Alum Bar, wat is het?

Alum Bar, wat is het?

Iedereen is hem wel een tegen gekomen, de Alum Bar of Aluin op zijn nederlands. Aluin is een zout, een samenvoeging van kalium en aluminiumsulfaat en wordt al tijden gebruikt voor verschillende toepassing. We vinden het ook terug in de verzorging voor de man, het staat bekend als het redmiddel na het scheren.

Voordelen Alum Bar

De Alum Bar gebruik je als After Shave, het doet meer dan een reguliere after shave en is ook nog eens goedkoper. De Alum Bar heeft de volgende eigenschappen:

  • Stopt bloeden en ontsmet scheerwonden
  • Kalmeert en hersteld de huid na het scheren
  • Alum neutraliseert de scheerzeep en voorkomt uitdroging van de huid
  • Sluit de poriën
  • Geeft een fris gevoel aan je huid
  • Het ruikt niet
  • Zeer mild van werking, dus ook zeer geschikt voor de gevoelige huid

Je kent Alum miscchien wel van de barbier, deze gebruikt het als er een scheerwondje is ontstaan. Door de Alum stick nat te maken en direct op de scheerwond aan te brengen, wordt het bloeden gestelpt en het wondje gedicht. Het is een eeuwen oud middel, die zijn vaste plek bij de barbier heeft veroverd.

Hoe te gebruiken

De Alum Bar komt voor in verschillende vormen. Je kunt Alum krijgen als aanstipstick, voor kleine scheerwondjes en om lokaal te gebruiken. Je maakt de Alum Bar dan vochtig en laat de vochtige stick eventjes op het wondje rusten. Het bloed zal stollen en het wondje heelt direct.
Alum is ook verkrijgbaar is blokken of bars. Deze worden vaak gebruikt als after shave voor de complete huid. Hierbij kun je de Alum blok nat maken en deze over je huid laten gaan.

Naast dat de Alum Bar ideaal is bij het scheren wordt hij voor meerdere toepassing gebruikt. Alum neutraliseert geurtjes en wordt daardoor veel gebruikt in deodorants. Met de ontsmettende werking van Alum, werkt deze ook zeer goed voor puistjes en acne. Zelfs hardlopers gebruiken Alum, om hun voeten mee in te smeren om zo blaren en irritaties tijdens het lopen te voorkomen.

Kortom een klein wondermiddel.