Homebrew Pomades: 6 toffe small batch merken die jij moet kennen!

Homebrew Pomades: 6 toffe small batch merken die jij moet kennen!

Het is primetime om een paar van onze ambachtelijke topmerken een podium te geven. Premium brands die louter in een lage hoeveelheid kwaliteitsbatches geproduceerd worden. Deze zijn veelal gestart als 1-pitter met vrienden of familie die letterlijk in een schuurtje, garage of keuken begonnen zijn. Steve Jobs like. Met een droom. De beste lichaamsverzorgingsproducten met liefst alléén organische bestanddelen en op een zo natuurlijk mogelijke wijze gecomponeerd. Vaak gedreven door het ontbreken ervan in de huidige markt. Experimenteren. Ontwikkelen. Blood, Sweat & Tears. Pure Rock & Roll. Alleen het beste is niet goed genoeg. De merken die wij hieronder aan je voorstellen hebben deze ontwikkelingen allemaal meegemaakt. Pionieren & risico’s nemen. Hiermee dé toon gezet. Kwalitatief hoogwaardige baard, gezicht & haarverzorgingsproducten op de markt brengen waarmee deze bedrijven een hechte fan base gecreëerd hebben.

Dauntless Modern Grooming

We trappen af met een relatief nieuw merk uit Nebraska, Amerika. Opgericht in 2019 door masterbrewer Mike Smith, presentator bij Modern Man TV, die daarnaast op kleine schaal hoogwaardige haarverzorging producten is gaan produceren. Dauntless Modern Grooming. Ook wel onverschrokken. Mike heeft in z’n shed 3 jaar lang fearless geëxperimenteerd en de pomade, wax en hair/beard & skin oil fijn geslepen en gemaakt tot wat ze nu zijn. Ziel en zaligheid heeft geresulteerd in fenomenale producten. Handmade & met de beste natuurlijke ingrediënten.

Laten we 1 van de 4 meesterlijke producten uitlichten. De pomade die Mike by accident ontwikkelde door op een avond te goochelen met diverse bestanddelen en zowaar het product ontstond waar hij nog steeds heel erg trots op is.

Dauntless Pomade

Dauntless Modern Grooming - Dauntless Pomade

Deze in wateroplosbare pomade van Dauntless Modern Co. is speciaal ontworpen om je haar te stylen maar ook ontwikkeld voor de verzorging van de hoofdhuid. Dit komt door de verschillende oliën en extracten die elk een rol spelen bij het repareren en voeden van je hoofdhuid. De pomade heeft ook nog een heerlijke geur met topnoten van Appels, Bergamot, Mandarijn, Neroli, Peperkorrel en Ananas, middelnoten van Berk, Zwarte bes, Geranium, Jasmijn, Lavendel en Roos en wordt ondersteund door de geuren van Ambergris, Galbanum, Eikenmos, Patchouli, Sandelhout, Vanille en Vetiver.

First Hand Supply

Een clubje passievolle hemelbestormers die ooit begonnen vanuit hun appartementje in Boston met maar 1 doel: real care means putting people first. We help you care for how you look, feel and live- for good. Firsthand’ produceert op kleine schaal hoogwaardige haarverzorgingsproducten voor de man waarvan wij er 1 graag in de spotlights zetten. Dit zouden zo de verloren broeders van The Alpha Men kunnen zijn. Deze dudes zijn namelijk op exact dezelfde missie.
Firsthand Supply Clay Pomade

 

Firsthand Supply - Clay Pomade

De Clay Pomade van Firsthand Supply op water-basis is gemaakt van eersteklas natuurlijke ingrediënten met een High Hold en een Matte Finish.Voorheen was dit de Summer Pomade van Firsthand Supply en deze heeft sinds 2019 een nieuwe verpakking, naam en een update qua ingrediënten en geur.

Friedrich van Beesley

In Duitsland ligt de standaard altijd hoog. Of het nu gaat over architectuur, voertuigen, design, Der Mannshaft of het Reinheitsgebot. Kwaliteit boven alles. Men is er nu eenmaal buitengewoon veeleisend. Ook als het gaat om verzorgingsproducten van de man. Zo heeft het nobele Friedrich van Beesley ook een edele haarwax gemonteerd.


