Kapper dicht? Laat je haar groeien met deze vijf tips

Kapper dicht? Laat je haar groeien met deze vijf tips

Ga jij elke vier weken naar de kapper of moest je eigenlijk net weer nodig heen? Wat zul je dan balen. Niet iedereen is even blij met het quarantaine kapsel. De kapsalons en barbiers zijn allemaal gesloten en blijven dat voorlopig ook nog wel even. Je kunt dus niet anders dan je haar laten groeien zolang de zaken dicht zijn. Maar hey, dit is de kans om je haar te laten groeien! Je zult misschien last hebben of krijgen van die awkward tussenfase waarin het gewoon niet wil zitten zoals jij wilt. Maar het voordeel is ook dat we allemaal lekker thuis moeten zitten. De keren dat jij je in het openbaar met je awkward groeiende kapseltje laat zien (wat niemand overigens opvalt) blijft dus beperkt.

Oké, zo awkward hoeft ook allemaal niet te zijn. Er zijn nog steeds veel dingen die je zelf kunt doen die invloed hebben op jouw look. Voordat je in slow motion met je handen door je haar gaat als een filmster moeten er nog wel dingen veranderen. Wanneer je haar iets langer wordt vraagt dat ook om een andere behandeling en andere producten. Lang haar is namelijk alleen mooi wanneer het er gezond en verzorgd uitziet. Wij geven je de nodige tips.

Tip 1: Verander van haarstylingproduct

Zodra je haar wat langer begint te worden is het tijd om van product te veranderen. Laat de clay, fiber en high hold pomade maar even in de kast staan. Het is tijd voor een lichter product. Verdiep jezelf in een goede paste of cream. Vanaf drie tot zes maanden is een paste voor de meeste mannen perfect. Het geeft nog genoeg controle en textuur maar het haar kan al wel een kant op liggen. Een paste beperkt het haar namelijk niet volledig in z’n natuurlijke beweging. Het zet het haar niet volledig op slot.

 

half lang haar man

 

Wanneer je haar echt te lang wordt om helemaal te stylen wil je een lichte controle uitoefenen op hoe je haar valt. Dan is een cream echt perfect. Het is nog lichter dan een paste en helpt je haar zo mooi mogelijk de natuurlijke flow te volgen.

Onze keuze voor een Paste:

gravity paste voor lang haar

Hanz De Fuko Gravity Paste

Onze keuze voor een cream:

product voor lang haar man

Blind Barber 30 Proof Styling Cream

Tip 2: Was je haar minder vaak met shampoo, gebruik vaker conditioner

Zoals we al wel vaker in blogs hebben verteld, verwijderd vaak wassen met shampoo alle zelf aangemaakte oliën uit het haar. Het beschadigt het haar en droogt de hoofdhuid uit. Het zorgt er ook voor dat je hoofdhuid twee keer zoveel gaat produceren waardoor je last kan krijgen van erg vettig haar en roos. Zeker als je haar nog langer is wil je zo min mogelijk dat natuurlijke proces verstoren zodat je een verzorgde bos haar behoudt. Beperk het wassen met een shampoo tot twee keer in de week. En gebruik het liefste een vriendelijke shampoo.

Conditioner kun je juist vaker gaan gebruiken. Is je haar echt heel droog, kun je ook een leave-in conditioner gebruiken of een haarmasker voor een intensieve verzorging.

 

laat je haar groeien tijdens corona

 

Tip 3: Het dragen van een muts, hoed of pet

Er zullen vast van die dagen bij zijn dat het echt even niet wil zitten, of dat je de straat op moet voor die ene boodschap en dat je een vreselijke haardag hebt. Het is dan altijd handig even een muts, hoed of pet te kunnen dragen. Doe dit niet dagelijks omdat het over het algemeen niet heel goed voor je haar is. Zeker niet wanneer je last hebt van haaruitval.

Tip 4: Het gebruiken van een aantal essentiële tools

De haarborstel

De haarborstel is echt een item dat je in huis moet hebben wanneer je haar wat langer wordt. Het zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën goed door je hele haar word verdeeld. Je krijgt er zacht en glanzend haar van. Maar het helpt ook je haar beter te stijlen in combinatie met een föhn. Borstel elke avond je haar voordat je gaat slapen. Bedank ons later.

borstel kopen voor mannen

 

Denman D3 Black - Original Styler - 7 Row

 

De föhn

Wanneer je kort haar hebt is de föhn eigenlijk al een must have. Toch denken veel mannen dat het een product voor vrouwen is. Maar geloof ons, zonder föhn ga je echt nooit dat geweldige kapsel creëren. Het helpt volume in je haar te creëren en styling producten te activeren.

Haarspray

Geeft je net dat beetje extra hold. Met 'beetje' bedoelen we dan ook dat een klein beetje echt genoeg is.

Droogshampoo

Die dagen dat je je haar niet wast met shampoo en het toch te vettig aanvoelt kun je ook een droogshampoo gebruiken. Een sea salt spray kan het werk voor sommige mannen ook al doen.

Tip 5: Leer hoe je langer haar moet stylen

Is je haar lang genoeg om achter je oren te laten hangen? Dan kan deze routine heel geschikt zijn:

  • Spoel (of was) je haar
  • Maak het droog met een handdoek maar laat het licht vochtig
  • Extra textuur? Spray een klein beetje sea salt spray gelijkmatig over het haar
  • Neem een vingertopje styling cream, verdeel goed over de handpalmen en masseer het door haar. Gebruik een kam of borstel om het goed te verdelen (heb je te weinig hold? Dan kun je dit ook na het föhnen doen.
  • Föhn nu het haar droog. Je föhnt het in de richting waarin je je haar wilt stylen. Speel wat met hoe je je haar wilt verdelen. Misschien meer een scheiding? Of alles één kant op.
  • Heb je het gewenste model? Spray nog wat haarspray gelijkmatig over het haar. Wil je je haar opnieuw in model brengen gedurende de dag? Of zit je graag aan je haar? Laat de haarspray dan staan.