Verminder haaruitval met de producten van Patricks

Verminder haaruitval met de producten van Patricks

Inhammen en haaruitval, het is voor veel mannen een serieus probleem. Bij sommige mannen staat kaal fantastisch. Een mooie gladde en ronde bowlingbal noemen ze het. Bij andere mannen kun je beter spreken van een halflege- en ingedeukte voetbal. In ons eerdere blog heb je kunnen lezen dat haaruitval (Alopecia Androgenetica) een verschijnsel is dat erfelijk is bepaald.

Het is zelfs zo dat bij de mannen in Nederland 70% hier in bepaalde mate mee te maken krijgt. De enige oplossing lijkt voor mannen een haartransplantatie of het gebruik van middelen als Minoxidil en Finasteride. Het nadeel is alleen dat deze bijwerkingen kunnen hebben en de één alleen op recept verkrijgbaar is.
 

Middel tegen haaruitval van Patricks

Is er dan verder niks aan te doen? Zeker wel! Het premium merk Patricks is lang bezig geweest met wetenschappelijk onderzoek naar een formule die een oplossing kan bieden. Met hun nieuwe formule genaamd de ‘Patricks recovery compound’ is toekomstige haaruitval te minimaliseren en de bestaande haardos flink te versterken. Patricks verwerkt deze formule in al hun producten.

We stylen, wassen en verzorgen onze haren elke dag. Waarom zouden we dan niet gebruik maken van deze ingrediënten? We laten anders de kans liggen voor sterker, dikker en voller haar volgens Patricks.
 

Oorzaak van inhammen en haaruitval

Wat deze ingrediënten dan zijn en hoe de formule van Patricks werkt leggen we je graag uit. Om dat te begrijpen zullen we naar de grootste oorzaak van haaruitval moeten kijken. Alle mannen en vrouwen hebben het hormoon DHT (dihydrotestosteron) in hun lichaam.

Het is een mannelijk hormoon dat lijkt op testosteron maar een veel sterkere androgene werking heeft. Bij mannen met haaruitval en inhammen zijn de haarzakjes gevoelig voor DHT. De DHT verstoort het functioneren van de haarzakjes. De schacht van de haarzakjes worden kleiner en uiteindelijk worden haarzakjes helemaal verschrompeld waardoor er geen haar meer kan groeien.

 

haaruitval mannen

 

De formule van Patricks

De formule van Patricks bevat ingrediënten die de vorming van DHT tegengaan. Iets wat andere reguliere producten niet doen. Ook bevat deze ingrediënten die de gezondheid van het haar en de haargroei zelf bevorderen. Hieronder beschrijven we de complete formule van Patricks.

Biochanin 

Biochanin A is een biomimetisch peptide dat het extract rode klaver bevat. Deze blokkeert de omzetting van testosteron in DHT. De haarcyclus kan zo verkort worden en het voorkomt het kleiner worden van de haarzakjes.

Tetrapeptide-3

Dit bestanddeel vergroot de haarfollikel en versterkt de haarverankering. Het verbeterd de werking van ECM-eiwitten. Hiermee worden ontstekingen voorkomen en wordt haar sterker, voller en dichter.

Saw Palmetto

Het extract van een dwergpalmbes. Het mengels van Saw Palmetto kan het DHT-niveau met 32% verlagen. Het wordt aangenomen dat de werking vergelijkbaar is met finasteride. Het verlaagt ook de binding van DHT aan androgenetische receptoren. 

Rozemarijn

Hoewel rozemarijnolie geen bekende link heeft met DHT hebben onderzoeken laten zien dat het een vergelijkbaar effect kan hebben als minoxidil in de loop van zes maanden. Daarnaast is het ook een rijke bron van antioxidanten die de gezondheid van het haar bevorderen.

Caffeïne

Een bekend bestanddeel die de groeifase van de haarschacht verlengt. Het versterkt daarnaast ook het haar.

Clary Sage

Geeft de bloedcirculatie in de hoofdhuid een boost en verminderd talgafzettingen waardoor een te vette hoofdhuid wordt voorkomen. Het bevat ook nog eens krachtige antioxidanten en ontstekingsremmers.

Panthenyl Triacetate

Een krachtige combinatie van panthenyltriacetaat en naringenine die direct werkt op de oorzaken van hoofdhuidirritatie. Panthenyltriacetaat verhoogt wondgenezing en verbeterd de huidbarrière. Ook beschermt het tegen uv-straling.

Chilli

Stimuleert de huidcellen waardoor het metabolische proces van de huid op cellulair niveau toeneemt. Vanwege het intensieve metabolisme stroomt het bloed naar de hoofdhuid en krijgen de haarzakjes voldoende voeding en zuurstof van de bloedstroom, wat de haargroei sterk bevordert. 

Kigelia

Gebruikt in Afrika voor ontstekingsremmende, antibacteriële en huidverouderingseffecten. Verschillende artikelen hebben gerapporteerd over de samenstelling en biologische activiteiten van zijn CH2Cl2-extracten en huidformuleringen. Verhoogt de hoofdhuidcirculatie voor de verspreiding van voedingsstoffen.

De formule van Patricks is verwerkt in al hun producten. Zo voorzie je je haar altijd van deze ingrediënten of je je haar nou gaat stylen, wassen of verzorgen. Naast deze formule hebben de producten van Patricks nog veel meer te bieden.

Ze zijn compleet vegan, vrij van suflaten, parabenen en dierenleed. Naast al deze baanbrekende eigenschappen is alleen de manier waarop Patricks de producten presenteert al de moeite waard. De producten zijn prachtig verpakt en hebben een moderne en chique uitstraling.
 

Welke producten van Patricks te gebruiken tegen haaruitval?

Wil je actief haaruitval tegenhouden en verminderen dan raden wij een combinatie van producten aan van Patricks. Het belangrijkste is de shampoo en conditioner van Patricks te gebruiken. Deze zullen het meeste effect hebben op je haar. Daarnaast kun je nog een stylingsproduct gebruiken die je haar voller maakt en ook de formule bevat.

 

shampoo tegen haaruitval

Patricks SH1 Daily Thickening Shampoo

De beste verdikkende shampoo op de markt. 100% vegan, vrij van parabenen, sulfaten en dierenleed. Reinigt en versterkt het haar en bevat Patricks formule tegen haaruitval.

Bekijk Patricks SH1 Daily Thickening Shampoo

 

middel tegen haaruitval en inhammen

Patricks CD1 Stimulating & Thickening Conditioner

Vrij van parabenen, sulfaten, dierenleed en 100% vegan. Naast dat deze conditioner de formule bevat tegen haaruitval is het ook een verfrissende conditioner die het haar dikker en zachter maakt.

Bekijk Patricks CD1 Stimulating & Thickening Conditioner

 

 

product voor dikker en voller haar

Patricks M3 Matte Finish & Strong Hold

Zelfs het dikste haar blijft op zijn plaats met deze styling van Patrick's. Een strong hold en water afstotende formule voor elk haartype. De Strong Hold houdt elk kapsel goed op zijn plaats tot aan de hoogste kuifen aan toe. De formule doet meer dan dat, het bevat water afstotende ingrediënten die zelfs tijdens het sporten jouw haren op zijn plaats en in model houden.  

Bekijk Patricks M3 Matte Finish & Strong Hold