Hoe je het beste neushaar kan verwijderen

Hoe je het beste neushaar kan verwijderen

Het is een raar gegeven dat wanneer je ouder wordt, haar begint te verdwijnen op plekken waar je het zou willen hebben, en begint te groeien op plekken waar je het absoluut niet wilt. Je rug, schouders, oren en vooral je neus.

Met neushaar is eigenlijk niks mis. Maar wanneer het zolang wordt dat het je neusgaten uitsteekt kan dat een flinke afknapper zijn. Het ziet er gewoon erg onverzorgd uit als ik het genuanceerd moet brengen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om neusharen te verwijderen. Toch zijn niet alle manier zo goed voor je neus. Sterker nog, je kan er flink last van krijgen als je het verkeerd doet. We raden je dan ook aan enkel de te lange haartjes in te korten.

Waarom niet alle neusharen verwijderen?

Die neusharen zitten er natuurlijk niet voor niks. Alle mensen hebben namelijk neushaar met een goede reden. Het is bedoeld om vuil buiten je neusholte te houden. Mocht je alle haren weghalen, dan kan alle vuil en stof zich makkelijk ophopen in je neusholte. Bacteriën hebben dan de vrije hand. Het kan leiden tot infecties en ontstekingen. En dat is echt geen pretje in je neus. Hou ze daarom bij. Verwijder ze niet volledig.

Hoe verwijder je het beste neusharen?

Oké, niet helemaal verwijderen dus. Enkel de te lange haartjes. Hoe doe je dat dan? Er zijn verschillende manieren om neusharen te verwijderen. Maar een aantal manieren raden we sterk af. Alle manieren die je neusharen eruit trekken zijn niet goed en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

neushaar waxen

Waarom je niet je neushaar eruit mag trekken

In je neusholte zitten haartjes vast met haarzakjes. Als je een haartje eruit trekt, dan trek je het haartje uit het zakje en blijft er dus een open wondje over. In dat wondje kunnen bacteriën zich gaan nestelen wat ernstige infecties kan veroorzaken. Ook heb je voor je het weet een neusholte ontsteking. Een infectie in je neus kan zich makkelijk verplaatsen naar het brein wat nog veel ernstigere gevolgen kan hebben.

niet je neushaar eruit trekken

Niet de neusharen waxen of epileren

Ga dus niet aan de gang met een pincet. Neushaar epileren met een pincet is gewoon de haren eruit trekken. Ook kun je je neusharen beter niet waxen. Hiermee trek je alles eruit wat dubbel zoveel risico heeft. Alle haren zijn er dan uit en je neusholte is helemaal open en onbeschermd, terwijl je allemaal open wondjes in je neus hebt van het waxen. Daarnaast is epileren of waxen ook niet bepaald de meest aangename manier van neushaar verwijderen.

Neushaar knippen

Het knippen van de neusharen is iets wat veel gedaan wordt. Dat is in principe prima. Wel heb je een speciaal schaartje nodig bedoeld voor neushaar. Deze heeft ronde uiteinden. Het nadeel van deze methode is dat het lastig is alle haartjes te vinden en je jezelf ook snel kan verwonden. Wees dus voorzichtig met zo’n schaartje.

Beste neustrimmer

Neushaar trimmen

Je neushaar trimmen is eigenlijk de meest makkelijke manier om je neushaar te verwijderen. Je duwt de trimmer in je neus en de haartjes worden mooi afgesneden door het apparaatje. Het nadeel is natuurlijk dat je elke keer batterijen moet vervangen na een tijdje en dat een goede neushaartrimmer best wat geld kost.

Onze oplossing voor het trimmen van je neushaar

Maak kennis met de Dovo Klipette van het merk Dovo. Een neushaartrimmer die volledig gemaakt is van roestvrijstaal en waar je geen batterijen of stroom voor nodig hebt. Je hoeft enkel aan het handvat te draaien en je haren worden moeiteloos verwijderd. Absoluut pijnloos en niet gevaarlijk voor je neusholte. Een eenmalige investering die door z’n solide bouwkwaliteit je hele leven meegaat. Compact genoeg om in je zak te stoppen.

Beste neushaartrimmer

Dit is onze favoriete manier van neusharen verwijderen en natuurlijk ook de meest duurzame.

Meer over haren verwijderen? Lees ook de volgende blogs over lichaamshaar verwijderen