Baard struggles: De meest lastigste dingen om te eten met een baard

Baard struggles: De meest lastigste dingen om te eten met een baard

Een baard laten staan zorgt voor een masculiene uitstraling. Zoals militairen graag een snor dragen. Een baard in het leger is alleen onhandig. Vooral met een gasmasker op ben je totaal kansloos. Voor de mensen die in militaire dienst gezeten hebben of beroepsmilitair zijn weten dat.

In de tijd dat de tikker van dit artikel in dienst zat was een baard verboden. Als je op appel stond kwam de Sergeant-Majoor altijd even met een watje langslopen. En als er een sliertje wit op de wang of kin achterbleef kon het hele peloton weer ingerukt. Naar de badkamer. ALLEMAAL opnieuw met het mesje in de weer.

Maar de échte uitdaging: Een baard en eten. Dat zijn vaak zeer ongemakkelijke combinaties. We geven je alvast even een tip: zorg dat je een goede baardshampoo in je vizier hebt. Zonder baardshampoo ben je de Sjaak. Als je de knoflooksaus wilt verwijderen. Zonder dat jij je baard om zeep helpt.

Wat is de meest onhandige voeding als je een baard draagt?

Uiteraard kunnen we daar een hele opsomming van maken. En dat gaan we ook gewoon doen. Onze ervaringen delen hoe je het best schadevrij kunt bunkeren zonder dat je baard hiervan de dupe wordt. Het staat ook altijd zo knullig als je in een Mexicaans restaurant zit en de zwarte bonen vinden 1 voor 1 een weg in de baardharen. Dat ze zich tollend naar het binnenste van de baard bewegen om zich daar knus te kunnen nestelen met hun soortgenoten.

Of wat denk je van een gyros complex. Dat je net als een aangeslagen Hamilton verkeerd coördineert en hierdoor de vork met een lading gegrild vlees inclusief tzatziki pulserend in je baard golft. Probeer dat er maar eens netjes uit te vlokken. Kan geen kwaad als je ons artikel 'De meest gemaakte fouten die je baard beschadigen' te consumeren. Right, laten we de meest gênante baardvulsels eens onder elkaar zetten.

Top 10 van meest onhandige voeding als je een baard hebt

We zouden er met gemak een top 40 van kunnen maken maar dan wordt het wel een erg lang artikel. Dus laten we de meest lastige happen aanpakken:

1. Erwtensoep

Probeer met een (korte) baard maar eens netjes een dikke snert soldaat te maken. 9 van de 10x bij de eerste paar happen heb je een groene surprise in je baard hebt hangen. En die baardharen zijn niet zo’n fan van die gesmolten erwtenpasta. Andere soepen met slierten zijn net zo onhandig.

Tip: Zorg dat je met een kleinere lepel aan de slag gaat. Minder volume en beter te navigeren. De meeste mensen eten soep met van die grote lepels maar dat is gewoon onhandig.

2. Spareribs

En dan met name de gelakte versies. Met zo’n stroop coating. Die zijn razend lekker maar ook al extreem lastig als je geen baard of snor hebt. Je wordt al heel snel een Captain Kleefman. Dus na een sessie spareribs hakken hoef je niet te denken dat jij jouw vriendin nog even kunt bekken. Wellicht dat een verfrissende beard tonic, nadat je de baard gereinigd hebt, enig soelaas biedt.

Tip: Er zit hier maar 1 ding op: dat is spareribs eten met mes en vork. Geen kluifwerk voor meneer. Maar keurig netjes navigerend met het vorkje kleine stukje geroosterde rib naar de knarsende carnivorentandjes van je brengen.

3. Een halve kip

Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij spareribs. Mes en vork gebruiken. Natuurlijk kan het dan ook fout gaan maar als je aan een kippenpoot gaat kluiven in het bezit van een (dikke) baard is dat vragen om hartverscheurende delicatessen mess. De kruiden en de stukken vel van de kippenhuid klampen zich aan je baardharen vast. Met geen mogelijkheid kun je kip kluiven zonder je baard te verpesten. Ook daar kleven alleen maar nadelen aan.

Tip: Bestek dus!

4. Broodje warm vlees met satésaus

Na een avondje stappen is er niets lekkerder dan een broodje heet vlees met pindasaus van een goede snacktempel. Die gasten doen ook meestal zeer ruim satésaus over de dampende fricandeau. Uiteraard buldert jouw oerinstinct dat je wil grazen. Den tanden moeten erin. Kun je doen. Dat na de eerste hap al van die hete slierten pindasaus je baard infiltreren.

Tip: Geen broodje warm vlees met satésaus. Neem maar een kadetje met jonge kaas en een slaatje bla’. Sorry.

5. Indiaas met ruim kerrie saus

Op zich kun je Indiaas prima consumeren. Met bestek is dat prima te doen. Zonder dat de baard in een rariteitenkabinet veranderd. Natuurlijk goed navigeren met vork of lepel en dan hoeft er in principe niets mis te gaan. Er is 1 maar: en da’s de kerrie. Dit gele kruid is funest voor je baard en snor.

