Waarom jij een styling powder moet gebruiken

Waarom jij een styling powder moet gebruiken

Er is een nieuwe trend aan het ontstaan in de wereld van haarstyling voor mannen. Steeds meer merken brengen hun eigen styling powder uit. Een poeder dat je in je haar strooit om meer volume en textuur te krijgen. Poeder in je haar, dat klinkt niet zo aantrekkelijk. En eerlijk gezegd waren wij er ook wat sceptisch over. Inmiddels hebben we een aantal in ons assortiment en hebben dus het één en ander kunnen proberen. Sceptisch zijn we niet meer, we zijn aangenaam verrast. Het volume en de dikte die je in je haar kan krijgen is ongekend. Het kan de ultieme pre-styler worden, voor iedereen. Laten we eerst eens vertellen wat het precies is.

Wat is een styling powder

Een styling powder of texture powder ziet eruit als babypoeder en komt vaak in een flesje waarmee je het over je haar kan strooien. De poeder bevat ruwe deeltjes silica silylate of rijstpoeder die een enorme textuur creëren doordat ze  voor wrijving tussen haarlokken zorgen. silica silylate absorbeert ook veel vocht en oliën wat zorgt voor een matte effect en de volume van het haar flink verhoogt. Vaak worden er ook nog deeltjes kaolin klei aan de poeders toegevoegd wat het volume en de dikte nog verder verhoogt. Het is dus een product dat absoluut geen kwaad kan doen voor je haar.

 

styling powder

 

Voordelen van een styling powder

Het product is de perfecte oplossing wanneer je vaak last hebt van een plat kapsel of een kapsel dat snel inzakt. Maar het kan ook een oplossing zijn voor mannen die snel last hebben van vettig haar. Het houdt het haar de hele dag zacht en voorkomt dat er knopen in je haar komen. Je gebruikt het vooral als pre-styler maar kan ook alleen gebruikt worden wanneer je niet veel hold nodig hebt. 

Voor wie is het geschikt?

De styling powder zal het meeste opleveren voor mannen met dun haar of wanneer je last krijgt van haaruitval. Je gebruik het product dan als pre-styler waardoor je haar enorm toeneemt in volume. Je haar lijkt er dikker van te worden. De poeder zie je uiteindelijk niet meer. Het voordeel is ook dat het je handen niet vies maakt. Je klopt het er zo weer af wanneer je klaar bent. 

hoe krijg je dikker haar

 

Hoe gebruik je styling powder

 • Föhn je haar droog
 • Strooi de poeder over je haar. Gebruik je al snel te veel? Strooi dan wat op je handen en verdeel het door je haar.
 • Probeer de poeder zoveel mogelijk bij de wortels en het begin van de haren te krijgen.
 • Wil je de styling powder later weer opnieuw activeren? Wrijf even goed door je haar en er ontstaat weer een berg aan volume.

Alle voordelen op een rijtje

 • Makkelijk in gebruik
 • Geeft enorm veel volume en textuur
 • Absorbeert vocht en oliën
 • Geen geur
 • Je handen blijven schoon
 • Je haar lijkt dikker
 • Houdt je haar lekker soepel en zacht
 • Je hebt maar weinig nodig voor het gewenste effect

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Blog: De beste producten voor dun haar

Blog: Waarom jij een sea salt spray moet gebruiken

Top 10 haarstylingsproducten voor dun haar