Friedrich Van Beesley Premium Pomade

 

Friedrich van Beesley - Premium Hairwax

Deze Haarwax van Friedrich van Beesley behoort momenteel tot de top van de premium haarproducten. Met zijn matte Finish en een Strong Hold is deze wax perfect voor het korte tot gemiddelde kapsel. Ontworpen voor de moderne man die een krachtige haarstyling wil welke snel en effectief werkt. De Wax is gemaakt van meesterlijke ingrediënten die samensmelten om je kapsel er de hele dag door perfect uit te laten zien. Deze componenten verzorgen, hydrateren en beschermen je haren zodat je hoofdhuid en kapsel in topconditie blijven. Dit is een haarwax voor mannen die per se investeren in de hoogste kwaliteit haarverzorgingsproducten en geen enkele concessies hieraan willen doen.

Lockhart's

Toen street artist Steve Lockart als autoverkoper in Michigan week in week uit buiten in de hitte auto’s aan de man moest brengen had hij issues met het in model houden van zijn haar. De haarproducten die hij gebruikte waren niet naar z’n zin omdat ze in de hitte niet goed (genoeg) functioneerden. Door de goede band met zijn Barber en mede door hem werd gemotiveerd, is Steve, samen met zijn vrouw Nichole, in de keuken aan de slag gegaan met het creëren van organische pomade. Als een verwoede alchemist wist hij een haar product te smeden dat uiteindelijk perfect aan zijn wensen voldeed.

Vrienden en familie vonden zijn smeuïge brouwsel ook uitmuntend dus besloot hij meer te produceren en het procedé te verfijnen. Mede door internet kreeg Lockart’s pomade ‘media attention’ en ging de bal rollen met een klein fysiek winkeltje tot gevolg. Nu succesvol over de hele wereld met zijn superieure small batch produced pomade.

LOCKHART'S Goon Grease Heavy Hold Pomade

 

Lockhart's – Goon Grease

De Lockhart's Goon Grease Heavy Hold Pomade is een op olie gebaseerde Pomade met een High Hold en een High Shine. Een Pomade zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Goon Grease van Lockart's heeft een ongekende High Shine met een Heavy Hold. Met deze Pomade heb je geen top-coat meer nodig want het laat je haar glanzen en houdt jouw Pompadour, Jelly Roll of Slick Back op zijn plaats. De hele dag door! Ondanks de Heavy Hold is de Goon Grease gemakkelijk aan te brengen.Uitwassen gaat iets moeilijker omdat dit een Pomade op olie-basis is, maar met een goede shampoo is dit geen enkel probleem.

Morris Motley

Het Australische Morris Motley. Daar waar uitsluitend ambachtelijke en met botanische grondstoffen op innovatieve wijze buitengewone verzorgingsproducten voor de man ontwikkeld worden. Mysterieus, authentiek en op maat gemaakt. Door die wizards in hun laboratorium. Zo ook deze exclusieve Pomade:

MORRIS MOTLEY Pomade

 

Morris Motley - Pomade

Morris Motley Pomade is een pomade met een high shine en een stevige hold. Zorgt ervoor dat je haar weer goed in model zit. Geschikt voor alle haartypes.

Shear Revival

Made by the mindful & estated in 2013. In dat jaar is grondlegger Zachary West gestart met maar 1 missie: het ontwikkelen van organische verzorgingsproducten die voldoen aan de standaard die hij voor ogen had. Handmade, ambachtelijk en in kleine batches.

SHEAR REVIVAL - Northern Lights Matte Paste

 

Shear Revival – Gray Ghost Strong Hold Cream Pomade

De Gray Ghost Strong Hold Cream Pomade van Shear Revival heeft een strong hold en is een lichtgewicht cream-pomade van Shear Revival. De Ghost heeft een High Hold met een Matte Finish en gebrouwen op basis van natuurlijke ingrediënten. Deze eigenschappen maken dit uitgekiende product tot een echte unorthodox Pomade. Dit fenomeen is handmade. Juist gecomponeerd voor een gezonde hoofdhuid en haren als basis. 100% vegan en wast makkelijk uit met water.