Styleguide: Scissor fade met quiff

Styleguide: Scissor fade met quiff

Wat is een scissor fade met quiff?

Wat is het scissor fade met quiff kapsel? Wat de snit betreft, is het kuif kapsel in principe hetzelfde als de ondersnit: het haar is langer aan de bovenkant en korter aan de zijkanten/ achterkant. Qua uiterlijk is de kuif nauw verwant aan de pompadour. Beide kapsels zijn volumineuze stijlen welke het haar naar achteren vegen.

 

Past een scissor fade met quiff bij jou?

Heb je een rond gezicht? Dan zal de scissor fade met quiff jou zonder twijfel goed staan. Rondere gezichten bevatten in de meeste gevallen weinig structuur of prominente hoeken, dus een vierkant gevormd kapsel met hoogte, zoals een scissor fade met quiff is ideaal.

Wees echter voorzichtig met dit kapsel wanneer je een dun en lang gezicht hebt. Hoe hoger het haar, hoe hoekiger en langgerekt jouw gezicht eruit zal zien. Kies in plaats daarvan voor een kapsel die minder hoog is. Omdat de meeste moderne quiff kapsels aan de zijkanten moeten worden geschoren om het haar bovenop te benadrukken, zien ze er ook niet altijd geweldig uit bij mannen met grotere oren.

 

Voordelen van een scissor fade met quiff

 • Stijlvol modern kapsel
 • Perfect voor mannen met een rond gezicht
 • Hou je van stylen? Dan is dit een kapsel voor jou!

 

Stylingtips: de do’s & don’ts van een scissor fade met quiff

Wanneer je jouw haar stylist om een scissor fade met quiff kapsel wilt vragen, moet je haarlengte wat langer zijn, zodat je stylist wat extra lengte heeft om mee te werken. Voor een moderne kuif met textuur raden we een hoge huid vervaging aan aan de zijkanten welke met een tondeuse worden ingesneden.

Om jou op weg te helpen hebben wij hieronder onder andere matte, high volume styling producten geselecteerd en pre-styling sea salt sprays voor meer volume en hold en een matte finish. Ook zie je hieronder een aantal kwalitatieve borstels voor het droog föhnen en direct in model krijgen van jouw scissor fade met quiff.

De beste stylingproducten voor een scissor fade met quiff

 1. Hanz de Fuko - Gravity Paste
 2. Shear Revival - Northern Lights Matte Paste
 3. Firsthand Supply - Clay Pomade

De beste pre-stylers voor een scissor fade met quiff

 1. Dapper Dan - Sea Salt Spray
 2. Reuzel - Surf Tonic

De beste borstels voor een scissor fade met quiff

 1. By Vilain - Skeleton Brush
 2. Denman - D200 Hyflex Vent Brush
 3. Uppercut Deluxe - Quiff Roller