Wat doe je als man met grijs haar? Verbergen of gewoon rocken?

Wat doe je als man met grijs haar? Verbergen of gewoon rocken?

Grijs haar. Een bron van ergernis of het kan je juist een voornaam voorkomen geven. Je hoort in diverse wandelgangen dat grijze haren eventueel ontstaan door stress. Naast haaruitval kan dit in sommige gevallen ook tot grijze haren leiden.

De meest voorkomende reden die aan grijze haren ten grondslag ligt? Genetische bepaling. Het is feitelijk in jouw DNA besloten dat je op bepaalde leeftijd grijze haren krijgt. Bij de een kan dat al op vroege leeftijd. Maar dat hoeft dus absoluut niet te misstaan. Het kan overtuigend overkomen. Al helemaal als jij je outfit er ook nog eens op afstemt. De dames zijn er vaak van gecharmeerd.

Wanneer vergrijzing van het kapsel je overkomt kan het natuurlijk schrikken zijn. De tekenen van veroudering worden ineens zichtbaar. Mocht je niet gelukkig worden van grijze lokken op jonge leeftijd kunnen we jou daar natuurlijk mee helpen om deze op een zo elegant mogelijke wijze weg te faden of te verven.

Wordt een grijs kapsel bij mannen gewaardeerd?

Ja. Het klinkt misschien gek maar grijstinten in het algemeen zijn niet alleen populair qua looks maar bijvoorbeeld ook in een interieur fancy en tijdloos. Deze kleurschakeringen zie je trouwens steeds meer terugkomen bij interior designers die interieurs een make-over geven. Dat geeft je dus te denken. Grijs = Hot.

Je ziet ook steeds meer celebrities de vergrijzing van hun haren omarmen. Het zou ook meer rollen genereren. Kortom, een goed gecoiffeerde bos grijs haar kan een uitermate sexy en modieuze uitstraling geven.

Wordt elk type man even snel grijs?

Er zijn wel degelijk verschillen in tempo wanneer mannen grijs worden. Dit heeft gek genoeg ook met de geografie of afkomst te maken. Diverse bevolkingsgroepen hebben bijvoorbeeld een ander pigment waardoor vergrijzing van de haren wel of juist weer niet snel plaatsvindt.

Zo worden blanke mannen het snelst grijs. Dat kan al vanaf je 30e, of soms nog eerder. Mannen uit Azië zijn tot op hogere leeftijd gezegend met donker/zwart haar. Vanaf hun 40e lopen zij pas de kans op grijstinten in het kapsel. Heren van Afrikaanse afkomst moeten geduld betrachten voordat het grijze haar z’n intrede doet. Vanaf hun 45e kunnen de eerste grijze haardjes namelijk pas de kop opsteken.

Grijze haren in hun kracht zetten door ze te verven

Vind je dat grijze lokken jouw image positief boosten en je wilt het blijvend kracht bijzetten kun je dit op een verantwoorde wijze verder vormgeven. Zo zijn er uiteraard diverse haarspoelingen die je grijze kapsel op een natuurlijke wijze bijkleuren. Grijs haar verven doe je bijvoorbeeld met American Crew Precision Blend, een fijne verf om grijs haar van een semipermanente kleuring te voorzien. Vrij van ammoniak & parabenen en voorzien van 87% natuurlijke bestanddelen!

Hoe kun jij jouw grijze haren het beste in topvorm houden?

Wanneer je zeer content bent met jouw natuurlijke grijze lokken wil je die natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen. Zo zijn er diverse manieren om de kleur ervan op het juiste niveau te houden. Door bijvoorbeeld een zilvershampoo te gebruiken die de gele gloed weghoudt. Dat is namelijk een kenmerk van grijs haar. De inzet van een juiste conditioner met verfijnde oliën kan het grijze haar topvoeding geven zodat het er gezond, glanzend en blijvend stijlvol grijs uitziet.

Kun je grijze haren ook eerder voorkomen?

Nein. In principe krijgen zowel man als vrouw grijze haren. Op je zestigste heeft vrijwel iedereen wel een grijze coupe dan wel gloed. Uitzonderingen daargelaten. Nu zijn er middeltjes om de aanvang van grijze haren eventueel uit te stellen. Dat heeft bijvoorbeeld met jouw manier van leven te maken. Of liever: hanteer jij een gezonde levensstijl.

Wanneer je goed voor het lijf zorgt dan genieten haarzakjes in vol ornaat mee. Grijs worden van haren komt van binnenuit. Het betreft 't verliezen van pigment. Grijze haren zijn vaak ook stugger, dikker, droger en weerbarstiger. Dus wanneer die grijze haartjes nu eenmaal verschijnen zullen ze ook iets meer verzorging nodig hebben om ze soepel en glanzend te houden.

Hierbij een aantal tips om te vechten tegen vervroegde vergrijzing:

  • Zorg dat je de juiste (hoeveelheid) vitamines binnenkrijgt. Bijvoorbeeld Vitamine H (biotine) en vitamine A, C en E. Mocht je deze op natuurlijk wijze met voeding niet voldoende innemen kun je ook vitaminesupplementen aan het voedingspatroon toevoegen.
  • Stop met roken
  • Drink voldoende water. Dit hydrateert de haren van binnenuit en zorgt voor een juiste vochtbalans in het haar
  • Eet voldoende fruit, peulvruchten, ongebrande noten zoals amandelen & consumeer elke dag groenten
  • Wees lief voor het lijf

Hebben haarproducten ook een effect op het eerder grijs worden?

Het klopt dat wanneer je kwalijke ingrediënten in de haren aanbrengt eerdere haarvergrijzing zich kan aandienen. Helemaal als je dit ook nog eens regelmatig in ‘t haarverzorgingspatroon hebt opgenomen. Wanneer jij je haren regelmatig aan diverse chemicaliën blootstelt kan dat sowieso negatieve gevolgen voor de kwaliteit van het kapsel hebben én de huid schaden.

Bijvoorbeeld als je te vaak je haren op verf met chemische bestanddelen trakteert. Zo zijn ammoniak en haren geen vrienden bijvoorbeeld.

Hoe kom je van jouw grijze haren af?

Stel dat je erg verdrietig wordt van grijze haren die zich op vroege leeftijd aandienen zijn er gelukkig mogelijkheden om deze kordaat te maskeren. Door middel van een kleurspoeling of anti grijs supplementen bijvoorbeeld. Daar zijn uitstekende producten voor ontwikkelt waarmee je het kapsel weer in de door jouw gewenste kleur brengt. Foligain biedt zo’n functioneel product.

Uiteraard kun je een willekeurige haarverf gebruiken maar wil je natuurlijk wel dat deze de natuurlijke kleur benaderd. Een goede haarverf om grijze haren te verbergen is bijvoorbeeld de American Crew Precision Blend.

Naast verf kun je ook kleur pomade, gel, mousse of cream in de haren masseren om de grijze haartjes op een goede manier te camoufleren.

Zoals je ziet zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om je grijze haren goed te verzorgen en op een robuuste manier te laten schitteren. Zodanig dat je er uitermate hip & modieus bij loopt. Want geloof ons, grijze haren hoeven op jongere leeftijd echt niet vervelend te zijn.

Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben in verband met het optimaal koesteren van jouw grijze coupe of het laten verdwijnen ervan? Dan weet je ons te vinden. Uiteraard helpen wij je met vol elan.

Veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men.