu eenmaal genetisch bepaald. Dit geldt ook voor de houdbaarheid van het haar. Bij de ene man sterft het namelijk eerder af dan bij de ander. De houdbaarheid zeg maar. Wanneer een haar ‘dood’ gaat kan deze weer vervangen worden voor een nieuwe. Al is dat niet bij iedereen het geval. Zo ook bij baardharen. Het kan zijn dat er haren afsterven en deze niet meer vervangen worden voor een nieuw exemplaar. Dan kunnen gaten ontstaan die op termijn steeds iets groter worden.

Het kan uiteraard ook dat er op de huid geen haarfollikels (meer) aanwezig zijn. Dan zul je daar uiteraard van nature ook geen baardgroei hebben. Littekens kunnen er ook voor zorgen dat op die plek geen baardhaar meer groeit. Dan zijn de follikels door de beschadiging helaas verwijderd. Je kunt baardharen ook laten implanteren. Maar dat zijn wel weer de rigoureuze stappen natuurlijk. Pijnlijk. Kostbaar ook. Dat moet je er wél voor over hebben. Zo’n chirurgisch aangebrachte baard ook een wat synthetische uitstraling geven. Niet natuurlijk.

Seneca Crane


Heeft het ontstaan van gaten in je baard een medisch karakter?

Het ontstaan van gaten in de baard kunnen diverse oorzaken hebben. Laten we de belangrijkste benoemen:

  • Het ontbreken van haarfollikels – Wel of niet genetisch bepaald
  • Een tekort aan essentiële vitamines en mineralen kunnen ervoor zorgen dat de productie vanuit de haarfollikels achterblijft of stopt
  • Stress kan een grote rol spelen
  • Alopecea Areata – Een aandoening die kaalheid op bepaalde plekken van het lichaam genereert. Dit kan zomaar ineens ontstaan zonder echt aanwijsbare oorzaken. De hierboven genoemde stress zou het ontstaan van deze auto-immuunziekte kunnen triggeren. Niet alleen de baard en op het hoofd maar ook de nagels kunnen aangetast worden. Deze problemen zijn in sommige gevallen van tijdelijke aard en er is helaas weinig aan te doen. Uiteraard is een bezoek aan de dokter zeer aan te bevelen om andere aandoeningen uit te sluiten.
  • Een ongezonde levensstijl

Heeft een gezonde manier van leven invloed op de baardharen?

Als je gezond in het leven staat hoeft dat niet persé altijd van invloed te zijn op de kwaliteit van de baardharen. Wanneer je bijvoorbeeld gezegend bent met ijzersterke genen kunnen de haarfollikels veel hebben en tóch overleven. Maar we kunnen over het algemeen wel zeggen dat een healthy lifestyle een essentiële bijdrage levert aan een gezonde baard. Zorg dus dat je elke dag 1.5 liter water drinkt. Dat helpt de droge huid te hydrateren en houdt deze elastisch. Daar varen jouw haarfollikels wel bij!

Tip: Als je water uit de kraan saai vindt kun je een kan met water ook verfraaien met blaadjes munt, citroenschijf, gember, tijm of fruit. Een bottle water met aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Ziet er niet alleen nice uit maar zorgt voor een tintelend fris smaakje. Liever geen scheut limonade. Minder gezond heh! Daarover gesproken: ga sporten! Door te bewegen bevorder je de aanmaak van testosteron dat een positieve invloed op de haargroei heeft.

Natuurlijk kun je naast een uitgebalanceerd dieet ook mineralen en extra vitaminen slikken. Zoals Biotine, Vitamine A, B (3), C, D, E (bijna het hele alfabet!) maar ook een voldoende aanwezigheid van Zink is essentieel voor een gezonde huid én dito baard.

Hoe kun je een baard met kale plekken anders vormgeven?

Wanneer je nu eenmaal een onregelmatige baardgroei hebt en de ‘kale eilandjes’ niet met de overige baardharen weg kunt werken zul je daar mee moeten dealen. Maar: er zijn ook nog andere mogelijkheden. Je kunt de baardharen op de wangen tot aan de kaaklijn wegscheren. Dus een dunne streep tussen de hals en de kaak. Dan krijg je dus een zeer strak gelijnd baardje. Zoals artiest Prince (R.I.P) destijds. Ook kun je de baard goed kort houden. Dus zo’n schaduw van een dag of 3.

