Styleguide: Lang haar, natuurlijke look

Styleguide: Lang haar, natuurlijke look

Lang haar met een natuurlijke look

Wat is lang haar met een natuurlijke look?

Een stoerdere look kun je gemakkelijk creëren met een natuurlijk gestyled lang kapsel zonder dat je jouw nette kledingstijl daarvoor terug in de kast moet hangen. Over het algemeen groeit haar zo’n 1 tot 1,5 cm per maand. Het valt pas in de categorie lang haar wanneer je een coupe hebt van twintig centimeter of langer. Daar ben je toch wel zeker een jaar mee bezig. Daarnaast ondervindt iedereen die nare tussenperiode waarbij je niet veel met je haar kunt doen. Het is te lang voor een korte look en te kort voor een lange look. De oplossing is een pet of simpelweg; geduld. Maar als het dan eindelijk zover is heb je wel wat!

Vanaf hoeveel centimeter praat je over lang haar?

De definitie van lang haar bij mannen kan variëren. Over het algemeen is 20 centimeter de lengte waarop je kunt spreken van lang haar.

Past natuurlijk gestyled lang haar bij jou?

Lang haar wat op een natuurlijke manier gestyled is ziet er geweldig uit bij mannen, daar komt als voordeel bij dat het lange kapsel goed staat bij vele verschillende gezichtsvormen. Jouw lange coupe komt helemaal goed tot zijn recht wanneer je wat vorm toevoegt met lagen of een natuurlijke textuur. Beschadigd, ongezond haar valt echter veel meer op als het lang is, dus het verzorgen van lang haar is erg belangrijk.

Voordelen van lang haar met een natuurlijke look

  • Lange kapsels vergen niet veel tijd mits je het goed verzorgd
  • Ideaal voor in het koudere seizoen

Stylingtips: de do’s & don’ts van lang haar met een natuurlijke look

Er is een breed scala aan manieren waarop mannen lang haar kunnen dragen. De sleutel om lang haar er stijlvol uit te laten zien, is door er goed voor te zorgen. Dit doe je door de juiste producten te gebruiken, het met regelmaat te behandelen en te trimmen.

Bij lang haar is het tevens aan te raden om je natuurlijke textuur te omarmen, of je nu krullend, steil, of golvend haar hebt. Overweeg een paardenstaart, mannenknot of half-up look om je haar omhoog te dragen.

Hieronder hebben wij een aantal producten voor jou geselecteerd waarmee je jouw lange, kapsel op natuurlijke wijze kunt stylen.

De beste stylingproducten voor lang haar met een natuurlijke look

  1. BluMaan - Cloud Control Hair Oil
  2. Shear Revival - Amity Texture Spray
  3. Shear Revival - Loyal Sea Clay Styling Balm