Waarom de safety razor het beste scheermes is voor vrouwen

Waarom de safety razor het beste scheermes is voor vrouwen

Niet elke vrouw staat uren voor de spiegel, maar bijna elke vrouw scheert haar benen.
Dat doen we meestal met een cartridge-systeem, deze heb je in allerlei mooie, dure en luxe uitvoeringen. Andere vrouwen gebruiken nog steeds de beruchte wegwerp-mesjes.

scheermesjes vrouwen

Meestal gebruiken we een scheermes met meerdere mesjes, omdat dit ons een zo glad mogelijk resultaat zou geven, maar over het algemeen zorgt dit juist voor de meeste huidirritatie. Dit komt doordat deze mesjes erg dicht op de huid scheren, wat juist kan zorgen voor ingegroeide haartjes en scheerirritatie. De meerdere mesjes zitten dicht op elkaar en trekken aan de haar, waardoor deze kapot scheurt in plaats van door wordt gesneden. Daarnaast kosten al die mesjes ook nog eens een fortuin.

Als vrouw wil je natuurlijk gladde benen zonder bultjes of ingegroeide haren. Gelukkig is daar een makkelijke oplossing voor, de safety razor! Ook wel bekend als het ouderwetse scheermes. Deze bestaat natuurlijk al bijna een eeuw maar komt weer helemaal terug. Nu lijkt dit misschien gevaarlijk en lastig en misschien zelfs te mannelijk, maar niks is minder waar. Steeds meer vrouwen stappen over op de safety razor om de benen en bikinilijn te scheren.

beste scheermes vrouwen

Hoe werkt een safety razor?

De safety razor is eigenlijk een krabber waar je een verwisselbaar mesje in plaatst. Dit wordt een double edge blade genoemd. Deze zijn er in verschillende scherptes. Deze double edge blades zijn van een veel hogere kwaliteit dan de mesjes die in een cartridge-systeem of wegwerpmesje zitten. Ook scheer je met één mesje over de huid. Dat betekent minder stress voor de huid. Door de betere kwaliteit en scherpte van de double edge blades wordt het haartje daadwerkelijk doorgesneden, zonder het haartje op te tillen of aan het haartje te trekken. Je krijgt dus een heel mooi glad scheerresultaat met daarbij meteen een minder geïrriteerde huid. En ook nog eens veel minder kans op ingegroeide haartjes.

Is dat niet heel gevaarlijk zo’n safety razor? Absoluut niet! Het vergt even wat oefening. Een safety razor heet niet voor niets een veiligheidsscheermes. De kop van de razor heeft een bepaalde ronding waardoor het heel makkelijk wordt om de razor onder de juiste hoek op de huid te zetten. Ook is een deel van het mes bedekt door een plaat waardoor je huid maar voor een deel blootgesteld wordt aan het mes.

safety razor vrouwen

Scheren met een safety razor in combinatie met een scheercrème en kwast

Om het scheren met een safety razor compleet te maken kun je dit doen in combinatie met een scheercreme die je aanbrengt met een scheerkwast. Je klopt zelf de crème op tot een schuim en door deze met een draaiende beweging aan te brengen, bereid je de huid voor op het scheren. Deze crème zorgt voor een beschermlaag op de huid en laat het mes makkelijker over de huid glijden. De haartjes worden extra zacht gemaakt en vaak bevat een goede scheercrème ook nog eens hydraterende ingrediënten. Hierdoor kun je de haartjes vervolgens zonder moeite afscheren zonder uitgedroogde benen te krijgen.

Duurzaam scheren voor milieu en portemonnee

Een bijkomend voordeel van scheren met een safety razor is de besparing voor zowel het milieu, als in je portemonnee. Een goede safety razor is een eenmalige investering wanneer je er goed mee omgaat. Droog bijvoorbeeld altijd de safety razor goed af na het scheren. Enkel het mesje hoeft vervangen te worden na een aantal scheerbeurten. En die mesjes kosten bijna niks! Hierdoor heb je minder afval van het scheren en ook minimale kosten, gezien de mesjes veel goedkoper zijn dan de mesjes van een cartridge-systeem. Ook zijn de mesjes en de safety razor helemaal vrij van plastic waardoor het de meest milieuvriendelijke manier van scheren is.

Kortom, het scheren met een safety razor is perfect voor de vrouwenhuid
De eerst keer dat je je scheert met een safety razor zal wat onwennig zijn, maar na één keer het eindresultaat gezien en gevoeld te hebben wil je niet meer anders. Geen irritatie, of trekkerig gevoel en een gladder resultaat.

Het kopen van een safety razor voor vrouwen

Hoe kies je als vrouw de juiste producten voor het scheren van je benen en bikinilijn in een winkel gericht op mannen? Dat is misschien erg lastig. Veel scheercrèmes hebben natuurlijk ook een mannelijke geur. Toch zijn er een aantal producten in ons assortiment die door zowel mannen als vrouwen gebruikt kunnen worden. Ook de keuze voor een bepaalde type mesje en safety razor is belangrijk. Er zijn namelijk veel verschillen.

beste scheermes vrouwen

Scheerset voor vrouwen

Om je die ingewikkelde zoektocht te besparen hebben wij zelf gekeken naar welke producten nou echt geschikt zijn om de benen en eventueel bikinilijn mee te scheren. Hierbij hebben we gelet op kwaliteit, styling en gebruiksgemak. We hebben zelfs onze vrouwelijke collega (een echte alpha woman) de producten laten testen. Hier zijn uiteindelijk drie mooie starterkits uitgekomen die je alles geven wat je nodig hebt om jezelf een goede scheerbeurt te geven.