Hoe klop je een scheercreme tot een Scheerschuim

Hoe klop je een scheercreme tot een Scheerschuim

Een heerlijk dikke, volle en vooral romige laag scheerschuim wordt door vele natscheerders geadoreerd. Een fijne dikke schuimkraag op je wangen voelt goed, comfortabel en geeft je een heerlijk fris gevoel na afloop. De warme en zachte schuimkraag voelt lekker aan op je huid en het doffe zachte kloppende geluid van jouw scheerkwast klinkt als muziek in jouw oren. Ook de vrijkomende geuren van je favoriete scheerschuim ruiken naar een goed begin van de dag. Wanneer je vervolgens het raspende geluid hoort van het scheermes die soepeltjes over jouw huid glijdt, kan jouw ochtend niet meer stuk! Maar, hoe maak je nou het perfect opgeklopte scheerschuim om jouw dag mee te beginnen? In dit artikel gaan we jou dat stapsgewijs uitleggen zodat jij, elke ochtend weer, met de perfecte scheerbeurt begint!

Voordelen van scheerschuim

Scheerschuim helpt om vocht in je baardharen te houden tijdens het scheren, waardoor ze zachter en gemakkelijker te scheren zijn. Als er minder kracht nodig is om elk haar te scheren, kunt jij comfortabeler te werk gaan. Ook zorgt scheerschuim voor een dunne beschermlaag tussen het mesje en jouw huid, wat zorgt voor minder wrijving en het risico op roodheid, scheeruitslag, irritatie en vervelende sneetjes. Je huid is nu eenmaal niet gemaakt om er met een scherp scheermes over heen te gaan. Ook helpt scheerschuim je er tijdens het scheren mee bij te houden waar je het mesje al langs hebt gehaald. Dit zal ervoor zorgen dat je geen plekje mist en de reeds geschoren huid niet nogmaals belast. Nog een voordeel van gebruiken van scheerschuim is dat het jouw huid kalmeert en fris aan laat voelen na de scheerbeurt.

Een goede scheerschuim zit boordevol diverse verzorgende en/of voedende vetten en oliën, zoals Jojoba olie, Castor Olie, Sheaboter en Arganolie. Deze ingrediënten voeden en verzorgen jouw huid tijdens het scheren. Dit zorgt uiteindelijk voor minder scheerirritaties en een comfortabel gevoel na het scheren.

Hoe maak je de perfect scheerschuim?


Hieronder gaan wij jou precies uitleggen hoe je het meest ideale scheerschuim opklopt en gebruikt. Allereerst gaan we kijken wat er allemaal nodig is om aan de slag te kunnen gaan.

1. Wat heb je nodig?

Om het meest ideale schuim te creëren heb je een goede scheerzeep, scheercrème, transparante scheergel of scheergel nodig. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat je lauwwarm water hebt, een scheerkwast en, wanneer gewenst, een scheerkom. Het lauwwarme water zal ervoor zorgen dat jouw scheerproduct gaat oplossen. Je kunt de scheerkwast vervolgens gebruiken om het scheerproduct aan te brengen op je gezicht en op te schuimen. Of je het nu direct aanbrengt op je gezicht of het product liever eerst opklopt in de daarvoor bestemde kom laten we geheel aan jouw eigen voorkeur over.


2. Aan de slag
Nu je alle benodigdheden verzamelt hebt kun je jouw scheerkwast nat gaan maken met het lauwwarme water. De haren van deze scheerkwast zullen zich vol zuigen met water, wat je vervolgens weer nodig hebt voor je scheerschuim. Let goed op dat je niet te weinig water, of juist teveel water aanbrengt op je scheerkwast. Wanneer je te weinig water gebruikt zal jouw scheerschuim snel opdrogen. Bij teveel water wordt jouw scheerschuim juist veel te waterig, waardoor het minder goed zal werken.

Je kunt ervoor kiezen om je gezicht van tevoren te reinigen met een milde pH neutrale cleanser en het goed nat te maken met lauwwarm water. Je kunt eventueel ook nog gebruik maken van een pre shave crème of een olie om je huid extra goed te beschermen.

3. Kloppen maar!

De volgende stap is het opschuimen van jouw gekozen scheerproduct, het aanbrengen van het scheerproduct op je huid en het verdelen van het scheerproduct over het te scheren gedeelte.

Scheerschuim kloppen van scheerzeep

Bij een scheerzeep is het belangrijk dat je jouw scheerkwast een paar keer goed ronddraait in/op de zeep. Vocht is essentieel om zeep in de kwast te krijgen, de hoeveelheid is afhankelijk van de zeep en kwast, maar begin altijd met weinig.

