Battle of Clays: Claymation vs Cavalier Clay

Battle of Clays: Claymation vs Cavalier Clay

Misschien wel de meest gestelde productvraag bij The Alpha Men. Niet met welke clay je de beste potten kan bakken maar welk product je het beste in je haren kan stoppen. Het is persoonlijk maar ook weer niet. De Hanz De Fuko Claymation en BluMaan Cavalier Heavy Clay lijken vooral heel veel op elkaar. Er zijn dan ook weinig clays op de markt die zich kunnen meten met deze twee. Bij deze maken we het onszelf lekker moeilijk en gaan we deze twee topproducten met elkaar vergelijken.

Hanz De Fuko is als merk een fenomeen. Het merk uit San Francisco streeft naar zelfexpressie en creatieve innovatie met hun producten en is uitgegroeid tot één van de meeste gerenommeerde productlijnen ter wereld. De producten zijn zelfs favoriet bij veel beroemde mensen. David Beckham dankt zijn stoere looks aan de Hanz De Fuko Quicksand en Hugh Jackman bekend van films als X-Men gebruikt altijd de Claymation. Zo is er nog een lijst met bekende mensen die allemaal hun looks danken aan de producten van Hanz De Fuko. Naast dat de producten zo goed werken hoef je volgens Hanz De Fuko ook geen zorgen te maken over de gezondheid van je haren en hoofdhuid. De producten bevatten allemaal natuurlijke ingrediënten. 

Toen was er een bekende Youtuber die een lijn aan producten wilde waar voor iedereen wat tussen zat. Een product die iedere man helpt zijn eigen stijl te vinden met de kracht van een haarstijl. Volgens BluMaan is dat alleen mogelijk wanneer je haar gezond is. Blumaan laat daarom producten ontwikkelen die gezond zijn voor je haar. Cavalier Clay is zo’n product waar vele mannen hun stijl mee gevonden hebben. Een product dat zich kan meten met de legendarische Claymation.

Claymation vs Cavalier Clay

Beide producten lijken toch best veel op elkaar. Ze bevatten beide ingrediënten die niet slecht zijn voor je haren en doen ook hetzelfde. Ze hebben allebei een matte finish en een sterke hold. De Cavalier Clay is in dit geval duidelijk de underdog gezien de reputatie van Hanz De Fuko. Tijd om verrast te worden.
 

Geur

Voor sommigen totaal niet relevant en voor anderen kan het de doorslag geven. De geur van het product. Nu is het zo dat over het algemeen een clay vaak minder geur heeft dan bijvoorbeeld een pomade. Behalve van Layrite de Layrite Cement Clay dan (is eigenlijk geen clay). Dat geldt ook voor deze twee producten. De Claymation ruikt eigenlijk helemaal niet. De Cavalier clay daarentegen ruikt licht naar vanille. Een lekker luchtje. Vind je geur in je haar echt belangrijk? Dan is Cavalier Clay wellicht meer jouw ding.

Aanbrengen van de clay

Een clay is vaak lastig aan te brengen in het haar. Je moet vaak goed wrijven en het voelt vaak stug aan wanneer je met het product door het haar gaat. ‘Wie smeert dan ook klei in z’n haar’ riep mijn oma een keer. Het klinkt ook best gek. Bij deze twee clays gaat het in ieder geval makkelijk. Ze voelen beide een klein beetje olieachtig aan wat het prettig maakt om aan te brengen. De Cavalier clay heeft net iets meer werk nodig om in je haar te krijgen. De Claymation voelt net wat meer olieachtig maar bevat wel meer water en is moeiteloos in het haar te verdelen. Dit doet de Claymation beter.

 

Cavalier Clay vs Claymation

 

Finish

Beide producten zouden hetzelfde moeten doen. De Claymation en de Cavalier Clay zeggen op hun verpakking een matte en natuurlijke finish te hebben. Dat doen ze gelukkig ook. Het verschil is te verwaarlozen. Toch vinden wij dat het product van Blumaan net wat natuurlijker lijkt in het haar. Nog net wat meer matte.

Hold

Voor veel mensen het belangrijkste aan een haarproduct. Beide clays hebben een sterke hold. Beide zullen je niet teleurstellen in het vasthouden van die mooie toet op je hoofd. De Claymation doet z’n werk goed. Het heeft een sterke hold en houd je haar de hele dag in model. Toch spant de Cavalier Clay hier wel de kroon. We zijn blij verrast. De Cavalier Clay geeft je alle controle over je haar. Het geeft veel textuur en je haar blijft goed zitten. Maar naast die hold kun je je haar ook gewoon weer goed opnieuw in model brengen. Iets wat de Claymation net wat minder goed doet.

Uitwassen van de Claymation en Cavalier Clay

Het uit het haar wassen van deze twee producten gaat redelijk makkelijk. Ik zeg redelijk omdat je wel echt een shampoo nodig hebt om het helemaal uit je haar te krijgen. Met alleen water kan je haar nog licht vettig voelen naderhand. Je zult dit het meeste voelen bij de Cavalier Clay. Dit is ook niet zo gek aangezien de Claymation net wat meer water bevat. De Claymation lost iets makkelijker op. Het verschil is klein maar hier wint de Claymation.

And the winner is… BluMaan!

Wie had dat gedacht? We werden echt verrast door de Cavalier Clay. Hij is net wat beter op veel punten. Het verschil is klein en er is natuurlijk geen verliezer want de Claymation blijft een geweldig product die voor veel mannen alles doet wat zij van een haarproduct verwachten. Natuurlijk is dit ons oordeel en kan het voor andere mensen een hele andere uitkomst hebben. Iedereen heeft ander haar. Het blijft toch iets persoonlijks.

Wil je zelf eens beide producten met elkaar vergelijken? Of hebben we voor jou de doorslag gegeven om één van deze toppers te kopen? Shop ze gerust eens. 

Heb jij een andere mening? Laat het weten! We zijn benieuwd.