Tips om je haar langer te laten groeien

Tips om je haar langer te laten groeien

Bijna elke man heeft wel eens een poging gedaan om zijn haar langer te laten groeien. Het merendeel van die mannen geven het toch na een paar maanden op. Dat is jammer want het kan je uitstraling echt veranderen en je als persoon een vernieuwende look geven.

Vaak geven mannen het op omdat het haar na een tijdje niet meer in model te brengen is en het ongemakkelijk wordt om met een kapsel rond te lopen wat niet goed zit. Het vergt wat geduld en doorzettingsvermogen om mooie lange lokken te krijgen. Met de juiste aanpak hoeft het helemaal niet zo’n lijdensweg te zijn.

Kijk naar wat bij je past

Het meest voorkomende probleem bij mannen die hun haar langer willen laten groeien is dat ze niet weten waar ze aan beginnen. Ze worden op een dag wakker en besluiten hun haar te gaan laten groeien. Vaak zonder een bepaald model in hun hoofd. Ze zien een model in een tijdschrift, een vriend met lang haar of een acteur die er fantastisch uit ziet met lang haar. Er wordt hierbij totaal niet gedacht aan wat voor hoofd die vriend of acteur heeft en wat voor haarlijn. Dit bepaalt namelijk of die coupe wel bij je staat of dat het überhaupt mogelijk is.

Misschien heb je wel inhammen en kun je helemaal niet die volle look krijgen. Of het ziet er totaal anders uit dan wat je voor ogen had. Ook kan het zijn dat de look die je wilt totaal niet bij de vorm van je gezicht past. Kijk dus van tevoren altijd naar de vorm van je gezicht en hoe je haar loopt. Wanneer je dan een bepaalde coupe voor ogen hebt weet je ook waar je naartoe moet werken en kun je dat overleggen met je kapper.

ga regelmatig naar de kapper

Ga regelmatig naar de kapper

Dit klinkt een beetje gek en veel mannen gaan dan ook helemaal niet naar de kapper wanneer ze hun haar willen laten groeien. Dit is ook de grootste oorzaak van een wilde lelijke bos haar op je hoofd.

Je zult nog gewoon naar de kapper moeten zodat je haar een bepaald model houdt en zodat je je haar nog in model kan krijgen. Zo kunnen de zijkanten wat korter gemaakt worden en bovenop langer. Vaak kun je dan later de zijkanten altijd nog laten groeien. Je hoeft dus echt geen lelijk kapsel te hebben in die tussenfase. Je moet de groei van het haar begeleiden zodat het groeit naar een bepaald model. Naar de kapper gaan voorkomt ook gespleten haarpunten waardoor het er verzorgd uit blijft zien.

Gebruik de juiste producten

Wanneer het haar langer is zul je andere producten moeten gebruiken dan wanneer je kort haar hebt. De potjes clay kun je dicht laten. Bij langer haar worden lichtere producten gebruikt. Over het algemeen zijn de beste producten voor langer haar toch wel cream en paste. Afhankelijk van hoe dik je haar is natuurlijk. Heb je dikker en stugger haar dan is een cream de betere optie.

Een paste is nog iets dikker en geeft meer textuur dan een cream en biedt iets meer hold. Geschikt voor mannen met dunner haar. Een cream biedt een klein beetje controle maar is vooral bedoeld om je haar mooi in een bepaalde richting te laten vallen en een beetje glans te geven. Wil je een wat ruigere of meer zomerse look ga dan voor een sea salt spray.

verzorg je haar anders

Verzorg je haar anders

Gebruik een vriendelijke shampoo met niet te veel chemicaliën. Het beste kun je gewoon een shampoo gebruiken met enkel natuurlijke ingrediënten;kies voor bijvoorbeeld Doers of London, Doers of London Shampoo is een shampoo van puur natuurlijke ingrediënten. Gebruik ook niet elke dag shampoo. Bij kort haar raden we dat niet aan, maar bij lang haar zeker niet. Wat je wel elke dag moet doen is een conditioner gebruiken. Het zorgt ervoor dat je haar sterk en zacht blijft. Het voorziet je haar van vitamines en andere voedende ingrediënten.

Dus één tot twee keer per week wassen met een shampoo en dagelijks met een conditioner. Gebruik een conditioner altijd na de shampoo omdat de shampoo anders de olien van de conditioner weg wast. Is je haar erg droog? Gebruik een haarmasker of een leave-in conditioner om je haar extra te voeden.

Borstel een paar keer per week je haren zodat de oliën in je haren zo goed worden verdeeld. Het voorkomt ook klitten in het haar en gespleten haarpunten. De oliën die je hoofdhuid zelf aanmaakt bereiken zo alle delen van het haar.

Lang haar in model brengen

Heb je nog nooit lang haar gehad? Dan is het niet gek dat je geen idee hebt hoe je je haar in model moet brengen. We leggen het in een paar stappen uit hoe je het zou kunnen doen.

  1. Droog je haar na het douchen/wassen met een handdoek. Laat het nog licht vochtig.
  2. Wil je textuur? Voeg wat sea salt spray toe. Kneed het haar zodat de sea salt spray goed wordt verdeeld en er textuur ontstaat.
  3. Je kunt nu wanneer je dat wilt wat cream toevoegen. Neem een vingertopje cream en wrijf het tussen handpalmen. Verdeel goed door het haar.
  4. Föhn het haar wanneer je iets meer hold en textuur wild. Voor een meer natuurlijke look kun je het gewoon laten.
  5. Word je haar gedurende de dag pluizig en droog? Voeg dan na het stylen nog wat haarolie toe.