Ga je voor een scheerzeep of scheercrème?

Ga je voor een scheerzeep of scheercrème?

Er is vaak discussie over wat nou het beste scheerresultaat oplevert. Ook is er veel onduidelijkheid voor beginners die een product willen aanschaffen voor het scheren. Kopen ze het beste een scheerzeep of een scheercrème? Laten we alvast zeggen dat geen van beide per definitie beter is. Die discussie hoeft dus niet gevoerd te worden. Uiteindelijk komt het vooral neer op welke persoonlijke behoefte je hebt bij het scheren. Dat maakt je keuze een stuk makkelijker toch? Nu hoef je alleen nog maar te kiezen uit de honderden scheerzepen- of crèmes die er zijn.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen beide producten en ook heeft elk zijn voor- en nadelen. Die verschillen moeten voor jou uiteindelijk een doorslag kunnen geven. Daarom leggen we je de belangrijkste dingen uit.

Wat is een scheerzeep?

De scheerzeep ken je van de oude traditionele manier van scheren. Het product bestaat dan ook al heel erg lang. Het is een wat hardere zeep die iets meer wrijving met de scheerkwast nodig heeft. Vervolgens wordt de zeep op de kwast met water opgeklopt tot een rijk schuim. Het schuim wat je met een scheerzeep creëert is bijna met geen ander product te evenaren.

Doordat de zeep hard is kan over het algemeen ook veel langer gedaan worden met een scheerzeep. De geur van een scheerzeep is vaak iets minder sterk dan dat van een scheercrème maar er is wel meer variatie in geur doordat scheerzepen meer complexe geurprofielen hebben.

 

koop nu de beste scheerzepen

 

De voordelen van een scheerzeep

  • Een scheerzeep bevat minder chemische en eventueel schadelijke ingrediënten dan een scheercrème. Dit komt omdat een scheerzeep minder chemische agenten nodig heeft omdat het minder vocht bevat.
  • De scheerzeep is hierdoor milieuvriendelijker.
  • Een scheerzeep gaat langer mee dan een scheercrème
  • Meer complexe geurprofielen

Wat is een scheercrème?

Een scheercrème is een zachtere substantie dan een scheerzeep en komt in meerdere soorten voor. Een scheercrème is daardoor ook iets makkelijker op te schuimen en extra geschikt voor beginners. Het is zelfs met de vingers direct aan te brengen op het gezicht. De meeste scheercrèmes zitten in potten net als de scheerzeep maar ze komen ook voor in tubes.

Er is meer variatie in scheercrème met elk een specifiek doel. Bijvoorbeeld extra geschikt voor mensen met een droge huid. Er worden dan vaak extra ingrediënten toegevoegd zoals bijvoorbeeld Aloë Vera of Shea Butter. Voor die mensen met een droge huid is een scheercrème dus misschien meer geschikt. Een scheercrème heeft vaak een wat sterkere geur dan scheerzeep.

De voordelen van een scheercrème

  • Makkelijker op te schuimen
  • Sterkere geur
  • Meer geschikt voor een droge huid
  • Meer keuze in het soort verpakking (pot, tube etc.)
     

scheerzeep en scheercreme kopen

 

Welk scheerproduct kies je het beste?

Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal neer op de behoeftes die jij hebt. Het scheerresultaat hangt uiteindelijk af van een combinatie aan factoren. Het scheermes, scheerschuim dat je maakt, de voorbereiding en natuurlijk jouw scheertechniek.

Ben je helemaal nieuw in de wereld van nat scheren en vind je het nog moeilijk om een goed scheerschuim te kloppen? Misschien kun je dan beter beginnen met een scheercrème. Kan je huid niet goed tegen chemicaliën ga dan voor een scheerzeep. Heb je snel een droge huid zoek dan een scheercrème die meer hydraterend werkt. Als je geur echt belangrijk vindt is een scheerzeep interessanter vanwege de complexe geuren.

De beste scheerzepen- en crèmes

Met beide producten moet je uiteindelijk een goed scheerschuim kunnen maken en een goed glad gezicht kunnen krijgen. Lukt dat niet dan doe je het verkeerd of je hebt een slechte scheerzeep- of crème gekocht. Er is genoeg rommel te vinden waar je beter uit de buurt kan blijven. Om het je wat makkelijker te maken zetten we een aantal merken voor je op een rijtje die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit zodat je eigenlijk nooit verkeerd kan kiezen.

Beste merken voor scheerzeep en scheercrème

Scheerzeep

Martin De Candre – Volgens de kenners de beste scheerzeep ter wereld. Creëert erg makkelijk en snel een rijk schuim dat het mes erg makkelijk over de huid laat glijden.  

Scheerzeep en scheercrème

Taylor of Old Bond Street – Al vele Jaren één de meest geliefde merken op het gebied van scheerzepen en ook scheercrèmes. 

Scheerzeep

Phoenix Artisan Accoutrements – Geliefd om de geweldige geuren en hoge kwaliteit. Een ambachtelijke zeepmaker.

Scheerzeep

RazoRock – Een opkomend merk dat zeer geliefd is onder de kenners. Ongekend hoge kwaliteit voor de prijs die je betaalt. Rijke variatie aan geuren.

Scheerzeep en scheercrème

Proraso – Het meeste geliefde scheermerk uit Italië. Goede prijs/kwaliteit verhouding.