Waarom jij een bodyscrub moet gebruiken

Waarom jij een bodyscrub moet gebruiken

Een stralende huid, zonder oneffenheden en een mooie bruine gloed in de zomer. Iets wat iedereen wel wil. Gelukkig is dit iets wat ook jij kan krijgen. Scrubben is een goede manier om dit te bereiken. Nog niet genoeg mannen doen het. Het zou niet nodig zijn of het zou de huid alleen maar droger maken. En dat zijn slechts enkele van de veel gehoorde onwaarheden. Zelfs onder vrouwen wordt het nog eigenlijk niet genoeg gedaan. Terwijl het zoveel voordelen heeft.

Laat ons je daarom uitleggen waarom ook jij zoveel kan hebben aan het scrubben van je lichaam. We leggen je uit wat het doet, wat de voordelen zijn en welke scrub jij kan gebruiken.

Wat is het nut van scrubben?

Het begint allemaal bij onze huidcellen. Deze vernieuwen zich de hele dag door. Je verliest elke minuut ongeveer 30.000 huidcellen. Je krijgt dus letterlijk een nieuwe huid. Al die dode huidcellen blijven alleen wel achter en vallen niet allemaal vanzelf van de huid af. Dit zorgt ervoor dat je huid er grauw uitziet en dat je poriën verstopt kunnen raken. Ook kan je levende huid minder goed voedingsstoffen opnemen die van buitenaf komen. Een scrub schuurt al die dode huidcellen van de huid waardoor je huid weer mooi glad en glanzend wordt. Eigenlijk een heel simpel maar effectief principe dat al eeuwen word gebruikt.

 

beste bodyscrub kopen

 

De voordelen van een bodyscrub

Sneller en langer bruin met een bodyscrub

Ja echt waar. Veel mensen denken dat een scrub juist de bruine kleur verwijderd, maar niets is minder waar. Het zorgt ervoor dat je huid veel mooier bruin wordt en zelfs langer bruin blijft. De pigmentcellen worden aangemaakt in de onderste huidlaag. Een lichaamsscrub verwijderd de bovenste laag van de huid en dit zorgt ervoor dat die pigment in de onderste laag beter tot zijn recht komt. Doordat je huid nu beter voedingsstoffen kan opnemer zul je ook langer kunnen genieten van die mooie bruine kleur.

Minder last van acne

Door te scrubben zullen je poriën minder snel verstopt raken omdat je dode huidcellen verwijderd. Zo verklein je de kans op acne aanzienlijk. Gebruik liever geen scrub wanneer je op het moment last van acne hebt. De korrels kunnen het kapot maken en wondjes en littekens veroorzaken.

Een bodyscrub kan ingegroeide haren voorkomen

Vaak kunnen ingegroeide haren niet door de huid heen komen omdat deze worden geblokkeerd door ophoping van dode huidcellen. Met een body scrub verwijder je deze dode huidcellen en hebben haren weer vrij spel.

Een bodyscrub helpt tegen een droge huid

Wat vaak gedacht wordt is dat scrubben de huid alleen maar droger maakt. Wanneer je gaat scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor de gezonde en levende huid tevoorschijn komt, en deze voedingsstoffen veel makkelijker op kan nemen. Mocht je te vaak scrubben dan heeft dat natuurlijk geen gunstig effect. Maar juist wanneer je last hebt van een droge huid heeft scrubben heel veel zin. Een droge huid bestaat namelijk uit een opeenstapeling van dode huidcellen die je soms terugziet als schilfers.

 

body scrub

Hoe vaak kunnen mannen het beste scrubben?

Dat ligt een beetje aan het type huid dat je hebt. Elke dag zouden we niemand aanraden. Voor een normale tot vette huid is 1-2 keer per week voldoende. Heb je een gevoelige huid? Doe het dan liever niet vaker dan één keer in de maand. Wanneer je op vakantie gaat en van plan bent te zonnen, zorg er dan voor dat je minstens een dag ervoor gaat scrubben en niet vlak voordat je gaat liggen bakken.

Hoe je als man een bodyscrub gebruikt

Er wordt vaak gevraagd hoe mannen een bodyscrub moeten gebruiken. Dit is niet anders dan bij vrouwen. Je kunt een bodyscrub als volgt gebruiken:

  • Maak je huid vochtig. Makkelijkste is scrubben tijdens het douchen
  • Scrub jezelf met cirkelende bewegingen. Begin onder aan het lichaam en werk zo naar boven. Doe het zachtjes anders beschadig je je huid.
  • Wanneer je klaar bent kun je het met enkel water afspoelen.

Beste Body Scrub

Gebruik een bodylotion na het scrubben

Smeer jezelf in met een lekkere body lotion na het scrubben. Zo voorkom je dat je huid trekkerig aanvoelt en voedt je gelijk die nieuwe huid die tevoorschijn komt voor het beste effect. Je huid zal gelijk heerlijk aanvoelen en zal er stralend uitzien.