Zo laat jij je parfum langer en beter ruiken

Zo laat jij je parfum langer en beter ruiken

Geur is misschien wel het krachtigste zintuig dat we hebben. Het is verbonden met het limbisch systeem van de hersenen. Dit systeem regelt bijvoorbeeld ook emotie. Geur en emotie zijn erg verbonden. Het is het meest universele middel om je te onderscheiden. Het maakt bij iedereen iets los. Het heeft grote invloed op hoe aantrekkelijk je wordt gevonden door verschillende vrouwen, maar kan ook alleen al heerlijk zijn om zelf te ruiken.

Dat ruiken daar zijn nogal wat vragen over. Want hoe laat je je parfum nou het beste en vooral het langste ruiken? Soms lijkt het alsof je je parfum niet meer ruikt na een paar uur. Er ontstaat dan ook het gevaar dat je te veel op spuit. Een flinke afknapper en bovendien zonde van je dure flesje parfum. Breng ik het verkeerd aan? Gebruik ik geen goede parfum? Deze vragen gaan we allemaal beantwoorden. Na het lezen van dit artikel hoef je je nooit meer druk te maken om jouw parfum.

Breng parfum aan op je puls punten

Puls punten zijn plekken op je lichaam waar je je hartslag kan voelen en de huid wat dunner is. Je huid is hier warmer door de temperatuur van het bloed. Dit zijn de beste plekken om parfum zo goed mogelijk te laten werken. Deze punten worden gevonden bij de keel, achter de oorlel, de slaap en de binnenkant van de pols en elleboog.

Ga nu niet alle puls punten besproeien maar kies er een paar. Breng het aan met een spray vanaf ongeveer 20 centimeter afstand. En denk eraan: Nooit wrijven! Hierdoor breken de moleculen af en kan de geur veranderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Breng parfum aan vlak na het douchen

Al is het alleen al omdat parfum vlekken kan veroorzaken op je kleding. Wanneer je net onder de douche wegkomt is je huid warm en staan de poriën nog open. Een ideale omgeving voor een parfum om lekker sterk en vooral langer te gaan ruiken. Gebruik een bodylotion voordat je de parfum aanbrengt. Een parfum blijft veel langer zitten op een vettere huid.

Gebruik parfum met sterke basisnoten

Alles parfums bestaan uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Het zijn verschillende lagen aan geuren waarmee een parfum wordt opgebouwd. Topnoten zijn de geuren die je het eerste ruikt bij opspuiten. Dit zijn vaak frisse, fruitige of zoete geuren. Het zijn ook de geuren die het snelste verdwijnen. Meestal na een halfuur. De hartnoten komen nu meer tevoorschijn en blijven langer hangen.

Als laatste blijf je de basisnoten ruiken en deze blijven veruit het langste hangen. Voorbeelden van Sterke basisnoten zijn houtachtig: Ceder, dennen en muskus, of oosters: Patchouli, wierook en vanille. Zoek naar sterke basisnoten en je zult lijsten met geuren vinden.

hoe parfum langer laten ruiken

Stem de hoeveelheid af op het soort parfum

Wanneer je een eau de parfum gebruikt heb je natuurlijk veel minder nodig dan wanneer je een eau de cologne of eau de toilette gebruikt. Lees hier het blog over de verschillen tussen de parfumsoorten. Twee tot maximaal drie spuitjes zijn genoeg wanneer je een eau de parfum gebruikt. Ook zal een lichte en frisse geur sneller verdwijnen dan een zware houtachtige of kruidige geur. Wees hier dus voorzichtig mee.

Houd rekening met het seizoen

De temperatuur in de omgeving heeft sterke invloed op hoelang een parfum de geur draagt. Bij warmere temperatuur zal een parfum sterker ruiken doordat parfum geactiveerd wordt door warmte. Daarom wordt over het algemeen in de zomer een lichtere parfum gedragen.

Aan de andere kant verdampt een parfum wel sneller in de zomer en zal deze vaker aangebracht moeten worden wanneer er een lichtere variant zoals een eau de cologne of eau de toilette wordt gebruikt. In de winter zal de parfum minder intens zijn maar wel langer merkbaar blijven. Daardoor kan een zwaardere geur in de winter gebruikt worden. Maar pas wel op dat je niet naar een geëxplodeerde pot wierrook gaat ruiken.

Vertrouw je neus (niet)

Wanneer je je parfum opspuit en je ruikt dit, kunnen andere dit ook ruiken. Ga hierin niet te ver. Wanneer je de parfum een tijdje draagt zal je reukorgaan zich hierop aanpassen. Na een tijdje ruik je het zelf amper. Dit kan erg bedrieglijk werken. Want je hebt nu de neiging om extra parfum toe te voegen of tot de conclusie te komen dat de parfum niet goed is. Terwijl andere mensen in je omgeving je parfum echt wel zullen ruiken. Twijfel je echt? Vraag iemand in je omgeving of de parfum geroken wordt.

Bewaar je parfum koel en donker

Wanneer je verzameling parfums te veel met licht en hitte in aanraking komt worden de geurstoffen afgebroken. Ook wanneer het flesje nog ongeopend is. Het kan het luchtje sterk veranderen. Het kan zelfs de huid gaan irriteren. Bewaar het op een koele, droge en donkere plaats.

Geen badkamers omdat de vocht in de parfum kan komen. Het beste is een kastje in je kamer in een donkere lade. Woon je in een zeer vochtige omgeving? Zet het dan in de koelkast.

Onze favoriete parfums voor mannen

Heerlijke unisex parfum

Acca Kappa - White Moss Eau de Parfum

Met recht één van de bekendste geurlijnen van Acca Kappa. Deze unisex geur is licht aromatisch maar ook lekker fris. Je kunt deze geur eigenlijk overal en altijd dragen.

Topnoten:
Cardamom - Geranium

Hartnoten:
Violet leaves - Iris - Leather - Bay leaves

Basisnoten:
Amber - Vanilla - Incense - Vetiver - Cistus

Mannelijke zware geur kopen

Captain Fawcett - Booze & Baccy Eau de Parfum

Deze zeer mannelijke parfum is ontstaan uit een samenwerking tussen Captain Fawcett en Ricki Hall. Deze parfum heeft een zeer mannelijke en zware geur en moet met zelfvertrouwen gedragen worden. Het laat je ruiken naar de man die thuiskomt van een avondje whisky drinken bij de sigarenclub. Wij houden er wel van.

Topnoten:

bay rum, zesty orange & bergamot

Hartnoten:

fresh galbanum, white thyme & coriander

Basisnoten:

honeyed fresh tobacco leaves, dusty aromatic frankincense, maple-like benzoin & warm exotic vanilla bean

Acca Kappa 1869 eau de parfum

Acca Kappa - 1869 Eau de Parfum

Heerlijke warme parfum die hinten van leer weggeeft. Maakt de man mysterieus en charismatisch.

Topnoten:

Cardamom - Geranium

Hartnoten:

Violet leaves - Iris - Leather - Bay leaves

Basisnoten:

Amber - Vanilla - Incense - Vetiver - Cistus

monte cristo parfum kopen

MonteCristo - Deleggend Eau de Parfum

Deze premium parfum van Montecristo komt in een erg mooie verpakking. Een houtachtige kruidige mannelijke mix met energieke noten. Deze eau de parfum heeft een concentratie van 20% parfum waardoor hij lang merkbaar blijft.

Topnoten:

bergamot, grapefuit, roze peper

Hartnoten:

zwarte peper, Elemi, Geranium

Basisnoten:

cederhout, vetiver, patchouli, tonkaboon.