Een snor groeien en verzorgen: zo doe je dat

Een snor groeien en verzorgen: zo doe je dat

De snor is namelijk een klassieker, een lipverwarmer, een tijdloze harige vriend. De liefde voor snorren is in de afgelopen jaren gelukkig weer toegenomen en wij willen deze movement alleen maar aansporen. Een snor groeien kan frustraties geven, frustraties die wij graag wegnemen door jou te voorzien van adviezen. Het beste advies voor het groeien van een snor is: geef niet op, houd de moed en blijf vertrouwen in die fijne haren op je bovenlip. 


Hoe groei je je snor?

En dan nu de hamvraag, hoe laat je nou eigenlijk een snor groeien? Nou, door hem simpelweg met rust te laten. Het antwoord lijkt simpel, maar dat is het niet. Je moet namelijk door ongeveer vier weken komen met een groeiende schaduw op je bovenlip. Een snor laten groeien is een reis, maar als je bij het eindpunt aankomt, zal het het meer dan waard zijn geweest.


Kies van tevoren de snor die jij wil

Snorren en baarden komen in verschillende vormen en maten. Kies daarom eerst de snor uit waarvan jij denkt: die wil ik. Zo kan de potlood-snor minder tijd, jeuk en frustratie veroorzaken dan een volle chevron snor. 


Scrub er lekker op los

Zelfs nog voordat de stoppels zich weer vertonen kun jij al beginnen met het gebruik van een gezichtsscrub op je bovenlip. Scrubben verwijderd dode huidcellen waardoor de huid beter kan ademen (en dus ook groeien). Ook zal scrubben de bloedstroom stimuleren waardoor je huid beter is in het opnemen van voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de haargroei. 


Geef niet toe aan de jeuk

Het meest irritante aan de hele reis naar een volle snor, is uiteraard de jeuk. Groeiende haren gaan jeuken. De neiging om te krabben kan met de dag groter worden, maar blijf van die snor af! Be a man en houd onze kalmerende woorden in je achterhoofd: de jeuk verdwijnt vanzelf. Wel kun je jezelf een handje helpen door het gebruik van een druppeltje goede baardolie. De jeuk zal door een goede baardolie namelijk verlicht worden. 


Begin met het verzorgen van je snor

Ook als je nog niet helemaal je gewenste snor hebt, is het wel belangrijk om nu alvast met snorverzorging te beginnen. Door het gebruik van bijvoorbeeld een baardshampoo, baardconditioner of baardzeep, zal je groeiende snor meer stimulans krijgen om te groeien. Je houdt je snor schoon, levendig en geeft hem net even dat extra zetje om door te groeien. Ook is het handig om af en toe je snor te borstelen met een snorborstel voor extra stimulans. Voor je het weet is je snor lang genoeg en mag je gaan beginnen: je snor bijwerken. 


Kan ik mijn snor sneller laten groeien?

Een snor groeien kost tijd, we hebben geen magisch middeltje waardoor je plots een volle vriend op je bovenlip hebt zitten. Wel geven wij jou de tip mee om verder te denken dan de snor. Voor het groeien van een snor is het namelijk erg belangrijk om de onderliggende huid in topconditie te hebben. Gebruik daarom vochtinbrengende, voedende en het liefst natuurlijke snorverzorging. 

Kijk ook eens naar de werking van een baardserum. Veel baardserums zullen de natuurlijke haargroei bevorderen zodat je een klein beetje vals kunt spelen. Ideaal, toch?


Verfijn je snor met een snorschaar

Wanneer de snor lekker is gegroeid, is het tijd om deze eens goed bij te gaan werken. Elke stijlvolle man met snor houdt zijn snor goed bij, anders gaan die haren alle kanten opstaan. Ook kan het zijn dat de ene kant van je snor sneller groeit dan de ander. Daarom is het belangrijk om je snor te knippen met een snorschaar. Met een snorschaar zorg je voor symmetrie en verfijndheid. Ook zijn alle snorharen die over je bovenlip beginnen te vallen makkelijk en netjes bij te houden met de snorschaar.  

Ook kun je kiezen om aan de slag te gaan met een trimmer of tondeuse. Hier moet je wel goed mee uitkijken omdat een foutje met een trimmer gauw is gemaakt. Ieder z’n voorkeuren, wij houden van een lekker ouderwetse baardschaar of snorschaar


Stijl je snor

Het leukste gedeelte van het hele proces: het stijlen van je snor! Gefeliciteerd, you made it. De snor pronkt trots op je bovenlip en nu mag het stijlen en snorverzorging beginnen. De finishing touch kun je geven met een snorwax. Je snor is door een snorwax, helemaal in combinatie met een snorkam, in elk gewild model te kneden. Je kunt je snor nu twirlen, omhoog buigen, in een punt buigen, etc. Al je snordromen kunnen nu uit gaan komen. 


Was je snor

Het wassen van je snor is ook niet geheel onbelangrijk. Beeld je even in waar jouw snor in de afgelopen dagen wel niet allemaal is geweest. In de pot chili van je schoonmoeder, in de lauwe koffie op je werk, en god only knows waar nog meer. Het is juist voor een snor belangrijk om deze regelmatig te wassen met een speciale baardshampoo en baardconditioner. Na het wassen is het belangrijk om je snor goed te verzorgen met snorverzorging, bijvoorbeeld een baardboter of een baardolie. 


Love de snor

Vergeet niet om je snor een beetje TLC (Tender, Love & Care) te geven. Je hebt niet voor niets een paar weken rondgelopen met wat sprietjes op je bovenlip. Hou hem goed bij, gebruik de juiste snorverzorging en pak af en toe je snorkam er weer bij. Draag je snor met trots, dan zal de snor jou ook trots maken. 

Mocht je nog vragen hebben over snorren, het laten groeien van snorren, snorverzorging of andere belangrijke snorzaken? Laat het ons weten. Wij worden blij als we jou blij kunnen maken. Je weet ons te vinden.

Good luck!

Je vrienden, The Alpha Men