Het verschil tussen scheerzeep, crème, olie, gel en schuim

Het verschil tussen scheerzeep, crème, olie, gel en schuim

Als je geen baard laat groeien is de kans groot dat jij jezelf elke dag, of om de dag scheert. Een veelvoorkomend probleem is huidirritatie na het scheren. Dit uit zich vaak in roodheid, kleine wondjes en een prikkend gevoel. Dit is niet fijn en zou ook helemaal niet hoeven!

Om huidirritatie tijdens en na het scheren te voorkomen zijn er producten zoals scheerzeep, scheercrème, scheerolie, scheergel en scheerschuim die je kunnen helpen om jouw scheerbeurt comfortabel te laten verlopen! In dit artikel leggen wij je uit wat deze producten doen en welk product het beste bij jou past.
 

Scheerzeep

Scheerzeep ken je waarschijnlijk van de oude traditionele manier van scheren. Met een safety razor. Het product bestaat dan ook al erg lang. Een scheerzeep kan je helpen om jezelf een comfortabele scheerbeurt te geven, zonder irritatie. Scheerzeep zit vaak verpakt in een kleine ronde verpakking.

Je brengt scheerzeep niet aan met je handen, maar met een daarvoor bedoelde scheerkwast. Scheerzeep is namelijk een wat hardere zeep die iets meer wrijving nodig heeft met een scheerkwast.

Ook raden wij je aan om een scheerkom te gebruiken. Hierin klop je de scheerzeep tot een rijk schuim nadat je de scheerkwast nat hebt gemaakt met lauwwarm water en deze met ronde bewegingen door de scheerzeep hebt gehaald. Het creëren van het perfecte, rijke schuim, kost wel iets meer tijd en vaardigheid dan bijvoorbeeld bij het gebruik van een scheercrème.

Voordelen:

1. Scheerzeep gaat lang mee
2. Scheerzeep bevat minder chemische ingrediënten dan andere scheerproducten
3. Scheerzeep kent meer complexe geur profielen
4. Scheerzeep is erg milieuvriendelijk
5. Scheerzeep voorkomt wondjes en irritatie

Scheercrème

Scheercrème is een stukje zachter dan scheerzeep waardoor scheercrème makkelijker is om op te schuimen en blijft lang op de huid liggen; ideaal voor de beginners onder ons! Ook heb je bij een scheercrème niet perse een scheerkwast nodig, je kunt de crème ook gewoon met je vingers aanbrengen. Scheercrème zorgt er tevens voor dat het scheermesje minder dicht op de huid zit, waardoor je minder huid kunt meenemen tijdens het scheren.

Scheercrèmes zijn er in vele varianten, dit maakt een scheercrème dan ook geschikt voor meer specifieke doelen. Zo is een scheercrème bijvoorbeeld extra geschikt voor mannen met een droge huid. Ingrediënten zoals Aloë Vera en Shea Butter zijn vaak terug te vinden in een scheercrème voor de droge huid.

Voordelen:

1. Scheercrème is makkelijk tot schuim te kloppen.
2. Scheercrème is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen zoals een pot of tube
3. Scheercrème is meer geschikt voor de droge huid
4. Scheercrème heeft een sterkere geur
5. Scheercrème zit minder dicht op de huid, wat irritatie en wondjes voorkomt

Scheerolie

Olie wordt al erg lang gebruikt om mee te scheren. Scheerolie zorgt voor een laagje op de huid, voedt de huid en maakt de gezichtshaartjes zachter. Ook is scheren met een scheerolie minder werk dan scheren met bijvoorbeeld een scheerzeep of een scheercrème; je hoeft namelijk geen schuim te kloppen! Scheerolie is een doorzichtig product, hierdoor kun jij goed zien wat je doet, dit maakt een scheerolie bijvoorbeeld ideaal om je bakkebaarden en/of snor mee te scheren.

Scheerolie bevat minder schadelijke en chemische ingrediënten dan andere scheerproducten, dit maakt een scheerolie lekker zacht voor de huid.

Voordelen:

1. Scheerolie hoeft niet te worden opgeklopt
2. Scheerolie is doorzichtig, waardoor je beter kunt zien wat je doet
3. Scheerolie maakt voedt de huid
4. Scheerolie maakt het gezichtshaar zachter
5. Scheerolie maakt jouw scheerbeurt comfortabel en voorkomt irritatie
 

Scheergel

Scheergel lijkt erg veel op scheerschuim, maar heeft een dikkere structuur dat ervoor zorgt dat je gezicht beter wordt beschermd door het extra laagje dat wordt aangebracht. Je kunt scheergel gewoon aanbrengen met je vingers, het is een dikke substantie die gaat schuimen zodra jij het uitwrijft over je gezicht.

Heb je zware baardgroei? Dat is dan een goede reden om te kiezen voor een scheergel in plaats van een scheerschuim. Dit is omdat dit de beste bescherming geeft en elk haartje goed bedekt. Ook bij een vette huid kan scheergel een uitkomst zijn. De gel verzorgt de huid dan ook meteen.

Voordelen:

1. Scheergel is aan te brengen met de vingers en schuimt direct
2. Scheergel geeft een erg goede bescherming door de dikke structuur
3. Scheergel voelt fris aan en draagt bij aan een fijne scheerervaring
4. Scheergel is geschikt voor de vette huid
5. Scheergel voorkomt wondjes en irritatie tijdens het scheren

Scheerschuim

Het gebruik van een scheerschuim zorgt ervoor dat er een fijne schuimlaag ontstaat tussen het scheermes en de huid. Dit maakt dat het mes beter in staat is om over de huid heen te glijden, wat irritaties en wondjes voorkomt. Het gebruiken van scheerschuim is erg makkelijk.

Je spuit gewoon een klein beetje schuim op de palm van je hand en brengt het met je vingertoppen aan op de huid die je wilt scheren. Scheerschuim kent vele varianten, zo is er altijd wel een variant die aansluit op jouw huidtype en wensen!

Scheerschuim bevat meer water dan bijvoorbeeld een ouderwetse scheerzeep. Het nadeel hiervan is dat het schuim wat kouder is en niet zo goed in staat is om de baardharen te verzachten en de poriën te openen zoals een scheerzeep dat doet.

Voordelen:

1. Scheerschuim is makkelijk in gebruik, je hoeft geen schuim te kloppen
2. Scheerschuim is ideaal wanneer je weinig tijd hebt
3. Scheerschuim is relatief goedkoop in aanschaf
4. Scheerschuim voorkomt irritaties en wondjes tijdens het scheren
5. Scheerschuim kent vele varianten, voor elk huidtype

Heb je jouw keuze kunnen maken?

Jij bent nu op de hoogte van wat scheerzeep, scheercrème, scheerolie, scheergel en scheerschuim voor jouw scheerervaring kunnen betekenen! ga je voor traditioneel scheren met scheerzeep, een scheerkwast en een scheerkom? Of kies je voor de makkelijkere weg en past een snel-schuimende scheergel beter bij jou? Wat je keuze ook is, bij The Alpha Men vind jij wat je nodig hebt!