Het beste kapsel voor jouw gezicht

Het beste kapsel voor jouw gezicht

Je hebt het vast weleens meegemaakt, je ziet op straat of op televisie iemand met een geweldig kapsel en wilt meteen zelf net zo’n kapsel. Je gaat zo snel mogelijk naar jouw kapper, neemt een foto van je favoriete acteur mee en legt hem haarfijn uit hoe je je kapsel wilt hebben. Het kapsel dat bij die acteur of vriend zo mooi en perfect lijkt, valt op jouw hoofd behoorlijk tegen. Heeft mijn kapper het verkeerd gedaan? Heb ik de verkeerde aanwijzingen gegeven? Gebruik ik de verkeerde producten? Het zou kunnen maar de kans is groter dat je een kapsel uit hebt gekozen dat gewoonweg niet bij jouw gezichtsvorm past.

Iedereen heeft een andere gezichtsvorm waardoor ook elk kapsel weer anders staat per persoon. Dat klinkt misschien heel lullig maar het biedt ook uitkomst. Er zijn dus kapsels die heel goed staan bij jouw gezicht en de vormen van je gezicht juist beter naar voren laten komen. Een goede kapper zou moeten weten welk kapsel bij jouw gezicht past. Voor het geval je geen goede kapper hebt zullen wij je laten zien welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm.

Het beste kapsel voor een vierkant gezicht

Het vierkante gezicht heeft vaak een sterke kaaklijn en veel symmetrie. Veel mensen vinden dit dan ook de meest mannelijke gezichtsvorm.

Met een vierkant gezicht heb je veel keuze in het kiezen van een kapsel omdat er weinig kapsels zijn die niet goed staan bij deze gezichtsvorm. Kort of lang het maakt niet zoveel uit. Met een vierkant gezicht wil je juist je hoekige kaaklijn accentueren. Klassieke kapsels zoals opgeschoren zijkanten met laagjes, zijscheidingen, iets langer bovenop, De pompadour of een gewone kuif lijken het beste.

We adviseren de kapsels niet te strak en vlak bovenop te dragen en ook niet te kort omdat je anders een blokhoofd krijgt en dat wil je voorkomen. Verder kun je eigenlijk alle kapsels proberen omdat bijna alles bij deze gezichtsvorm past. Wat een bofkont ben jij.

Mannen met een vierkante gezichtsvorm

Mannen met een vierkante gezichtsvorm

Het beste kapsel voor een rond gezicht

Een rond gezicht heeft niet echt opvallende lijnen of hoeken. Je zult dus een haarstijl kiezen die meer definitie aan je gezicht geeft. Kies een kapsel dat niet de lijnen van je gezicht volgt. Anders zal je gezicht alleen maar ronder lijken. Ga voor een kapsel dat contrast geeft en zich scheidt van jouw gezicht. Ga voor veel volume en lengte bovenop en wat korter haar aan de zijkanten. Denk bijvoorbeeld aan een pompadour. Probeer een kapsel dat naar beneden valt met gedekte zijkanten te vermijden. Hierdoor zal je hoofd nog ronder gaan lijken.

Mannen met een ronde gezichtsvorm

Mannen met een ronde gezichtsvorm

Het beste kapsel voor een ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je al een streepje voor bij de vrouwen. Er wordt namelijk gezegd dat bij vrouwen de ovale gezichtsvorm het populairste is. Dat moet je misschien niet te serieus nemen maar het is toch een leuk feitje voor de mannen met dit type gezicht.

Het ovale gezicht kan de grootste variatie aan haarstijlen hebben van alle gezichtsvormen. Ga lekker naar de kapper en probeer uit wat op dat moment een trend is. Je kunt bijna niet de mist in gaan met je keuze.

Dingen waar je op zou kunnen letten is dat je je voorhoofd enigszins vrijhoudt omdat je gezicht anders ronder zal worden. Een zijscheiding doet het altijd goed, een pompadour zal je prachtig staan en wanneer je je zijkanten op scheert zal zelfs de spiegel uitkijken naar het moment dat je er weer voor gaat staan. Maar apart van deze stijlen kun je vooral doen wat jij leuk vindt. Het kan gewoon allemaal.

