Tips bij een gevoelige hoofdhuid

Tips bij een gevoelige hoofdhuid

Een gevoelige of overgevoelige hoofdhuid kan erg vervelend zijn. De symptomen van een gevoelige hoofdhuid zijn onder meer een branderig gevoel, tintelingen, pijn, jeuk en roodheid. Jouw hoofdhuid kan bij gevoeligheid tevens strak aanvoelen en jeuken. In dit artikel gaan we dieper in op de gevoelige hoofdhuid, hoe je het herkent en wat je er aan kunt doen om de gevoeligheid van de hoofdhuid te verminderen. Aan het einde van het artikel voorzien we je natuurlijk weer van passend productadvies.
 

Wat is een gevoelige hoofdhuid?

De symptomen van een gevoelige hoofdhuid uiten zich vaak in een branderig gevoel, tintelen, roodheid, jeuk en zelfs pijn. Een gevoelige hoofdhuid kan zich ook uiten in een strak en trekkerig gevoel. Zijn de symptomen ernstig? Dan kan het zijn dat je een hyperactieve of overgevoelige hoofdhuid hebt. Of je een milde of extreme vorm van een gevoelige hoofdhuid hebt, kun je ontdekken door na te gaan welke factoren van invloed zijn op jouw hoofdhuid. Zo kan bijvoorbeeld een slecht dieet een rol spelen, of het gebruik van een verkeerde (schadelijke) shampoo.

Het is belangrijk na te gaan welke factoren de gevoeligheid van je hoofdhuid kunnen veroorzaken. De symptomen kunnen het gevolg zijn van niet uitgebalanceerde voeding of gebruik van de verkeerde shampoo. Ook bepaalde weersomstandigheden en stress kunnen van invloed zijn op jouw hoofdhuid. Door deze factoren na te lopen kun je erachter komen waarom jouw hoofdhuid gevoelig en/of pijnlijk is en hoe je de conditie kunt verbeteren.

Wat kun je doen aan een gevoelige hoofdhuid?

Een geïrriteerde en jeukende hoofdhuid kan worden genezen door jouw haar goed te verzorgen met de juiste producten. De volgende tips zullen je helpen om jouw hoofdhuid gezond te houden en een gevoelige hoofdhuid te voorkomen.

  1. Door een warme douche kan de hoofdhuid direct geïrriteerd raken. Douche niet te warm. Het is beter om lauw tot warm water te gebruiken om irritatie te voorkomen.
  2. Gebruik jouw föhn spaarzaam. De hitte van een föhn kan ongemak veroorzaken. Als je nog steeds gedwongen bent om je haar te föhnen, probeer de föhn dan minder heet te zetten en probeer hem zo kort mogelijk te gebruiken.
  3. Borstel voorzichtig en zeker niet te vaak. Bij een geïrriteerde hoofdhuid kun je het beste een borstel gebruiken die gemaakt is van natuurlijke producten, zoals een borstel met daarop borstelharen van echt haar.

Wat kun je beter vermijden?

  • Natriumlaurylsulfaat (SLS) wordt aan veel shampoos toegevoegd. Dit middel wordt namelijk gebruikt om shampoos te laten schuimen, maar deze agressieve chemische stof helpt niet alleen om vuil uit het haar te verwijderen, maar verwijdert ook de natuurlijke oliën die helpen om jouw hoofdhuid in balans te houden.
  • Siliconen worden vaak gebruikt in shampoos om de haarschachten glad te houden. Hoewel het goed is om jouw haar pluisvrij te houden, kan deze plakkerige substantie op de hoofdhuid blijven hangen na het wassen met zo’n shampoo. Als de hoofdhuid zweet, kunnen bacteriën zich op de hoofdhuid verzamelen en vervelende jeuk veroorzaken.
  • Ook haarproducten waar alcohol aan is toegevoegd kun je beter vermijden. Alcohol maakt schoon, maar droogt ook uit. Een hoofdhuid die al droog, geïrriteerd en/of rood is, zal door een haarproduct waaraan alcohol is toegevoegd nog droger, geïrriteerder en/of roder worden.

Productadvies van The Alpha Men

Heb jij een geïrriteerde/gevoelige hoofdhuid? Wij van The Alpha Men begrijpen hoe vervelend dit kan zijn. Daarom hebben we een aantal producten geselecteerd welke speciaal gemaakt zijn voor mannen met een gevoelige hoofdhuid. Deze producten helpen de hoofdhuid en het haar om gevoeligheid te voorkomen en om een ​​branderig gevoel, irritatie en roodheid van de hoofdhuid te corrigeren.

Shampoo

Doers of London Shampoo
De Shampoo van Doers of London is een lekker schuimende shampoo gemaakt om het uiterste uit de dag te halen. Samengesteld om het haar te versterken, een natuurlijke glans te geven en de hoofdhuid gezond te houden. geschikt voor alle haartypen. Bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Mr Bear Family Shampoo Springwood
Deze shampoo van Mr Beard Family zit in een 250 ml verpakking, een shampoo gemaakt van natuurlijke ingrediënten voor gezond en energiek haar. De ingrediënten in deze shampoo doen meer dan het reinigen van het haar en hebben ook een verzorgende werking. Toverhazelaar om geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren, brandnetel om te revitaliseren, de haarwortels te versterken en de haargroei te stimuleren, paardenstaart om roos te voorkomen. Het schuimt minder dan gewone shampoos omdat er geen extra onnatuurlijke schuimmiddelen zijn toegevoegd. De shampoo is siliconen-, sulfaat- en parabenenvrij. Nooit getest op dieren.

Conditioner

Doers of London Conditioner
Deze conditioner van Doers of London is rijk aan vitaminen die het haar verzacht en zorgen voor een mooie glans. De aminozuren, koper en zink, zorgen voor de goede balans van de talgproductie. De conditioner is perfect te combineren met de shampoo van Doers of London voor het beste resultaat. Ook helpt deze conditioner de hoofdhuid te kalmeren en irritatie van de hoofdhuid te voorkomen.

Firsthand Supply Hydrating Conditioner
De Hydrating Conditioner van Firsthand Supply is een nieuw product dat bestaat uit 100% natuurlijke middelen. Zelfs de verpakking is gemaakt van volledig gerecycled materiaal. Het product herstelt je haar en maakt het zijdezacht en glanzend. Het haar behoudt het volume en zal niet zwaarder worden.
 

Tot slot

Heb jij een gevoelige hoofdhuid of ken je iemand die hier last van heeft? Dan hopen we dat dit artikel jou heeft kunnen helpen om erachter te komen wat de gevoeligheid op jouw hoofdhuid veroorzaakt en wat je er aan kunt doen!