Zo zorg je ervoor dat je haar naar achteren valt

Zo zorg je ervoor dat je haar naar achteren valt

Achterovergekamde kapsels zijn tijdloos, stijlvol, clean maar toch edgy. Al decennialang is deze look razendpopulair en dat snappen wij volledig. Maar het is helaas niet zo dat je je bed uitstapt met zo’n kapsel. Het vereist wat kennis en skills. Al helemaal als je wilt dat het de hele dag goed blijft zitten zonder dat er ineens wilde plukken loskomen en voor je ogen gaan hangen. Ziet er gek uit, wil je niet. Daarom gaan wij vandaag bekijken hoe je dit kapsel het beste kan stylen zodat je elke windvlaag de baas blijft.

De redenen dat je kapsel niet goed blijft zitten

Het kan zijn dat je je afvraagt waarom je kapsel niet goed achterover blijft zitten gedurende de dag. Daar is geen hapklaar antwoord voor omdat er nogal wat verschillende redenen kunnen zijn waardoor je coupe niet in model blijft. Daarom gaan we de meest voorkomende redenen bij langs. Kan jij kijken welke voor jou de boosdoener kan zijn!

Haartype

De meest voorkomende reden dat je haar niet achterover blijft zitten is je haartype. Spijtig, kan je weinig aan veranderen namelijk. Zo kan het zijn dat je stijl haar hebt, krullend haar, dik haar, dun haar, noem het maar op. Krullend haar is nogal koppig en zal daarom eerder de neiging te hebben om zich los te maken als het naar achteren is gekamd. Ook dik haar met meer volume is een lastige partij voor het dit kapsel. Eigenlijk is de regel: des te voller en des te dikker: des te zwaarder. Des te zwaarder: des te eerder zwaartekracht zijn ding zal doen. Stijl haar dat niet te dik is, is dus het makkelijkste kapsel voor deze look.

Groeirichting

Weer een reden waar je zelf vrij weinig aan kan doen. Alle haren hebben een bepaalde groeirichting. Bij sommige mannen groeit het haar richting de voorkant en dat is een lastige als je je haar juist achterover wil. Ook kan de kruin een lastige plek zijn. Binnen een kleine ruimte op je hoofd groeien haren allemaal een andere kant op. Ook dan is het lastiger om ze allemaal dezelfde kant op te sturen én houden.

Talgproductie

Dan heb je nog de talgproductie die roet in het eten kan gooien. Als jij een hyperactieve talgproductie hebt, wordt jouw haar een stuk sneller vet dan gewoonlijk. Deze oliën vormen een laagje op de haren en kunnen de producten die jij gebruikt afstoten op den duur. Daardoor zullen de haren in de loop der dag weer terug kunnen vallen naar voren.

Verkeerde producten

Kijk, hier kan je dan wél wat aan doen! Wanneer je verkeerde producten gebruikt voor jouw kapsel dan ben je ervan verzekerd dat je kapsel in de loop der dag weer naar voren kan vallen. Als jij dik haar hebt en je gebruikt een product met een lichte hold, dan zit er te weinig power in en kan je ervan verzekerd zijn dat het naar voren gaat vallen.

Tips om je haar naar achteren te laten vallen

Wij zouden wij niet zijn als we je geen tips gaan geven! Natuurlijk is het mogelijk om, ondanks alle redenen waardoor het nu niet lukt, je haar vol vertrouwen naar achteren te kunnen dragen. Daar zijn wat tips en tricks voor nodig. Take notes:

1. Gebruik een föhn

Föhnen is een geheim wapen die vrijwel alle mannen gebruiken die hun kapsel achterover dragen. Doordat je je haar föhnt als het nat is, kun je je haar ‘ombuigen’ en daardoor kun je de haarrichting enigszins veranderen. Ook breng je meer volume in je haar aan waardoor het minder zwaar wordt en luchtiger. Een stuk makkelijker om te stylen dus en daardoor is een föhn nummer 1 als het gaat om achterovergekamde coupes.

2. Laat je kapsel uitdunnen

Hear us out. Als jij nou echt dik en lastig haar hebt, is het een goed idee om je kapsel uit te laten dunnen bij de barber of kapper. Het verandert niet veel aan het uiterlijk maar zorgt er wél voor dat je haar 10x zo makkelijk te stylen is.

3. Kies een shampoo die je talgproductie in stand houdt

Ga voor een goede (natuurlijke) shampoo waardoor je talgproductie geen overuren gaat draaien. Was je haar ook niet dagelijks. Dat zorgt er namelijk voor dat je haar sneller vet wordt. Zo krijg je geen oliën in je haar die tegen de producten die je gebruikt gaan vechten.

4. Gebruik de juiste producten

Je beste vriend als je je haar achterover wil dragen is het juiste haarproduct! Veel mensen maken hier een fout. Je moet geen vette producten gaan halen om je haar strak naar achteren te houden. Gelukkig zijn er genoeg producten die een goede match zijn voor deze look.

Welke producten zorgen ervoor dat mijn haar naar achteren valt?

Er zijn natuurlijk ook verschillende kapsels die je naar achteren draagt. Zo heb je klassiekers als de slickbacks en quiffs. Als je voor de John Travolta a la ‘Grease’ look wil gaan, dan kan je een oliebasis pomade gebruiken met een high shine. Waterbasis pomade met een high hold wordt het meeste gebruikt door mannen die hun haar achterover dragen. De Reuzel pomades zijn aan te raden omdat ze voor elk haartype en lengte wel een verschillende pomade hebben.

Ook kun je een wax gebruiken, maar dan wel alleen als je kort haar hebt. De hold is niet goed genoeg voor weerbarstige of langere kapsels. Heb je langer haar? Dan is een clay weer aan te raden met een hoge hold en matte finish. Daarnaast wordt het aangeraden om een paste aan te brengen. Hiermee kan je veel variatie aanbrengen én het product is vaak de hele dag te restylen. Dus valt er toch een pluk naar voren? No problemo, gewoon weer met je hand door je haar naar achter stylen. Kind kan de was doen!

Uiteraard is een goede haarlak de finishing touch. Wanneer je je haar geföhnd hebt en hebt gestyled met juiste producten, maak het af met een haarspray die je ervan verzekerd dat je coupe niet meer los te komen is.

Veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men