Gezichtsscrub voor mannen: Hoe en waarom gebruik je een scrub?

Gezichtsscrub voor mannen: Hoe en waarom gebruik je een scrub?

Mannen, we zijn bezig met een opmars. Het idee dat het raar is als man zijnde om bezig te zijn met skincare is over en voorbij. En daar zijn we nogal blij mee, want onze huid is belangrijk. Het is ons visitekaartje, de basis van je gezicht en het gaat heel je leven mee. Zorg er dus een beetje goed voor! Één van de producten die jou daarbij kan helpen is gezichtsscrub voor mannen. Laten we eens de diepte induiken om erachter te komen wat dit mooie product allemaal voor je kan betekenen.

Wat is een gezichtsscrub voor mannen?

We beginnen bij de basis. Met een gezichtsscrub kan je namelijk je gezicht scrubben, zoals je al verwacht had. Scrubben is wanneer je met een korrelig product dode huidcellen van je huid schuurt. Die korrels verschillen nog wel eens. Vaak wordt er suiker, zout, gemalen noten, sheabutter bolletjes etc. gebruikt. Als het maar goed is voor je huid.

In feite schaaf je een licht laagje van je huid af en deze wordt op een gezonde manier opnieuw opgebouwd. Klinkt heel luguber, maar het is alles behalve dat. De huid van de mens vernieuwt zich continu. Oude cellen zorgen voor onzuiverheden, bacteriën en andere niet-gewilde klachten. De oplossing hiervoor is dan ook om juist die dode huidcellen weg te scrubben.

Waarom een gezichtsscrub voor mannen?

Mannen hebben een andere huid dan vrouwen. De mannenhuid kan tot wel 20% dikker zijn dan die van de vrouw en vraagt daarom ook een andere aanpak. Helaas zien we in veel banen nog steeds een stuk meer mannen dan vrouwen, zoals in de bouw, metaalsector, defensie, etc. In dit soort banen zie je veel ruwe omstandigheden die de huid ook niet goed doen. Stof, zonlicht, modder, zweet. Alles heeft invloed op je huid. Juist hierdoor zou de huid op z’n tijd even goed gescrubt en verzorgd moeten worden.

Gezichtsscrub per huidtype

Voordat je op zoek kan naar de beste gezichtsscrub, moet je toch echt eerst weten wat jouw huidtype is. Om hierachter te komen hebben kun je de volgende test doen:

 1. Wanneer je jouw gezicht goed hebt gereinigd en even 10 minuten hebt gewacht, raden wij je aan om een papieren zakdoekje te pakken en strak tegen je voorhoofd aan te drukken.
 2. Wanneer het papiertje schoon blijft en niet vettig is, heb je een normale huid. Je hebt kleine poriën en een stevige huid met voldoende elasticiteit.
 3. Zitten er vettige plekken op het doekje en hebben jouw wangen en neus een milde glans? Dan is jouw huid vet.
 4. Gebeurt er niets met het papiertje, maar voelt je huid trekkerig en gevoelig aan en zijn er schilfertjes zichtbaar? Dan is jouw huid te droog.

Uiteraard is het mogelijk dat je jezelf niet kan herkennen in de bovengenoemde huidtypes. Het kan namelijk ook zijn dat je een verouderende huid hebt en hier een geschikte gezichtscrème voor zoekt. Ook hier is je verzorgingsproduct op te filteren.

Drie huidlagen

Je huid is je grootste orgaan en heeft een enorm belangrijke functie. Je huid beschermt je tegen hitte, kou, bacteriën, virussen en tegen schadelijke straling van de zon. Dit wordt allemaal gedaan zodat je organen hier geen last van zullen krijgen.

Wanneer er iets niet goed zit, zal je huid je dit vertellen. Acne, uitslag, zonneallergie, eczeem, noem het maar op. Conclusie? Respect hebben voor je huid, hij doet namelijk nogal wat voor je!

Om wat dieper (no pun intended) in te gaan op je huid, moet je weten dat je huid uit drie lagen bestaat. De epidermis, dermis en subdermis.

Epidermis

Makkelijker gezegd: de opperhuid. Dit is het deel van de huid die je vanaf de buitenkant kunt zien. De opperhuid bestaat ook weer uit twee onderdelen, de hoornlaag en de slijmlaag.

De hoornlaag zorgt voor stevigheid en bescherming van buitenaf. De hoornlaag is dikker op sommige plekken zoals je voetzolen en handen (vandaar dat eelt gevormd wordt). De tweede laag is de slijmlaag. Hier worden nieuwe cellen geproduceerd. Dit is een proces dat pas stopt wanneer je dood gaat, en zal dus je hele leven door bezig zijn. Go slijmlaag!

