Alles over het scrubben van je gezicht voor het scheren

Alles over het scrubben van je gezicht voor het scheren

Het scheerresultaat hangt af van je voorbereiding. Een voorbereiding kan je scheerbeurt comfortabeler, gladder en probleemloos maken. Scrubben kan een heel belangrijk onderdeel zijn van je scheerbeurt, al weten veel mannen dat niet. Daarom is het eens tijd om de link tussen scrubben en scheren grondig te gaan bekijken.

Waarom de huid scrubben voor het scheren?

Je huid wordt altijd vernieuwd en de cellen zitten nooit stil. Des te jonger je bent, des te vaker je huid zichzelf vernieuwd. Nu kun je je afvragen waar die dode huidcellen heen gaan, en dat is juist het hele punt. Die dode huidcellen blijven namelijk gewoon op je huid liggen, tot je deze eens grondig weghaalt. Wanneer je deze dode huidcellen weghaalt, zal je huid beter kunnen ademen, beter voedingsstoffen op kunnen nemen, egaler worden én zorgen voor een beter scheerresultaat.

Je gezicht reinigen voor het scheren is sowieso belangrijk, maar scrubben brengt nog extra voordelen met zich mee. Je scrubt ook ingegroeide haren en platliggende haren los zodat ook deze goed te scheren zijn. Ook zal je huid zachter, schoner en gladder worden waardoor irritaties en ingegroeide haren juist worden voorkomen. Verstopte poriën zullen open gaan, je huid krijgt een betere doorbloeding én je hoeft je minder vaak te scheren. Dit omdat het scheerresultaat een stuk beter is. Win-win!

Scrubben voor of na het scheren?

Deze vraag komt nog net iets te vaak voor, dus we gaan dit voor eens en altijd duidelijk maken. Scrubben komt voor het scheren! Dat is de gouden volgorde omdat je tijdens het scrubben je scheerbeurt voorbereid. Mocht je je eerst scheren en daarna scrubben, dan is het wachten op huidirritatie. Ook heeft het scrubben geen positieve werking meer in combinatie met de scheerbeurt. Dus laten we het onthouden: scrubben doe je vóór het scheren.

Hoe moet je jezelf scrubben?

Scrub is een soort crème die vol zit met minuscule korreltjes. Je maakt eerst je huid nat en daarna breng je de scrub aan. Let op: je hebt gezichtsscrub die speciaal voor je gezicht is, en je hebt scrub die speciaal voor je lichaam is. Gebruik dus de juiste! Na het aanbrengen, ga je de scrub zachtjes in je huid masseren met roterende bewegingen. Zet absoluut geen druk! Wil je er zeker van zijn dat je grondig scrubt, dan kan je beter langer scrubben dan heftiger. Spoel na het scrubben je huid grondig af zodat alle kleine korrels zijn weggespoeld. Het is nu een optie om je gezicht te verzorgen met een goede verzorgende gezichtscrème.

Hoe vaak moet je jezelf scrubben?

Het is niet nodig om je elke dag te scrubben, want het kan wel een impact op je huid hebben als je het te vaak doet. Ook hangt het af van het huidtype dat je hebt. De gouden regel is in ieder geval om je niet vaker dan 2x per week te scrubben. Bij een gevoelige huid mag je je niet vaker dan 1x per week scrubben.

Scrubben en scheren gaan hand in hand en zullen echt je scheerresultaat verbeteren. Als je het op de juiste manier wil doen, wil je nooit meer anders. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan even contact met ons op. Wij helpen jou graag met al je vragen of met het vinden van het juiste product. Jij blij, wij blij! Je weet ons te vinden.

Scrub away,

Je vrienden, The Alpha Men