Review: Firsthand Styling Clay

Review: Firsthand Styling Clay

Nieuwe blogs!

We zijn weer terug met blogs! Het heeft even geduurd, daarom hebben we een uniek product uitgezocht om over te vertellen: de Firsthand Supply Texturizing Clay ! We hopen je doormiddel van deze blogs goed in te lichten over de laatste merken, haarproducten, scheerproducten, crèmes en nog veel meer!

Firsthand Supply

Firsthand Supply is in 2016 opgericht, nadat de makers een probleem ondervonden. Ze waren opzoek naar een natuurlijke pomade met een goede hold. Dat was nog niet zo makkelijk. Ze kwamen erachter dat veel natuurlijke pomades niet de hold hebben waar ze naar opzoek waren en de pomades met wel een goede hold zaten vol met ingrediënten waar ze de naam niet eens van uit konden spreken. Daar wilden ze dan ook niks mee te maken hebben.

Omdat hun zoektocht niet de gewenste resultaten opleverde zijn ze zelf begonnen met ontwikkelen van een pomade. Dat begon allemaal in een klein appartementje in Beverly, Massachusetts.

De jongens van Firsthand Supply spendeerden een jaar aan het maken van de perfecte pomade. Het resultaat was een succes. Ze hadden hun doel bereikt. De pomade had de gewenste hold, het was gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten én zonder de hulp van machines. Vervolgens vroegen ze zich af: ‘’wat kunnen we nog meer?’’. Zo is Firsthand Supply groter geworden dan ze hadden verwacht. Ze verkopen tegenwoordig clay, geurtjes, baardoliën, zeep, lipbalsems en zelfs kaarsen, dat alles van alleen maar natuurlijk ingrediënten!

Daarnaast moeten we natuurlijk ook wat vertellen over het unieke uiterlijk van de producten. Alle producten, van de pomade tot de lipbalsem hebben een hipster look en zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Firsthand Supply Styling Clay

In deze blog kijken we naar de Styling Clay op waterbasis van Firsthand Supply. De clay is net als de pomade een gewaardeerd product in de wereld van haarproducten en is geschikt voor alle haarsoorten.

De clay is een lichtgewicht boordevol gezonde, voedende ingrediënten. Het grote verschil tussen de pomade en de clay is dat de clay zorgt voor een natuurlijke look en geen vettig gevoel geeft. De clay is wat moeilijker uit het potje te halen dan de pomade, maar toch geeft je het gevoel dat je niets in je haar hebt, maar zorgt toch voor stevigheid. Ideaal voor een relaxte haarstijl dus!

Het heeft een lichtzoete geur en is een combinatie van citrus, amber en vanille.

Het potje van de clay is gemaakt van gerecycled plastic en heeft een warme, donkerrode kleur. Het label is gebroken wit, minimalistisch en bedrukt met zwarte letters. De deksel, gemaakt van blik, is zwart en heeft een gebroken witte sticker bovenop. Daarop staat het logo van Firsthand Supply.

Onze ervaring

Het potje heeft een classic look zonder al te veel tekst. Het is minimalistisch en dat is een voordeel. Less is more. Het Firsthand logo is daarnaast ook erg mooi en past goed bij het product.

De eerste indruk als je het potje openmaakt is de geweldige geur, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. De clay pomade ruikt anders dan de gemiddelde clay. De zoete en fruitige geur is niet te sterk, maar blijft wel de hele dag.

De styling clay is in het potje nog redelijk hard, maar er eenmaal uitgehaald is het makkelijk tussen de handen te verdelen en aan te brengen. De clay laat zich gemakkelijk aan brengen en komt al snel tot zijn maximum hold. De clay wordt dan stug en moeilijker te stijlen, dus zorg ervoor dat je hem in één keer goed aanzet. De clay geeft je haren een mooie textuur en droogt op tot een matte/ natuurlijke finish. Quahold, de clay voelt redelijk stevig aan maar wordt het wordt geen mega hold als het eenmaal in het haar zit (Medium - High hold).

Er zijn geen stukken clay in het haar te zien. Doordat hij op waterbasis is, is hij gemakkelijk te restijlen met een paar licht vochtige handen. Hij kan zelfs gebruikt worden als pre-styler. Voor het beste resultaat en de hoogste hold maak je uiteraard gebruik van een föhn en breng je hem aan op droog haar.

Omdat de clay op waterbasis is kun je het tevens makkelijk uit het haar wassen.

Het nadeel is dat de clay droog kan worden, omdat het gemaakt is van enkel natuurlijk ingrediënten. Bij de meeste clays wordt het uitdrogen voorkomen door bepaalde onnatuurlijke middelen. Wanneer je merkt dat de clay te droog wordt kun je dat echter makkelijk tegengaan door er een aantal druppels water in te doen en ’s nachts te laten staan.

Ben je geïnteresseerd in een soortgelijk haarproduct, maar met meer shine? Dan is de Firsthand Supply Pomade op waterbasis misschien wel wat voor jou.