Dermis

De lederhuid. Een flinke constructie bindweefsel waar van alles in te vinden is. Bloedvaten, lymfevaten, zenuwen en talgklieren. Een belangrijke laag van je huid die voor de elasticiteit en stevigheid zorgt. Deze lederhuid zorgt voor de verdediging van je huid en zal bacteriën en virussen snel doorhebben én ze proberen te weren.

Subdermis

Ook wel bekend als het onderhuids bindweefsel. Deze laatste en onderste laag van de huid beschermt de organen en scheidt de huid van de spieren en pezen. De subdermis bestaat uit uit (vooral) bloedvaten en vet. Vet zorgt voor een stukje isolatie én als opgeslagen energie. De huid is een stuk slimmer dan ‘ie lijkt!

Scrubben zal vooral invloed hebben op de bovenste huidlaag, maar gaat in sommige gevallen nog dieper. Kijk hier vooral naar wanneer je naar het product zelf kijkt.

Hoe scrub je de huid?

Oké, nu weten we veel over de huid, de huidlagen, jouw huidtype én de redenen waarom je je gezicht zou moeten scrubben. Dan is het nu tijd om in te gaan op hoe je dan überhaupt je gezicht moet scrubben. Wij laten je niet in de kou staan natuurlijk en hebben een stappenplan voor je gemaakt.

 1. Maak je huid warm en nat (als je huid nat is, zal de korrel niet te heftig zijn voor je huid) met een warme handdoek of ga van tevoren warm douchen/in bad. Door de warmte gaan je poriën openstaan en dit zorgt voor het beste resultaat
 2. Breng de scrub aan op je gezicht
 3. Wrijf nu in cirkelvormige beweging de scrub in in je gezicht. Zet niet te veel druk!
 4. Vergeet je neus en je voorhoofd niet, hier bevinden zich de meeste verstopte poriën en dode huidcellen
 5. Scrub zo’n halve minuut in cirkelvormige beweging je gezicht door
 6. Laat de scrub even intrekken. Op je specifieke product staat vaak wel hoe lang aangeraden wordt
 7. Spoel de scrub af met water
 8. Scrub niet te vaak! Vaker dan twee keer per week wordt afgeraden

De voordelen van gezichtsscrub

We zijn er bijna mannen! Nog even en je kunt op zoek gaan naar de beste match voor jouw gezicht, maar voor we dat gaan doen hebben we alle voordelen van scrubben voor jou op een rijtje gezet.

 • Scrubben verwijdert dode huidcellen waardoor nieuwe celdeling wordt gestimuleerd
 • Je huid zal gladder, steviger en zachter aanvoelen
 • Onzuiverheden kunnen voorkomen worden door regelmatig te scrubben
 • Verzorgingsproducten worden beter opgenomen in je huid
 • Door regelmatig te scrubben wordt je egaler en makkelijker bruin
 • Scrubben voorkomt scheerbultjes en ingegroeide haren
 • Je geeft een boost aan de doorbloeding van je huid
 • Je zorgt ervoor dat de drie lagen van de huid het beste hun werk kunnen uitvoeren!

Onze favorieten

Natuurlijk verkopen wij ook face scrub voor mannen! Er zijn meerdere scrubs waar wij fan van zijn, maar voor jou hebben wij onze absolute top 3 gemaakt. Fijne ingrediënten, goede werking en van hoogstaande merken die we vertrouwen.

Doers of London Hydrating Face Scrub

1. Doers Of London - Hydrating Face Scrub

Deze scrub is alles wat een scrub zou moeten zijn. Een unieke crème-formule die de huid polijst, enzymatisch exfolieert en tegelijkertijd voedt en beschermt. Zijn ontgiftende werking gaat puistjes, vergrote poriën en hyperpigmentatie tegen. Een one-step face reboot voor een gladde, stralende en vernieuwde huid. Natuurlijk, vegan en gewoon enorm fijn.

Baxter Of California Facial Scrub

2. Baxter Of California - Facial Scrub

Een reinigende scrub voor het gezicht met maïsmeel, walnootschalenmeel en kamille. De scrub verwijdert op een milde wijze onzuiverheden, dode huidcellen en ander vuil en talg dat opgehoopt op de huid en in de poriën zit. Door deze grondige reiniging wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd, met een zachte en frisse huid als resultaat. Gebruik deze scrub twee tot driemaal per week en de huid zal zichtbaar opknappen.


Recipe For Men Facial Scrub

3. Recipe For Men - Facial Scrub

Deze verkwikkende gezichtsscrub is verrijkt met afgeronde exfoliërende microsferen die dode huidcellen en doffe ophopingen op de huid helpen te verwijderen. Dit resulteert in een superschoon, vernieuwd stralend en glad gezicht. Deze Facial Scrub voor mannen is vrij van parabenen en gemaakt van een 100% vegan formulering.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan zullen wij jou proberen verder te helpen in je zoektocht naar de perfecte face scrub voor mannen. Je weet ons te vinden.

Good luck!

Je vrienden, The Alpha Men