Word je kaal door gel?

Word je kaal door gel?

Gel zoals we die kennen is ontwikkeld in de jaren ’60 met water, alcohol en polymeer als meest belangrijke bestanddelen. Deze Alpha masseerde in de jaren ‘80 elke dag een handvol blauwe of gele supermarkt gel in z'n haren. Ook nog de halve inhoud van een bus Wella Haarlak als kansloze toevoeging om m’n robotkapsel af te toppen.

Het voelde eigenlijk als het dragen van een helm. Bizar. In die tijd had je gewoon nog niet zoveel keus in haarstylingsproducten. Nu zijn er zoveel meer comfortabele, veilige en premium typen haargel die je niet meer kunt vergelijken met die fluorblauwe gels uit het verleden.

De haarverzorging voor mannen kan juist op een veel veiliger manier. Check maar.

Word je kaal van gel?

Er gaan verschillende verhalen rond of je nu wel of niet kaal kunt worden van gel. Smeer je een goedkope fabrieksgel vol chemie in je haar kan deze materie je haren volledig inkapselen waardoor er geen zuurstof meer doordringt. Dat is op (korte) termijn schadelijk voor je haar want het kan niet meer ademen.

Van de hedendaagse gel van hoge kwaliteit loop je geen risico op kaalheid. De meeste gelsoorten bevatten ook (veel) minder alcohol en meer natuurlijke producten als berken sap en gember. Producten die overigens niet vlokken en veel beter voor je hoofdhuid zijn.

Je kunt er dus vanuit gaan dat haargel die je bij ons aanschaft veilig is in gebruik. Goede haargel kopen voorzien van een lekkere geur waarmee jij je kapsel perfect stileert doe je uiteraard bij The Alpha Men.

Is slapen met gel in je haar slecht?

Word je kaal van gel in je haar als je er mee gaat slapen? Als je een gel hebt die nogal hard is kun jij je haren er wel mee beschadigen. Dit komt door de wrijving van je hoofd op het kussen en je dan nog stijve haren. Dus dan raden we je aan om je haren wel eerst uit te spoelen voordat je in bed duikt.

Dan weet je zeker dat je haren geen schade oplopen. Al adviseren wij je om sowieso nooit met gel in je haar onder de dekens te duiken. Masseer je haren na het douchen gewoon lekker in met een goede haarolie of haarserum. Hiermee voed je de haren tot in de wortel, gaan ze glanzen en worden ze zo zacht als het babybuikje van een pasgeboren wolmuis.

Tip: Heb je dun haar kan gel misschien niet het juiste product zijn wat je in je kapsel wilt aanbrengen. Zoals je kunt zien hebben wij daar legio andere producten voor die ervoor zorgen dat je haar in model blijft en meer natuurlijk volume krijgt.

Veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men.