Talkpoeder na het scheren

Talkpoeder na het scheren

Talkpoeder is niet alleen maar geschikt voor babybilletjes. Nee, dit wondermiddeltje wordt namelijk al eeuwen ingezet om je scheerbeurt comfortabeler te maken. Wanneer je je eens goed laat verwennen bij een echte barbier, zal je ook opmerken dat dit mineraal als laatste stap wordt gebruikt in het proces. Het gebruik van talkpoeder na het natscheren begint een vergeten kunst te worden en dat moeten we niet simpelweg accepteren. Tijd om ons eens goed te verdiepen in alle ins-and-outs van talkpoeder na het scheren.


Wat is talkpoeder?

Iedereen kent talkpoeder wel, maar wat is het nou eigenlijk? Talkpoeder is, simpel gezegd, een poeder van talk. Talk is afkomstig van het kleimineraal magnesiumsilicaat. Dit mineraal staat bekend om de verfrissende, kalmerende en vooral absorberende werking. Overtollig olie, zweet en vet wordt dus moeiteloos door talkpoeder opgenomen.


Niet alleen de absorberende werking is ideaal voor het scheren, maar ook zal talkpoeder wrijving verminderen. Je scheermes zal dus soepeler over je huid glijden wat scheerwondjes en scheerirritaties zal voorkomen.


Voordelen van talkpoeder

Oké, we hebben al redelijk wat voordelen genoemd. Maar talkpoeder wordt niet voor niets door de professionals gebruikt. Laten we alle voordelen eens onder elkaar zetten.


 • Kalmeert en verfrist je huid
 • Vocht, zweet en overtollig olie wordt moeiteloos opgenomen
 • Je huid zal op een prettige manier droog en zacht aanvoelen
 • Wrijving van het scheermes zal verminderd worden
 • Scheerwondjes en scheerirritaties worden voorkomen
 • Een schraal of branderig gevoel wordt voorkomen
 • Talkpoeder zal je huid een matte teint bezorgen
 • Dit wondermiddeltje kost vrij weinig geld!

Hoe moet je talkpoeder gebruiken na het scheren?

Het is altijd een optie om de kunst af te kijken van de kunstenaar. In dit geval dus de authentieke barbier. Deze zal talkpoeder aanbrengen met zijn handen op je gezicht en/of nek. Het aanbrengen doe je met je handen doordat je dan de meeste controle over de poeder hebt.


Ook is het een optie om wat talkpoeder in een handdoek te doen en met je handdoek over je gezicht en/of hals te bewegen. Let dan wel goed op of de talkpoeder goed verdeeld is.


Andere mannen gebruiken een scheerkwast en dit is ook zeker een goede optie. Je ‘poedert’ je huid op deze manier gecontroleerd af en je weet exact welke stukken je al voorzien hebt van talkpoeder.


Is talkpoeder goed voor je huid?

We poederen ook babybilletjes met talkpoeder. Dat zegt genoeg. Talkpoeder is zelfs gemaakt van het zachtste mineraal op aarde. Dus ja, talkpoeder is goed voor je huid! Het is een natuurlijk mineraal zonder toegevoegde chemicaliën, anders zouden we dit goedje ook niet vertrouwen op onschuldige baby’tjes.


Er is een fabel die beweert dat talkpoeder een veroorzaker kan zijn voor kanker. Echter is er meer dan 40 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan door verschillende, onafhankelijke wetenschappers. Al deze wetenschappers hebben unaniem de conclusie getrokken dat talkpoeder voor niets of niemand gevaarlijk is.


Wat is de beste talkpoeder?

Dit antwoord is natuurlijk verschillend per persoon. Uiteraard hebben wij wel onze absolute favorieten! En wie zouden wij nou zijn als we die niet met jou zouden delen? Komen ze dan.


 • Clubman Pinaud Finest Powder
 • De naam zegt het al, deze talkpoeder is the finest powder. Dit klassieke product is zonder twijfel terug te vinden bij de echte barbiers. Het ontsmet je huid, dicht scheerwondjes, voorkomt irritaties en gaat het glimmende effect van het scheren tegen. Deze talkpoeder is gemaakt van microfijn poeder en is daardoor een stuk makkelijker op te nemen door de huid. Daardoor zullen oliën, vet en zweet zonder probleem geabsorbeerd worden. • Proraso Talkpoeder Mint & Rosemary
 • Deze post shaving powder is je beste vriend na een goede scheerbeurt. Je huid zal zachter en gladder worden en het risico op scheerwondjes en scheerirritaties zullen worden voorkomen. Overtollig vet en talg wordt zonder probleem geabsorbeerd en je huid zal heerlijk zacht en verzorgd aanvoelen. De talkpoeder bevat de warme geur van kruidnagel en rozemarijn. Dit zal een extra dimensie van frisheid toevoegen. • The Bluebeards Revenge Talc For Men
 • Een klassiek product, maar dan in een nieuw jasje. Je huid wordt vrijgehouden van zweet, overtollige oliën en zweet. Je huid wordt heerlijk verzorgd en verkoeld door onder andere komkommer en aloë vera extracten. Je huid zal niet meer glimmen maar op een verzorgde manier mat ogen. Deze talkpoeder is speciaal ontworpen voor het droog houden van je lichaam en gezicht.


  We kunnen dus wel concluderen dat een talkpoeder essentieel is voor het beëindigen van een goede scheerbeurt. Talkpoeder is een musthave in elke badkamerkast, een verwennerij voor je huid. We hopen dat je dit eeuwenoude product zal kunnen waarderen. Nu kan het zijn dat je alsnog vragen hebt, neem dan gerust even contact met ons op! We helpen je graag. Je weet ons te vinden!