Hoe versnel ik mijn baardgroei?

Hoe versnel ik mijn baardgroei?
Als je een baard wilt laten groeien, of je vraagt ​​je af hoe je snel een baard kunt laten groeien, moet je één ding weten en dat is dat er helaas geen wondermiddel bestaat voor het snel laten groeien van een volle bos. Zeker, een paar supplementen kunnen het proces van groeien versnellen - en daar komen we later in dit artikel op terug - maar het laten groeien van een baard komt in de eerste plaats neer op de levensstijl die je er op na houdt. Mannen die over het algemeen gezonder leven, zullen het gemakkelijker hebben om een baard te laten groeien, en die van deze mannen zal ook sterker en zachter zijn. Wanneer jij ook van deze voordelen wilt profiteren, volg dan onze tips voor een betere, snellere en sterkere baard!

Feiten over het groeien van gezichtshaar

Gemiddeld is de baardgroei van een man zo’n halve centimeter per maand. Voor sommige mannen zal de groei lengte per maand minder zijn, maar voor sommige mannen kan dit ook meer zijn; zelfs meer dan 2,5 cm per maand! De snelheid van je baardgroei wordt bepaald door zaken als jouw genetische aanleg en jouw testosteronspiegel en hoe gevoelig je lichaam is voor de hormonen die de baardgroei stimuleren.

Zorg goed voor je huid

Jouw haar zal sneller en gezonder groeien wanneer de huid waarop het haar groeit, schoon is en op de juiste manier gevoed wordt. Het is dan ook van belang om overtollig olie, vuil en vuil uit de poriën te spoelen door tweemaal daags te reinigen - eenmaal 's ochtends, eenmaal' s avonds. Dit kun je opvolgen door met een zachte scrub om eventuele dode huidcellen weg te poetsen die de poriën verstoppen en acne kunnen veroorzaken. Vervolgens is het verstandig om je huid in te smeren met een voedende en vochtinbrengende crème of olie om de huid te hydrateren en te verzorgen. Dit alles zou je teint moeten verbeteren, maar zal ook het tempo bepalen voor gezondere, snellere haargroei.

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt

Alle lichaamsprocessen zullen beter en efficiënter verlopen wanneer het goed gehydrateerd is - helemaal tot op celniveau. En dat is waar het haar ook last van heeft: de cellen regenereren niet zo snel, en ze krijgen ook niet voldoende vitamines en voedingsstoffen omdat het lichaam deze verzorgende middelen niet goed kan verdelen als het uitgedroogd is. Dus naast een langzamere baard heeft een uitgedroogd persoon ook een grovere, drogere baard. Water drinken dus!

Vitamine B

Er zijn een paar B-vitamines die je haar mee kunnen helpen om sneller te groeien. De meest gebruikte vitamine is biotine (vitamine B7). Een kleine dagelijkse aanvulling doet jou al profiteren van de voordelen. Vraag je dermatoloog eventueel naar de beste dosering voor jouw lichaam.

Drink veel water

Drink veel water wanneer je biotine gebruikt. Dit voorkomt een ​​droge huid en puistjes. Biotine versterkt de eiwitten in je haar, huid en je nagels. Biotine helpt ze allemaal sterker en te worden en sneller te laten groeien. Je zult het gebruik van biotone waarschijnlijk eerst in je nagels opmerken.

Welk effect heeft de juiste voeding op de groei van een baard?

Naast vitamine B-supplementen kun je de haargroei bevorderen met een dieet dat is verankerd in eiwitten, groenten, volle granen, kaas en yoghurt. Dit zorgt ervoor dat je alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt voor stevige, efficiënte haargroei. Je wilt je naast eiwitten concentreren op voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, B, C en E. Hier is een shortlist voor je volgende boodschappen ronde: eieren, amandelen, volle granen, kaas, yoghurt, zalm, kip, bladgroenten, wortels, peulvruchten, avocado's, uien, zoete aardappelen en tomaten. Rond die lijst af met ander voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, en je zou alle juiste vitamines en eiwitten in je bloedstroom moeten sturen voor maximale haargroei en kracht.

Tips voor een dekkende en gezonde baard

  1. Zorg voor je huid. Een gezonde huid is de basis van een gezonde, dikke baard.​
  2. Vermijd stres
  3. Neem voldoende rust
  4. Verbeter je voedingspatroon
  5. Slik supplementen waaronder biotine
  6. Verzorg je baard regelmatig met baardolie
  7. Trim je baard op de juiste manier, of laat het doen door een barbier