Door het vocht zal de zeep oplossen en het residu door de kwast worden opgenomen. Over het algemeen duurt het tussen de 20 en 30 seconden voordat de kwast volledig verzadigd is met scheerzeep. Wanneer dit punt bereikt is neem je de kwast welke verzadigd is met zeep en begin je met het opkloppen tot een schuim.

Opkloppen doe je door de kwast rond te draaien/kloppen in een scheerkom. Deze techniek moet je even in de vingers krijgen. Je wilt niet teveel draaien, maar ook niet slaan, je wilt d.m.v. een kloppende beweging lucht in de zeep kloppen. Je kunt het vergelijken met slagroom kloppen met een garde.

Begint het scheerzeep te schuimen en ben je er van overtuigd dat je genoeg schuim op je scheerkwast hebt? Dan kun je het aan gaan brengen op je gezicht.

Scheerschuim kloppen van scheercrème

Scheercrème is, in tegenstelling tot scheerzeep, al zacht en smeuïg van vorm. Wanneer je hierin gaat roeren met jouw scheerkwast zul je merken dat je al snel teveel gebruikt. Je wilt jouw scheercrème natuurlijk niet verspillen, dus een klein beetje zal voldoende zijn. Wanneer je toch te weinig hebt kun je er snel genoeg wat bij maken. In plaats van roeren is het bij een scheercrème beter om jouw scheerkwast er in te dopen zodat er een kleine hoeveelheid blijft hangen aan de kwast.

De scheercrème neem je dan samen met een vochtig kwast in een scheerkom.
Scheercrème is minder hard dan scheerzeep en heeft een stevige en compacte samenstelling. Bij scheercrème kan je het beste de scheerkwast een paar keer ronddraaien in de kom om de scheercrème met water te vermengen. De verhouding is goed wanneer de crème lekker aan de kwast blijft hangen.

Wanneer dit punt bereikt is neem je de kwast welke verzadigd is met scheercrème en begin je met het opkloppen tot een schuim.
Opkloppen doe je door de kwast rond te draaien/kloppen in een scheerkom. Deze techniek moet je even in de vingers krijgen. Je wilt niet teveel draaien, maar ook niet slaan, je wilt d.m.v. een kloppende beweging lucht in de zeep kloppen. Je kunt het vergelijken met slagroom kloppen met een garde.

Begint het scheerzeep te schuimen en ben je er van overtuigd dat je genoeg schuim op je scheerkwast hebt? Dan kun je het aan gaan brengen op je gezicht.

Breng het scheerschuim aan op je gezicht

Des te meer tijd je besteedt aan het opkloppen van jouw scheerschuim in een daarvoor geschikte kom, des te voller en luchtiger het schuim wordt. Na zo’n 20 tot 30 seconden wordt het scheerschuim al dik en lobbig, je zou het haast aanzien voor slagroom! Wanneer je tevreden bent over het scheerschuim kun je het aan gaan brengen op je gezicht. Ook wanneer het schuim zich al op jouw gezicht bevindt zul je merken dat het nog steeds volume wint. Verdeel het schuim goed over je gezicht totdat jouw baardharen de gewenste zachtheid hebben gekregen, het scheren kan beginnen!

Welke scheerkwast en scheerkom? Onze bestsellers

Het kiezen van een geschikte scheerkwast en scheerkom kan lastig zijn. Daarom delen we graag onze keuze met je;

Scheerkwast, keuze van The Alpha Men

 

 

SIMPSONS Scheerkwast Trafalgar T3 Synthetic

Simpsons Scheerkwast Trafalgar T3 Synthetic

Deze handgemaakte scheerkwast van Simpsons produceert een goed schuim wat zorgt voor een perfect scheerresultaat. De kwast heeft synthetische haren, deze haren zijn de beste namaak haren en sommige mensen beweren zelfs dat deze haren nog fijner zijn bijvoorbeeld de haren van een das. De synthetische haren zijn super zacht en gaan zeer lang mee. Het handvat van de kwast heeft de derde uitvoering van het Simpsons "trafalgar" model en heeft een namaak ivoren afwerking wat zorgt voor een klassieke en luxe uitstraling.

Scheerkom, keuze van The Alpha Men

 

 

The Goodfellas' Smile Scheerkom

The Goodfellas'Smile Scheerkom

Deze Scheerkom van The Goodfellas' Smile is handgemaakt in Italie zowel van binnen als buiten drie keer geschilderd en gelakt om duurzaamheid te garanderen.

De vorm en diepte van de kom garanderen een beter schuim. De kom is bruin met gouden houtkleuren en is gemaakt volgens traditionele methoden.