Wat zit er in een toilettas?

Wat zit er in een toilettas?

Een toilettas is ooit bedacht om al je verzorgingsproducten overzichtelijk geordend en veilig mee op reis te kunnen nemen. Voor in je sporttas en vooral als je gaat reizen kan jij en je koffer niet zonder toilettas. Tenzij je graag jouw toiletartikelen lukraak in een reistas gooit en denkt dat het allemaal wel losloopt. Of leegloopt zoals je flesje shampoo. Huilen!

Wat mee te nemen in toilettas?

Als jij nou op die welverdiende vakantie gaat, een weekendje weg, op zakenreis moet of een nachtje logeert bij je scharrel, wil je natuurlijk niks vergeten. Een toilettas gevuld met alle essentials wil je gewoon bij je hebben. Maar wat moet je allemaal in een toilettas stoppen? Tijd voor een checklist:

Tandenborstel, tandpasta en flosdraad
Douchegel of zeep
Deodorant
Shampoo en conditioner
Borstel of kam
Pomade, clay, wax of gel
Safety razor
Scheermesjes
◯ Trimmer
Scheergel, scheerschuim of transparante scheergel
Aftershave
Parfum
Zonnebrand
Aftersun of body lotion
Gezichtscrème
Lippenbalsem
◯ Manicure set: nagelknipper en pincet
◯ EHBO kit: pleisters, pijnstillers, ontsmettingsmiddel
◯ Oordopjes
◯ Lenzen of bril

En als jij nou een baard rockt, vergeet dan niet:

Baardolie
Baardbalsem
Baardshampoo of baardzeep
Baardkam
Baardborstel

Waarom heet het een toilettas?

Een toilettas heeft in ieder geval niks met een toilet te maken, een toiletpot past er sowieso nooit in en ze zijn ook niet bedoeld om even lekker in te schijten.

Maar waarom heet het zo? Simpel: het kent z’n oorsprong uit de Verenigde Staten. Waar militairen al tijdens de 1e wereldoorlog werden uitgerust met een zogeheten toiletery kit waarin ze alle noodzakelijke toiletartikelen (lees: verzorgingsproducten die ze thuis kennelijk in hun oversized toilet hebben staan) in op konden bergen en snel konden pakken.

Een plunjebaal had immers geen extra vakken om bijvoorbeeld scheergerei fatsoenlijk in op te slaan. Zo’n kit was dus een noodzakelijk accessoire.

Wat is een handige toilettas?

Een toilettas waar je niks in kwijt raakt. Eentje met handige vakken waarin je verzorgingsproducten netjes georganiseerd zijn zodat je nooit misgrijpt.

Nu is het natuurlijk afhankelijk van wat je plannen zijn. Ga je een weekendje weg heb je in principe aan een kleine toilettas voldoende. Ga je langer op pad is een groter formaat handiger. Een vereiste van een goede toilettas is in ieder geval dat je alles in één oogopslag ziet. Dus geen gedoe meer.

Kies ook altijd voor een toilettas dat lekker stevig is. Eentje die niet uit elkaar valt als je er naar kijkt. Nylon ripstop, leer, canvas of linnen zijn ideale stoffen voor een toilettas. Dan weet je zeker dat je goed zit! Wat ook handig is, is dat er een ophanghaakje of spiegeltje bij zit. Vooral als je met je backpack op reis gaat. Kan je in je tentje je kuif in de pomade zetten en hem ophangen zodra je in dat veel te kleine douchehokje staat.

  • Gemaakt van stevig materiaal
  • Makkelijk in te delen door handige vakjes
  • Compact
  • Waterproof
  • Ophanghaakje
  • Spiegeltje

Toilettas kopen?

Als jij nog op zoek bent naar een toilettas voor heren, kijk dan even in onze shop. Hier vind je mooi aanbod van verschillende handige toilettassen. Van hele praktische toilettassen voor de avonturiers tot hele luxe toilettassen voor echte de gentleman. Check ze maar eens. Ga je echt geen spijt van krijgen!

Succes!

Je vrienden, The Alpha Men.