Hoe krijg ik meer Volume in mijn haar?

Hoe krijg ik meer Volume in mijn haar?

Je ziet het elke dag voorbij komen; Instagram-modellen en strakke beroemdheden die overal worden gespot met perfect getemde lokken - en natuurlijk kun je niet anders dan hun geweldige textuur, definitie en stijl bewonderen. Hoe krijgen zij hun haar zo? Het geheim van veel van deze kapsels is volume. Volume is het meest over het hoofd geziene aspect van het kapsel, en vaak speelt tijd de belangrijkste rol bij het bereiken van deze goed zittende kapsels! In dit artikel geven wij jou een aantal handige tips over hoe je meer volume in jouw haar kunt krijgen en hoe het de manier waarop je je haar altijd hebt gestyled, zal veranderen.

Gebruik een föhn om meer volume in je haar te krijgen!

Het gebruik van een föhn om je haar te drogen kan een geweldig hulpmiddel zijn om meer volume in je haar te krijgen zonder, of voorafgaand aan het aanbrengen, een stylingproduct. Doorgaans hebben föhns vele verschillende temperatuur- en luchtstroom instellingen, waaronder lage / gemiddelde / hoge temperatuur en lage / hoge luchtsnelheid. Het kiezen van de juiste combinatie van warmte en lucht zal buitengewoon goed werken om je haar in de juiste richting te laten stromen en het haar tegelijkertijd te laten liften.

De kracht van de föhn zal jou helpen om jouw haar in de gewenste richting te “trainen”. Een föhn wordt in vele gevallen standaard geleverd met verschillende hulpstukken zoals diffusers om de luchtstroom beter te positioneren. Bij het gebruik van een föhn kan het kan verstandig zijn om een ​​hittebeschermende spray te gebruiken om jouw haar te beschermen tegen hitteschade.

- Borstelen tijdens het föhnen
Wanneer je jouw haar aan het föhnen bent kan een borstel je helpen om je haar aan te moedigen de richting aan te nemen die jij wilt en de vorm aan te nemen die jij graag wilt, terwijl het ook de etherische oliën van het haar verdeelt, waardoor het haar er glanzender en gezonder uit zal gaan zien.

Gebruik de juiste haarproducten

Het gebruik van het juiste haarproduct is van cruciaal belang om te voorkomen dat jouw haar plat ligt en er futloos uitziet. Het is slim om elk op olie gebaseerd product zoals een pomade te vermijden en in plaats daarvan producten zoals een paste, cream of clay te gebruiken. Je kunt ook producten proberen die speciaal zijn gemaakt om meer volume aan het haar toe te voegen. Afgezien hiervan zijn matte producten meestal beter dan de glanzende producten om meer volume te bereiken.

- Gebruik niet teveel

Vaak wordt er tevens teveel van een bepaald soort product toegepast. Hoe goed het product ook is voor volume, als je er te veel van gebruikt, zal het je haar plakkerig en plat maken. Wij adviseren dan ook om een product hoeveelheid ter grootte van een munt te gebruiken en deze volledig in jouw handen te wrijven voordat je het op jouw haar aanbrengt.

Maak gebruik van een droogshampoo

Een simpele haartip om overtollige oliën kwijt te raken wat je haar plat maakt en meer volume aan je haar te geven, is door er een droogshampoo te gebruiken. Een droogshampoo reinigt je haar zonder dat je jouw kapsel hoeft te wassen. Het is als een poeder dat de olie uit je haar absorbeert, waardoor het makkelijker is om je haar te stylen.

- Een droogshampoo is geen vervanger
Houd er wel rekening mee dat een droogshampoo geen vervanging is voor een echte shampoo welke je onder de douche gebruikt. Het verwijdert de olie uit je haar, maar een droogshampoo reinigt je haar niet zoals een shampoo gecombineerd met water dat doet. Een droogshampoo is dus slechts een tijdelijke oplossing en je moet jouw haar toch regelmatig wassen.

Gebruik de juiste oliën

Eén van de redenen van het hebben van plat en futloos haar is dat jouw haar waarschijnlijk niet optimaal gezond is. Wanneer jouw haar er kroezig uitziet, droog oogt en/of gespleten haarpunten heeft, dan verkeert je haar in een slechte conditie en moet je dat repareren om een ​​gezond kapsel met de nodige volume te krijgen. De beste manier om gezond haar te krijgen, is door regelmatig olie of maskers aan te brengen. Je kunt zo’n masker 30 tot 60 minuten voordat je je haar wast aanbrengen en het zal je haar voeden en gezonder maken.

Doe dit regelmatig en gebruik het voor ongeveer een paar weken. Je zult al snel merken en zien dat de kwaliteit van jouw haar zal drastisch is verbeterd en het zal veel gemakkelijker voor je worden om volume in je lokken te krijgen!

Normale styling

Als je haar eenmaal het gewenste volume heeft bereikt (met een combinatie van een föhn, borstels en pre-stylers), is het tijd om jouw haar stijlvol en verfijnd te maken. Hoewel zwaardere haarstylingproducten met een hoge hold misschien een goede optie zijn om het kapsel de finishing touch te geven, is het misschien niet de beste optie wanneer je wat fijner haar hebt. Overweeg in dit geval lichtgewicht haarstylingproducten welke over het algemeen superlicht zijn en het volume op zijn plaats houden.

Keuze van The Alpha Men

Hieronder hebben wij een drietal haarverzorgingsproducten opgesteld welke jou de juiste basis geven voor een volumineus kapsel, zonder de toevoeging van schadelijke stoffen.

Forte Series Sea Salt Spray



https://www.thealphamen.nl/forte-series-sea-salt-spray.html


Met deze Sea Salt Spray van Forte Series creëer je binnen enkele seconden een prachtige beach look met volume. De spray versterkt de natuurlijke krul van jouw haar, vermindert kroezen en geeft je haar meer volume. De spray is rijk aan kelp-extract wat het haar en de hoofdhuid ook nog een goede verzorging geeft. Verder is de spray vrij van sulfaten of parabenen, en is de volume spray verrijkt met een heerlijke geur.

BYRD Texturizing Surfspray

 

BYRD Texturizing Surfspray - 177ml

 

De Texturizing Surfspray van het merk Byrd is een styling spray die een Beachy look geeft aan jouw haar. De ingrediënten zeezout en kokosnoot is de spray zorgen voor meer volume en textuur. Deze spray is meer dan alleen een styling, het voedt en herstelt jouw haren tevens met eiwitten en vitamine B5. Voor gehydrateerd haar met een natuurlijke barrière tegen uitdroging en milieu-invloeden kies je voor de Texturizing Surfspray van BYRD.