5 redenen waarom je beter blokzeep kan kopen

5 redenen waarom je beter blokzeep kan kopen

Een zeep blok van hoge kwaliteit dat is ontworpen voor de van nature ruige huid van een man, moet jouw lichaam niet alleen schoonmaken, maar ook elke vorm van irritatie voorkomen. Een goede zeep blok voor mannen moet gemaakt zijn van hoogwaardige en bovenal natuurlijke ingrediënten, een geur (of een gebrek daaraan) hebben die je verkiest, je huid hydrateren, een mooie schuim ontwikkelen en je natuurlijk het zelfvertrouwen geven dat je nodig hebt bij het verlaten van de douche! In dit artikel vertellen wij je waarom een zeep blok beter is in tegenstelling tot een vloeibare zeep en zetten wij alle voordelen voor je op een rijtje.

Waarom kies ik voor een zeep blok?

De flessen van een heren douchegel worden zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Felle kleurtjes, lokkende teksten en prachtige designs. Daarnaast ruiken ze meestal ook erg lekker en hebben ze een mooie kleur. Op een aantal na, worden worden vloeibare zepen nogal op een onverdiend voetstuk geplaatst. De fles, welke van plastic wordt gemaakt is namelijk het duurste onderdeel van de zeep.

In tegenstelling tot de meeste blokken zeep wordt vloeibare zeep van chemische ingrediënten gemaakt. Vloeibare zeep bestaat tevens voor het grootste gedeelte uit water, daarom lijkt de vloeibare zeep goedkoper, maar dit is het in werkelijkheid niet. Om water aan de zeep toe te voegen wordt er gebruik gemaakt van chemische stoffen. Hier kan gemakkelijk schimmel in ontstaan, maar hier heeft men wat op bedacht; conserveermiddelen. Niet zo gezond voor de huid.

Daarnaast krijgt de douchegel ook nog een leuke kleur en lekkere geur. Om dit te creëren worden er veelal parfum en kleurstoffen gebruikt. Al met al bestaat een vloeibare zeep vaak uit (te) veel schadelijke stoffen. Een zeep blok zou dus een uitstekend alternatief zijn!

BAXTER OF CALIFORNIA Exfoliating Soap Bar

Vrij van schadelijke stoffen

Een blok handzeep bevat meestal minder ingrediënten dan een douchegel. Blokken zeep hebben doorgaans geen conserveermiddelen nodig om ze houdbaar te houden, wat betekent dat ze meestal vrij zijn van parabenen en andere schadelijke stoffen. Vloeibare zeep heeft allerlei chemische toevoegingen nodig zodat het niet gaat schimmelen. Een blok zeep kun je heel lang gebruiken en omdat het vanzelf weer opdroogt, krijgen vieze schimmels geen kans.

Het is ook gemakkelijker om een zeep blok hypoallergeen te maken. Een blok zeep kan vele verschillende ingrediënten bevatten. Met de recente stijging van het aantal natuurlijke zepen dat op de markt verkrijgbaar is, hebben mannen, nu meer dan ooit, de keuze uit een grote verscheidenheid aan verschillende ingrediënten.

Natuurlijke ingrediënten

Deze soorten zepen zijn vaak afhankelijk van een mengsel van natuurlijke drager en etherische oliën. Over het algemeen zijn drager oliën relatief veilig en zijn ze tegenwoordig te vinden in een heleboel natuurlijk gerichte producten. Veel voorkomende drager oliën zijn: Jojoba olie, zoete amandelolie, Arganolie, Kokosnootolie, Avocado-olie en Druivenpitolie.

Naast drager oliën vind je er ook etherische oliën, deze oliën zorgen vooral voor de heerlijke geur van het product. Veel voorkomende etherische oliën zijn onder andere: Cederhout, Sandelhout, Thee boom, Eucalyptus, Wierook, Citroengras, Kruidnagel en Sinaasappel.

Vrij van plastic

Voor een blok zeep is het gebruik van plastic geheel overbodig geworden. Waar je voor een flacon een grote hoeveelheid plastic nodig hebt, is dit bij een blok zeep niet het geval. Je ziet tevens erg vaak dat zelfs de verpakking van het blok zeep vrij is van plastic. Meestal worden hier gerecyclede papier/karton soorten voor gebruikt.

