Oplossingen voor droog haar bij mannen

Oplossingen voor droog haar bij mannen

Dat gortdroge haar van ons. Het hele jaar door. In de zomer geteisterd door zon, diverse typen zwemwater en die fikkende zon. Chloor en bremzout water. Componenten die mannenharen omzetten in kurkdroge tumbleweeds.

Resultaat: alle vocht en noodzakelijke vetten worden uit het haar en de huid onttrokken. En in de winter dan. Zelfde laken een pak. Ook dan is stug en droog haar bij mannen een spoiler van de eerste orde. Bij de dames trouwens ook. Maar die hebben een dusdanig DNA dat ze bijna 24/7 met hun kapsel in de weer zijn. Dat ligt bij ons vaak net even anders.

Het moet snel. En makkelijk. Wij mannen hebben andere hobby’s. Maar goed, helemaal niets doen is ook geen optie. De 4 seizoenen hebben nu eenmaal een enorme invloed op ons hoofdhaar.

De herfst en de winter zorgen voor zeer wisselende temperaturen. Vooral wanneer je van binnen naar buiten gaat. En andersom. Warm-Koud-Warm-Koud. Fonkende haarstress volgt. Al helemaal wanneer je met diverse hoofddeksels in de weer gaat. Al deze invloeden zorgen voor een broos en doods kapsel.

Daarbovenop maken goedkope shampoos, te vaak en te heet wassen & föhnen het haardrama compleet. Maar je hoeft je haar niet zo te martelen. Dat kan anders. En dat gaan we je bij deze kort uitleggen.

Stap 1 om droog & stug haar bij mannen te managen

Pluizig haar bij mannen. Maak je borst deze herfst en winter maar nat. Maar met een goede haarverzorgingsroutine kun jij je statische en verschrompelde droge bos haar redden. Om de knisperende coupe subtiel te managen is een bezoek aan de herenkapper een eerste vereiste. Laat de barbier eerst eens alle dode punten verwijderen, stylen en nieuw leven inblazen.

De zomer heeft haar sporen achtergelaten dus moet er eerst goed gesnoeid en gemodelleerd worden zodat er alleen nog gezonde haren overblijven. Die ga je zelf dan vanaf dat moment structureel in de watten te leggen. Dé perfecte basis om droog pluizig haar bij mannen te voorkomen.

Wat zijn de andere oorzaken dat droog haar bij mannen veel voorkomt?

Simpel. Je verzorgt jouw kapsel niet goed of met de verkeerde producten. Pluizig en stug haar bij mannen wordt door een aantal acties veroorzaakt:

  1. Je gebruikt de verkeerde niet hydraterende shampoo
  2. Je wast je haar te vaak (met de verkeerde shampoo)
  3. Je gebruikt geen of de verkeerde haar conditioner
  4. Je wast je haren met te heet water
  5. Je droogt je haren met een te harde handdoek
  6. Je föhnt te vaak en veel te heet

Chemische vaak goedkope shampoos hebben een averechts effect op de verzorging van je haren. Het beschadigt en droogt je haar alleen maar uit. Helemaal als je ze te vaak gebruikt. Zelfde geldt voor een haarconditioner met parabenen, siliconen, SLS/SLES en parfum aan boord. Gebruik het gewoon niet.

Je haren wassen met te heet water beschadigd de haren de hoofdhuid. Met lauwwarm water wassen is het devies. Je haar stevig droogwrijven met een harde handdoek is ook funest. Hiermee maak je de haren poreus. Met als resultaat: droog en futloos haar.

Heeft voeding en levensstijl ook invloed op droog haar?

Naast de verschillende seizoenen en het gebruik van chemische ‘haarverzorging’ heeft levensstijl ook zeker invloed op droog pluizig haar bij mannen. Een inname van voldoende eiwitten en voldoende ijzer zijn erg belangrijk om je haar(zakjes) van binnenuit te voeden. Veel water drinken. Zeker 1.5 liter per dag!

Het hydrateert de haren ook optimaal en voorkomt dus uitdroging. Een andere killer en veroorzaker van droog haar bij mannen is roken. Dit belemmert je bloedsomloop en dat houdt in dat er minder bloed naar de haarzakjes stroomt. Die raken uitgeput en dat resulteert in piekerig droog futloos haar.

En ja, we houden van een biertje en wijntje maar een teveel aan alcohol zorgt ook voor een ‘bad hairday’. Alcohol verlaagt het zinkgehalte. En laat zink nu net het belangrijke mineraal zijn dat zorgt voor haargroei en algehele gezondheid van het haar.

De beste start om jouw haren te vitaliseren en te laten glanzen

Hoe krijg je zacht, gezond en glanzend haar mannen. Daar gaan we op aansturen. Ook in deze tijd van het jaar kun jij het kapsel zo vitaal mogelijk houden. Naast externe factoren als weersinvloeden en luchtvervuiling heb jij zelf ook veel invloed op de staat van jouw hoofdhaar.

De start van het uitbannen van droog haar is door het goed te verzorgen met de beste shampoos die de haren voeden en hydrateren. Een goede shampoo is een must.

Wat zijn de beste producten die mannen met droog haar kunnen gebruiken?

Glanzend haar mannen. Dat willen we perse bereiken. Naast uitstekende shampoos zijn de beste conditioners ook uitermate belangrijk om je hoofdhaar te voeden. Bespaar niet op een functionele conditioner. Deze voorziet je haar namelijk van de juiste oliën, antioxidanten en vetten. Dus alle ingrediënten tegen droog pluizig haar!

Wat ook een uitstekende manier is om stug en droog haar bij mannen te voorkomen is het gebruiken van een goed haarmasker. Een goed merk is bijvoorbeeld het Amerikaanse Malin & Goetz die een goed werkende Detox Scalp Haarmasker geproduceerd hebben waarmee je het haar én de huid een ongekende boost geeft.

Ook het merk Sunny Isle heeft een uitmuntend en intensief masker voor de haren en huid gecomponeerd waardoor deze optimaal gehydrateerd en gevoed worden. Resultaat: Het doordringende masker zorgt dat het haar glanzend, zachter, gezonder én sterk wordt.

Naast deze haarmaskers raden we je ook aan om haarolie te gebruiken. Met deze serums heb je elixers in huis waarmee je de haren tot in de vezel verwend zodat je kapsel zacht, glanzend en hierdoor zeer comfortabel aanvoelt.

Met deze tips & tricks hopen we je op weg te helpen om droog haar bij mannen te voorkomen. Laten het eerst genezen met bovenstaande routines en producten. Je zult echt verstelt staan dat je hoofdhaar zacht en vitaler aanvoelt. Het ziet er weer veerkrachtig uit.

Mocht je nog vragen hebben vernemen we uiteraard graag van je.

Succes met je nieuwe regime!

Je vrienden, The Alpha Men.