Mannen met een ovale gezichtsvorm

Mannen met een ovale gezichtsvorm

Het beste kapsel voor een driehoekig gezicht

Het driehoekig gezicht heeft vaak een mooie brede kaaklijn die naar de kin toe smaller wordt waardoor je een soort driehoekige vorm krijgt. Het voorhoofd is juist iets smaller dan bij een vierkant gezicht. Je kunt dus het beste voor wat vollere zijkanten gaan.

Je kunt prima voor een scheiding gaan, een slick back of een French crop zolang je de zijkanten maar niet op laat scheren. Je wilt juist dat smallere voorhoofd wat breder maken.

Mannen met een driehoekige gezichtsvorm

Mannen met een ronde gezichtsvorm

Het beste kapsel voor een rechthoekig gezicht

Ook wel langwerpig gezicht genoemd valt qua vorm een beetje tussen vierkant en ovaal in. Omdat je al een lang gezicht hebt wil je voor een kapsel gaan dat je gezicht niet nog langer maakt. Ga voor een langer kapsel zowel aan de zij- als bovenkanten.

Doe geen french crop, undercut of andere kapsels met flink opgeschoren zijkanten. Je kunt best een pompadour, kuif of het haar naar achteren doen maar doe daarbij de zijkanten niet te kort.

Mannen met een rechthoekige gezichtsvorm

Mannen met een ronde gezichtsvorm

Het beste kapsel voor een diamantvormig gezicht

De kans is niet groot dat jij een diamantvormig gezicht hebt. Het is namelijk best een zeldzaam type gezicht. Heb je dat wel dan heb je een wat smallere kin en voorhoofd maar zijn de jukbeenderen wat breder. Je kunt dus het beste voor een haarstijl gaan die wat meer breedte geeft aan je kin en voorhoofd.

Laagjes en randen werken over het algemeen goed omdat ze meer definitie aan het voorhoofd geven en ook haarstijlen die rond de oren wat langer zijn staan deze gezichtsvorm goed.

Laat het haar niet te kort aan de zijkanten omdat je oren dan veel groter lijken. Je laat je jukbeenderen zo nog breder uitkomen. Wil je je kin wat breder maken? Ga voor een stoppelbaard.

Mannen met een diamantvormig gezicht

Mannen met een diamantvormig gezicht

Het beste kapsel voor een hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is vrij zeldzaam maar komt vaker voor dan een diamantvormig gezicht. De bovenkant is wat breder en naar beneden wordt het smaller. Wat je dus wilt doen is je kin niet te smal uit laten komen. Ga liever niet voor een kort opgeschoren kapsel. Ga voor een iets langer kapsel met meer golven.

Wil je je kaaklijn en kin wat breder maken? Probeer eens een volle baard. Zo geef je meer breedte aan de onderkant van je gezicht waardoor de vorm van je gezicht mooi in balans komt. Stoppels doen het ook altijd goed.

Mannen met een hartvormig gezicht

Mannen met een hartvormige gezichtsvorm

Laat je adviseren over de beste haarstijl

Ik snap best dat je zelf niet altijd zin hebt om uit te puzzelen wat precies bij jou past. Deze blog is ook puur als advies bedoeld om jou handgrepen te geven waar je op kan letten. Maak het jezelf makkelijk en zoek een goede kapper uit die deze dingen weet en ziet.

Het geeft in ieder geval een verklaring waarom niet elk kapsel uit een tijdschrift bij je staat zoals je zou willen. Naast dat een kapsel goed bij je kan staan zul je natuurlijk ook je haar goed moeten verzorgen en zul je de juiste producten moeten gebruiken voor het stylen van je haar.

Lees daar meer over in onderstaande blogs of vraag je kapper voor advies over de juiste producten. Je kunt natuurlijk ook ons bellen of een mailtje sturen met brandende vragen over producten voor jouw haar.

Lees ook: Haarverzorging voor mannen: 7 veelgemaakte fouten

Lees ook: Welk product past bij jouw kapsel