Schorem en Reuzel

Schorem en Reuzel

Twee van de meest spraakmakende namen uit de barbierswereld, Schorem Haarsnijder & Barbier en Reuzel Pomade. Sinds 2011 veroveren zij de wereld met hun barbershop, kapsel, tournee en Reuzel producten.

Geschiedenis Schorem

In 2011 komen Leen en Bertus met het idee een klassieke barbershop te starten. Een plek voor de man zonder vrouwen, maar met goede muziek en een biertje, een plek waar mannen samen komen en man kunnen zijn. Ouderwets ingericht met een klassieke barberstoel, de tofste producten uit vervlogen tijden en een varkenskop aan de muur. Het lukt en een aantal maanden later openen ze de deuren van 'Schorem Haarsnijder & Barbier' aan de Nieuwe Binnenweg 113 in Rotterdam. Een prachtige en bijzondere shop, met het uniek first-come-firste-serve concept.

Deze zet is een succes, al snel ontstaan er wachttijden van 6 uur en meer. Voordat de shop opent staan de eerste klanten al voor de deur, want wachten bij Schorem is geen straf. Je drinkt er een biertje, maakt een praatje en geniet van live-muziek. Zo wordt een bezoek aan de kapper omgetoverd tot een dag uit.

Reuzel Pomade

De barbershop draait als een tierelier en een andere droom van Leen en Bertus is toe aan een uitwerking; de Reuzel Pomade. Een prachtige hint naar het vroegere varkensvet wat men in 't haar smeerde, het moet er dan ook zo uitzien. Een vet product welke je haar doet glimmen in een oud versleten blikje met een varken erop.

Zelf brouwen lukt niet en een bekende producent van Gels en haarproducten komt er niet uit en kan niet voldoen aan de wensen van Schorem. Maar het moest wel lukken, want de hype was al gecreëerd en velen dachten dat de Reuzel Pomade al leverbaar was, maar alleen voor bekende klanten onder de toonbank door want ze konden maar aan een paar blikje per maand komen.

De verlossing kwam in de vorm van de Amerikaan David Raccuglia, de oprichter van American Crew en proffesioneel fotograaf, die de barbershop van Leen en Bertus kwam fotograferen. Hij durfde het wel aan om Reuzel voor de jongens te ontwikkelen en enige tijd later was Reuzel Inc. geboren.

De eerste twee producten waren dan ook de Reuzel Red en de Reuzel Green Pomade. Beide in het nostalgisch blikje met het varken erop. Reuzel slaat hard aan en in no-time is de Reuzel Pomade verkrijgbaar over de hele wereld en haal je met de Reuzel Pomade een stukje Schorem in huis.

Inmiddels heeft Reuzel een assortiment van tientallen producten met Reuzel Blue Strong Hold als het populairste product, is Schorem verhuisd naar een groter pand en reizen Bertus en Leen de wereld over om shows te geven. Begonnen met een idee van Schorem uit Rotterdam.