Tip: Als je niet wilt dat je de volgende dag je wordt aangesproken met, ‘Hi Yellowstone’, raden wij je aan om na het eten van een gerecht met kerrie je zo snel mogelijk naar de badkamer te begeven om de baard goed schoon te spoelen.

6. Spaghetti

Vooral als je niet weet hoe je deze Italiaanse pasta moet verorberen wordt het een lastig verhaal. Hier komt namelijk een bepaalde techniek bij kijken. Stort jij je als een kind van 3 grazend aan zo’n bak met tomatenpasta gaat het geheid fout. Pastaslierten, ruim tomatensaus en de brokken gehakt zijn ineens dampende rekwisieten in je spaghettiwestern baard…

Tip: Eet zoals de Toscanen het doen. Dus met een vork prik je de pasta uit het bord en draai het rond in je lepel. Dan is het een mooi compact geheel en kun je het bloedeloos en met beleid naar binnen schuiven. Bellissimo!

7. Ongepelde grote garnalen in knoflookolijfolie

Uitdaging nummer zeven. Het is al een drama om zonder baard dit zeefruit onbevlekt ontvangen naar binnen te knagen. Met een baard wordt het een lastige exercitie. Wanneer je manueel te werk gaat druipt de hete olie met al haar aanwezige kruiden vloeiend in die krokante baard van je. Met mes en vork kun je het sowieso shaken.

Tip: Laat de kokendhete ongepelde garnalen voor wat ze zijn. Ongepeld zijn ze ook lekker. Uit zo’n sidderend tapasschaaltje. Vorkje. Prik. Navigatie. Hop.

8. Kaasfondue

Wie houdt er niet van. 12 soorten kaasfondue! Met ruim knoflook, pepertje en een formidabele sauvignon blanc inside. En dan als Ridder Lancelot gaan prikken in die geurende kaasmassa. Met vers stokbrood of diverse geblancheerde groentesoorten. Tot zover geen issue. Maar dan: het in de gloeiendhete kaas gedoopte brood moet naar de malende kaken. En dan gaat het fout. Met zo’n 30 centimeter kaassliert die zich op je baard stort. Geen redden meer aan.

Tip: Zorg dat je het brood of de wortel met dampende kaas eerst op je bord laat landen. Als het een homogene massa is kun je met vork en mes le pain en de gesmolten kaas naar binnen manoeuvreren. C’est Tout!

9. Dame Blanche

Met ijs alleen gaat het meestal wel aardig. Ja, niet in de zomer met een oublie hoorn en 4 bollen stracciatella die al lekkend je baardharen gaan vetmesten. Neen, we hebben over een chique jaren ’70 ijs dat meestal in kristal geserveerd wordt. Slagroom to the max en dan komt het: de hete chocosaus. Tot zover. Tot morgon!

Tip: je kunt zo’n dessert wel nuttigen maar met beleid. Dus ook weer met de juiste instrumenten: lepeltje en vorkje. En dan niet als een door suiker opgefokte Ruben van 13 naar binnen katapulteren… Neen. Rustig en met beleid.

10. Vruchtenyoghurt

Of je nu vruchtenyoghurt, kaneel/bitterkoekjes vla of dunne kwark eet. Jouw baard schrikt al wanneer je naar de koelkast loopt en ziet dat jij zo'n pak tevoorschijn tovert. Op het moment dat je de lepel pakt gaat de bloeddruk van de haarfollikels naar gevaarlijke hoogte. Toetjes en baarden.

En dan met name de vla en yoghurt varianten. Dat is vaak een veldslag. Je kent de grap van vanillevla en een bouvier toch? Wanneer je de baard niet snel met een goede baardenshampoo wast blijft die zure zuivellucht extreem hangen. Daar ga je dan, Huub Hangop.

Tip: liever niet of heel voorzichtig met de lepel aan de slag. Ga er ook goed voor zitten. Voorzichtigheid troef. Relaxed dus. Dan kun je de grootste schade voorkomen.

Tot slot

Uiteraard zijn er nog veel meer gerechten die erg onhandig zijn om te eten als je een baard hebt. Het is sowieso lastig. Neem de tijd en gebruik in de meeste gevallen bestek. Er zijn nog geen baardservetten om die over een baard en de snor te positioneren. Of komen we nu op een lumineus idee? Anyway, wees voorzichtig en spaar je baard. Het belangrijkste is dat je hem na het eten goed verzorgd.

Een hele goede bescherming is natuurlijk baardolie, baardbalsem of baardwax. Hiermee coat je de baard en kan hij tegen een stootje. Buiten het feit dat je hiermee de baard juist moest voeden en hydrateren.

Veel succes met lekker eten en dat je tegelijkertijd toch goed op je baard past!

Groet,

Je vrienden, The Alpha Men.