Met deze 10 verzorgingstips overleeft elke man de zomer

Met deze 10 verzorgingstips overleeft elke man de zomer

Het is weer volop zomer en dat betekent veel zweten, veel zon en vooral veel lichamelijke verzorging. De warmte vraagt andere lichamelijke en uiterlijke verzorging dan de koude winter. In de zomer laat je niet alleen meer van je lichaam ruiken maar ook meer van je lichaam zien. We hebben minder bedekkende kleding aan en soms zelfs bijna geen kleding.

Hoogste tijd om eens wat tips te geven zodat iedere man de zomer doorkomt als de beste versie van hemzelf. De juiste verzorging tijdens de zomer is niet alleen belangrijk om er goed uit te zien maar ook om je huid zo gezond mogelijk te houden en het zo comfortabel mogelijk voor jezelf te maken.

 

reinig de huid dagelijks

 

1. Reinig de huid dagelijks

De huid dagelijks reinigen is in de zomer geen probleem. De huid is in de zomer vettiger en wordt sneller vies. Zweet, bacteriën, fijnstof, uitlaatgassen en restjes zonnebrand crème blijven allemaal achter op de huid. Niet echt lekker.

Start de dag met het reinigen van je gezicht. Probeer een face wash te gebruiken die zoveel mogelijk vrij is van kleurstoffen, kunstmatige geurstoffen, zeep en alcohol. Zo voorkom je dat je huid te droog wordt. Dit geldt ook voor de body wash. Wij bevelen een product aan dat enkel natuurlijke ingrediënten bevat.

2. Vergeet de hydraterende crème niet

Wanneer je je huid dagelijks wast is het belangrijk een hydraterende crème te gebruiken. Gebruik dan een lichte crème die niet vettig wordt en snel intrekt zodat je huid geen vieze glans krijgt en vettig wordt.

Ga je op vakantie en heb je een airconditioning op je kamer die je huid droogt maakt? Breng de hydraterende crème dan voor het slapen aan op je gezicht.

3. Lekker scrubben

Scrub één keer per week de huid om dode huidcellen te verwijderen. Je huid zal er gezond uit zien en zonnebrandcrème wordt beter opgenomen zodat het je beter kan beschermen. Je huid bevat meer vuil dan in andere periodes en kan deze extra reiniging goed gebruiken. Ook hierbij is het belangrijk de huid te hydrateren met een licht hydraterend product.
 

4. Douche gewoon warm

Het is zo verleidelijk om een lekker koude douche te pakken in dit warme weer. Helaas heeft het meer nadelen dan voordelen. Al het zweet en vuil wordt beter van je lichaam gewassen met een warme douche. Het zal je dus uiteindelijk een schoner gevoel geven. Een koude douche is op het moment zelf heel lekker maar zal daarna alleen voor ongemak zorgen. Door de koude douche koelt je lichaam af en krijg je extra veel last van de warmte na het douchen. Je moet weer wennen aan de warmte en begint gelijk weer te zweten. Douche dus met water van dezelfde temperatuur als normaal.

5. Gebruik minder parfum

Het goed verzorgen van je lichaam is in de zomer echt genoeg om lekker te ruiken. In de hete zon worden de geurmoleculen van je parfum aangetast en dat heeft invloed op de geur. Ook droogt het de huid uit. Gebruik je toch parfum? Gebruik dan enkel een kleine hoeveelheid na het douchen en gebruik het niet om zweetgeur te maskeren. Je zult echt alleen maar nog viezer ruiken.
 

6. Verwijder lichaamshaar

Lichaamshaar zorgt voor warmte en kan in de zomer een erg onverzorgd gevoel geven. Om te voelen en om te zien. Wax dat oerwoud op je rug wanneer je deze hebt en trim je borsthaar. Scheer die okselharen af en trim of scheer je schaamhaar. Wees niet bang, je hoeft echt niet per se een naaktslak te worden in de zomer maar hou het gewoon kort en fris.

 

seasaltspray-look

 

7. Gebruik minder pomade, wax of wel

Je hooft zal sneller vet worden in de zomer en samen met al het zweet zal je kapsel er sneller vies en vet uit gaan zien. Gebruik minder haarstylingsproducten in je haar. Het zal lekkerder aanvoelen op je hoofd en het zal er ook beter uit zien. Onze tip is het gebruik van een sea salt spray.

8. Knip je nagels

Lange nagels betekent sneller vuil dat achterblijft. Vooral in de zomer wanneer je meer buiten bent. Knip ook de teennagels kort zodat iedereen gerust een blik op je voeten durft te werpen. In de zomer is er meer van je lichaam zichtbaar. Ook je voeten dus. Lange vieze teennagels is erg onsmakelijk en dat gaat ten koste van je uiterlijke verzorging. Knip ze recht af om ingegroeide teennagels te voorkomen. Toch nog vieze voeten? Neem wat vaker een voetenbad van warm water met epsom zout. Wat zul je schone voeten hebben.

9. Zonnebrandcrème is je vriend

Elke man kent inmiddels de verhalen over huidkanker wel. Maar naast de gezondheidsrisico’s krijg je ook een ruwe leerachtige huid van te veel zon zonder bescherming. Niet echt charmant. Gebruik minimaal een zonnebrand crème met SPF 30 en bescherming tegen UVA/UVB-straling. Er zijn ook dagcrèmes verkrijgbaar die je beschermen tegen de zon.

 

geen stress

 

10. Maak je niet druk

Pas je alle tips toe en ben je goed verzorgd? Dan hoef je alleen nog maar het hoofd koel te houden. Doe een paar uur per dag helemaal niks en plan je zomer niet te vol. Neem overal lekker lang de tijd voor zodat je de dingen die je doet kan waarderen en je niet stressend en zwetend de zomer aan je voorbij laat gaan.