Welke double edge scheermesjes moet ik gebruiken voor mijn safety razor?

Welke double edge scheermesjes moet ik gebruiken voor mijn safety razor?

Als je de overstap hebt gemaakt naar het scheren met een safety razor of overweegt dit te doen, kom je voor een belangrijke keuze te staan: welk double edge blade moet je gebruiken? Er is een enorm scala aan merken, diktes, en coatings beschikbaar, wat de keuze niet eenvoudiger maakt. In deze blog duiken we dieper in op dit onderwerp om je te helpen de beste keuze te maken.

 

Waarom de keuze belangrijk is

De kwaliteit en het type blade dat je kiest kan een groot verschil maken in je scheerervaring. Het juiste mesje zorgt voor een soepele en irritatievrije scheerbeurt, terwijl het verkeerde mesje tot snijwondjes en een onaangename ervaring kan leiden.

 

Verschillende factoren om te overwegen

  • Materiaal: De meeste double edge blades zijn gemaakt van roestvrij staal, maar wat echt een verschil maakt, is de coating. Platinum en teflon coatings zorgen voor een gladdere scheerbeurt en verlengen de levensduur van het mesje..
  • Dikte: Dikkere mesjes kunnen langer scherp blijven, maar zijn misschien minder flexibel.
  • Scherpte: Sommige merken staan bekend om hun extreem scherpe mesjes. Voor beginners is het wellicht beter om te beginnen met een minder scherp mesje.

 

Bekende merken

Enkele bekende merken zijn Feather, Astra, Derby, Wilkinson Sword en Gillette. Elk merk heeft zijn eigen karakteristieken. Bijvoorbeeld, Feather staat bekend om haar zeer scherpe mesjes terwijl Derby wat milder is, wat beter kan zijn voor het scheren van de gevoelige huid.

 

Het belang van scherpte

De scherpte van een mesje beïnvloedt direct hoe het scheert. Een scherper mesje kan dichter op de huid scheren en kan ideaal zijn voor mensen met dikkere, grovere baardharen. Maar voor mensen met een gevoelige huid kan een te scherp mesje irritatie veroorzaken.

Laten we eens kijken naar een scherpteschaal van 1 tot 5 voor enkele populaire merken:

  • Feather 81-S: 5 (uiterst scherp)
  • Astra Superior Platinum: 4
  • Wilkinson Sword: 4
  • Gillette Platinum: 4
  • Muhle: 3.5
  • Derby Extra: 1

 

Mesjes voor de gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, kan het kiezen van een milder mesje, zoals de Derby Extra Blades of The Bluebeards Revenge Blades, voordeliger zijn. Deze mesjes bieden een zachte scheerbeurt, minimaliseren irritatie en zijn minder agressief dan hun scherpere tegenhangers.

 

Mesjes voor grove, zware baarden

Mannen met een dikkere baardgroei hebben wellicht een scherper mesje nodig voor een efficiënte scheerbeurt. Feather 81-S, bekend als één van de scherpste mesjes op de markt, is hierbij vaak de topkeuze. Astra Superior Platinum en Gillette Platinum zijn ook geschikt voor deze categorie.

 

Probeer verschillende scheermesjes

De beste manier om te ontdekken wat voor jou werkt, is door verschillende blades uit te proberen. Wij verkopen diverse merken en types scheermesjes zodat je kan experimenteren en ontdekken welk mesje het beste bij jou past.

 

Vervanging van double edge blades

Ongeacht het mesje dat je kiest, is het belangrijk om te weten wanneer je het moet vervangen. Over het algemeen, afhankelijk van je baardgroei en scheerfrequentie, moet een mesje na 3-7 scheerbeurten vervangen worden. Een bot mesje verhoogt de kans op snijwondjes en irritatie.

 

Conclusie

Het kiezen van het juiste double edge blade voor je safety razor is essentieel voor een prettige scheerervaring. Er is niet één 'beste' mesje voor iedereen; het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en huidtype. Probeer verschillende merken en types uit totdat je vindt wat het beste voor jou werkt. En onthoud: een scherp mesje is niet alleen efficiënter, maar ook vriendelijker voor je huid!