Goedkoper

Een blok zeep is, in verhouding tot een vloeibare zeep, een stuk goedkoper. Van een blok zeep ben je maar een heel klein beetje nodig. Dit zorgt ervoor dat je er erg lang mee kunt doen. Van vloeibare zeep uit een flacon gebruik je doorgaans automatisch meer, wat resulteert in een eerder leeg rakende flacon, waardoor je eerder een nieuwe nodig hebt. Het is dan ook een feit dat harde zeep minstens 2 keer langer mee dan douchegel.

Multifunctioneel

Blokken zeep zijn niet alleen goedkoper, beter voor het milieu en beter voor je huid. Vele blokken zeep zijn ook nog eens multifunctioneel te gebruiken! Handen, hoofdhaar, baard, huid, je kunt een blok zeep werkelijk voor allerlei doeleinden gebruikten! Je hebt dus geen aparte handzeep, shampoo of body wash meer nodig, één blok heerlijk ruikende zeep voldoet!

Hoe gebruik je een zeep blok?

Het is misschien even wennen om onder de douche met een blok zeep aan de slag te gaan maar eigenlijk is het volkomen easy. Here we go: onder de douche neem je de zeep blok in de handen. De zeep maak je een beetje vochtig zodat je de handen kunt inzepen. Met de handen verdeel je dan de zeep over het lichaam om jezelf zo te wassen. Met de Soap on a Rope kan het op dezelfde manier. Maar deze vergemakkelijkt het wel doordat je de zeep aan je pols kunt hangen en gedurende het wassen een beetje zeep bij kunt pakken. De versie van Musgo Real is mooi rond, waardoor je hem makkelijker direct op het lichaam gebruikt. Al met al werkt het erg makkelijk. Tipje is nog wel om de zepen op een droge plaats middels een zeepbakje op te bergen waar de zeep niet direct met water in contact kan komen. Anders ga je er veel sneller doorheen en dat is juist niet de bedoeling.

Keuze van The Alpha Men

Zeep voor mannen kopen? Hieronder hebben we een aantal van onze bestverkopende zepen voor jou geselecteerd. Dus overweeg jij jouw eerste zeep blok aan te schaffen, dan zijn de onderstaande zepen zeker geschikt om mee te beginnen. De zepen zijn 100% natuurlijk en ruiken heerlijk!

SAPONIFICIO VARESINO Scrubzeep - Black Vanilla

Saponificio Varesino - Black Vanilla Scrubzeep
Deze Italiaanse zeep van Saponificio Varesino bevat echte vanille en actieve houtskool. Het houtskool in de zeep is ideaal voor mannen met een vette huid en voor degene die last hebben van acne. De zeep reinigt en verwijdert mee-eters zonder de huid uit te drogen.

MUSGO REAL Men's Body Soap - Classic Scent

Musgo Real - Men's Body Soap - Classic Scent
Deze heerlijke zeep van Musgo Real zal jouw zintuigen prikkelen en je klaarstomen voor een nieuwe dag. De zeep heeft een houtachtige mannelijke, geur welke tot stand is gekomen door topnoten van patchoeli, neroli en bergamot, midden noten van lavendel, violet en hout, en wordt ondersteund door de basisnoten van vetiver en muskus. De zeep produceert een zacht en romig schuim die de huid een goede verzorging geeft en is onder andere verrijkt met walnoot-extract wat zorgt voor de optimale hydratatie en een effectieve reiniging waarna je kunt genieten van een heerlijk zachte en stralende huid.

CELLAR DOOR Soap Bar - Sex Machine

Cellar Door Soap Bar - Sex Machine
De Sex Machine Soap Bar uit de Black Collection van Cellar Door, een 100% natuurlijke zeep die geschikt is voor iedere huid. Maak je huidverzorging extra leuk met deze Sex Machine versie. De zeep is te gebruiken voor gezichtsverzorging, lichaam en als handzeep. Deze zeep van Cellar Door is handgemaakt, 100% plantaardig, compleet vegan en ruikt erg lekker.