Tips voor voller en dikker haar

Tips voor voller en dikker haar

Heb jij niet meer zo’n lekkere volle en dikke bos haar als vroeger? Of heb je dat misschien helemaal nooit gehad? Dan zijn er altijd nog manieren om je haar in ieder geval voller te laten lijken dan hoe het er nu uitziet. Met de juiste kennis en middelen kun je je haar een stuk dikker doen lijken. Een volle bos haar heeft niet alleen te maken met hoe dik de haren werkelijk zijn maar vaak meer met wat ermee word gedaan.

Het kan heel goed zijn dat je een man op straat ziet met een mooie volle kuif die in werkelijkheid helemaal geen dikke volle bos haar heeft. Het draait allemaal om een combinatie van verschillende factoren. Met de volgende tips moet jij in ieder geval je haar een stuk voller kunnen maken.

Gezond leven met de juiste voeding

Om meteen maar met de meest flauwe tip te beginnen. Dat kan iedereen natuurlijk wel bedenken. Toch heeft de manier van leven veel invloed op je haar. Haren hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om dikte en glans te krijgen. Zo zijn stress en alcohol grote oorzaken van dunner wordend haar en vroegtijdig haarverlies. Probeer dus met mate te drinken en stress te vermijden.

Probeer voldoende vocht binnen te krijgen zodat de hoofdhuid niet droog wordt en je haar niet futloos. Probeer veel omega 3, vitamine A, D en C en ijzer binnen te krijgen. Voeding als Zalm, eieren, noten en peulvruchten bevatten veel van deze voedingsstoffen.

Wees voorzichtig met de föhn

Ja een föhn kan voor extra volume zorgen maar kan ook je haar beschadigen. Je haar op een natuurlijke manier laten drogen is het beste maar duurt wel erg lang. De hitte van de föhn kan het haar beschadigen waardoor het er dun en futloos uit gaat zien. Probeer dus altijd voldoende afstand te houden met de föhn, zet hem niet op de heetste stand en gebruik een pre styler. Deze beschermt het haar tegen hitte en kan ook nog eens meer volume toevoegen. Tip: föhn tegen de haargroeirichting in voor extra volume.

 

kneed het haar voor meer volume en textuur

 

Was het haar niet te vaak

Te vaak het haar wassen maakt het haar dun en slap. Voor iemand met dun haar is drie keer per week voldoende. Elke dag wassen is dan echt te vaak. Tijdens het wassen kun je dan het beste een thickening shampoo gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een shampoo van Patricks; Patricks SH1 Daily Thickening Shampoo. Deze bevat voedingsstoffen die het haar helpen dikker te worden zonder het haar zwaarder te maken. Vergeet ook niet een conditioner voor mannen te gebruiken. Deze maken het haar voller en houden het haar gezond.

Leg de kam of borstel maar weg

Een kam of borstel haalt alle volume en textuur uit het haar. Als je al weinig haar hebt maakt een borstel je haar ook nog eens dunner doordat het haren uit je hoofd trekt. Gebruik je handen om je haar in model te brengen. Knedende bewegingen zorgen voor volume en textuur.

Ga regelmatig naar de kapper

De kapper blijft je grootste vriend. Wanneer je niet naar de kapper gaat splijten je haarpunten, word je haar futloos en lijkt het veel dunner. Let maar eens op, elke keer wanneer je bij de kapper weg komt lijkt het alsof er nieuw leven in je haar zit. Het heeft ineens weer alle veerkracht terug. Bovendien weet de kapper precies met welk kapsel je het maximale uit je haar kan halen.

 

dikker haar

 

Gebruik de juiste producten

Welke producten je gebruikt bij het stylen van je haar is eigenlijk het allerbelangrijkste. Gebruik een pre styler zoals een mouse of een sea salt spray. Deze voegen extra volume toe en beschermen het haar tegen de hitte van het föhnen. Vergeet pomades en gels.

Om je haar dikker en voller te laten lijken ga je altijd voor een matte product dat volume en textuur toevoegt. Denk aan een clay, fiber of matte paste. Zorg ervoor dat je haar goed droog is, voeg een clay toe en je zult meer volume dan ooit hebben. Kneed het haar om extra textuur toe te voegen. Zo lijkt het alsof je meer haar hebt. Gebruik eventueel nog een styling powder om je haar dikker te laten lijken.