Rough!

Zijn er ook andere manieren om een baard met kale plekken te camoufleren?

Voor het maskeren van de gaten zijn er gelukkig wél ondersteunende middelen om de baard te boosten. Een uitstekend middel is Toppik Hair Building Fibers. Uiteraard ga je dan een klein beetje vals spelen maar de resultaten mogen er zijn! Best NASA namelijk. Met deze synthetische haar vezels vul jij de hiaten in jouw baard perfect op. En niemand die het ziet. Uiteraard wel een kleur uitzoeken met de beste match van je baard tint. Gewoon sprayen en opvullen. Hoe denk je dat ze dit in Hollywood doen? Een blockbuster wordt niet zomaar een blockbuster.

Wil je enthousiast worden? Check dan de topic below of kijk op even hier voor een uitgebreide cursus baardvullen met Toppik!

TOPPIK Hair Building Fibers

 

Toppik – Hair Building Fibers

Toppik Hair Building Fibers creëert een dikke volle look, doordat minuscule haarvezels zich mengen met je eigen haar. De Toppik haarvezels zijn gemaakt van organische Keratine proteïnen, deze worden ook door je eigen haar aangemaakt. De Hair Building Fibers zijn gemakkelijk aan te brengen en zullen zich ook direct mengen met je eigen haar. De vezeltjes hechten zich aan het haar, waardoor ze op dezelfde plaats blijven. Toppik blijft de hele dag goed zitten en geeft niet af.

Ook zijn er mannen die oneffenheden laten tatoeëren. Dat ‘werkt’ optisch het beste als je de baard ultrakort houdt. Je ziet ook dat mannen ‘haartjes’ op hun hoofdhuid laten ‘zetten’. Dus waarom ook niet als kunstmatig baardje. Je moet het maar willen. Diverse natuurlijke vloeistoffen of kruidenextracten kunnen ook een positieve invloed hebben én ondersteuning voor de baard bieden zoals:

  • Jojoba olie
  • Ginseng
  • Argan olie (hier hadden we al eerder een lovend artikel over geschreven)
  • Amandelolie
  • Hennepzaadolie

Uiteraard hebben wij ook een ultiem baard serum met diverse natuurlijke extracten om de baardgroei te stimuleren. Laten wij nog 1 subliem product voor jou uitlichten.

BEVIRO Natural Beard Booster

 

Beviro - Natural Beard Booster

Bevorder je baardgroei met deze Natural Beard Booster van Beviro. De booster bestaat voor 90% uit natuurlijke ingrediënten die samenwerken om je baardgroei te stimuleren en te zorgen voor een dikkere baard.

Deze baardgroei olie ondersteund de doorbloeding, activeert en stimuleert de haarzakjes van je baard en geeft de haarzakjes meer energie. Dit zorgt ervoor dat zelfs op de delen waar je normaal weinig tot geen baardgroei hebt, ook baardharen tevoorschijn kunnen komen. De hoofdingrediënten van de booster zijn cressatine en guarana. Deze geven je baard meer energie en stimuleren de baardgroei.

Daarnaast is de booster verrijkt met andere belangrijke ingrediënten zoals biotine, kruidenextracten, keratine, panthenol en voedende oliën die zowel je baard als de onderliggende huid voeden en ondersteunen tijdens het laten groeien van je baard.

De baard booster is geen magisch wondermiddel waar iedereen een baard mee kan groeien, maar is een hulpmiddel voor degenen waarbij het wat langzamer gaat. Als je op het punt staat je eerste middelbare snor te laten groeien of als niemand in je familie een baard heeft, zal de baard booster waarschijnlijk niet helpen. Deze baard booster is dan ook gemaakt voor degenen die al een kleine basis hebben om mee te werken en deze mensen zullen het meeste uit de baard booster halen.

Mocht je toch niet tevreden zijn over de blijvende oneffenheden in jouw baard. Wat je er ook aan doet. Je kan natuurlijk altijd nog het mes hanteren. Elke of om de dag scheren zodat je er altijd fris en strak uitziet. Crunchy! Daar hebben we uiteraard ook de juiste instrumenten, oliën en zepen voor je op het podium liggen. Gaan we het een andere keer over hebben.

Veel succes, baardmans!

Je vrienden, The Alpha Men