Hoe houd ik mijn haar goed naar voren?

Hoe houd ik mijn haar goed naar voren?

Een kapsel met je haar naar voren is populair, stijlvol, edgy en ‘a la 2022’. Het ziet er moeiteloos uit. Alsof je net je bed bent uitgestapt met je heerlijke losse coupe naar voren. Maar niets is minder waar, tenzij je bent gezegend door de goden. Om je haar de hele dag op een nette manier naar voren te houden, heb je toch wel wat skills nodig. Een handleiding om je ‘out of bed look’ stijlvol te houden in plaats van volledig verwilderd. Tijd om jou die handleiding te geven!

De redenen dat je kapsel niet goed blijft zitten

Het volgende scenario ken je vast wel. Je hebt je haar ‘s ochtends perfect naar voren gestyled en gaat tevreden de deur uit. Je komt na een lange dag weer thuis, kijkt in de spiegel en ziet een verwilderde oerman met plukken haar die alle kanten op staan. Na een paar van dit soort dagen, begin je je af te vragen of dit kapsel wel geschikt is voor jou. Nou, wij zullen je vertellen, vast wel. Er zijn gewoon verschillende redenen waardoor jouw haar naar voren niet goed blijft zitten. Hang in there, kijk eens even of deze redenen jou bekend voorkomen.

Haartype

Iedere man heeft een ander soort haartype. Dit kan stijl haar, krullend haar, kroeshaar, dun haar, dik haar, etc. zijn. Zo past het ene haartype meer bij de ene haarstijl en de ander meer bij de ander. Om jouw haar goed naar voren te kunnen stylen is stijl of licht krullend haar het fijnste haartype om te hebben. Des te meer krullen je hebt, des te koppiger het kan gaan worden. Dik haar heeft ook de neiging om de weg met de minste weerstand op te zoeken en dus uit model te springen, maar heeft ook de neiging om zwaar te zijn en dus netjes naar voren te blijven hangen.

Leer je haar (en je haartype) kennen zodat je weet hoe je ermee om moet gaan. Er zijn namelijk veel producten die geschikt zijn voor een bepaald haartype zodat je, ondanks je haartype, je haar naar voren voor mannen kunt dragen. Een beetje tender, love & care in combinatie met wat onderzoek zorgt ervoor dat jij je haar het beste kent. En dus ook hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Groeirichting

Oké, deze is echt oneerlijk. De groeirichting van je haar is namelijk iets waar je vrij weinig aan kunt doen. De groeirichting van je haar is namelijk al vanaf je geboorte bepaald. Sommige haren groeien richting de voorkant, de ander naar de zijkant en soms juist naar de achterkant. Kijk maar eens naar je kruin, hier gaan de haren vaak alle kanten op en dit kan dus een lastige plek zijn. Vooral als je al je haren dezelfde kant op wil sturen, moet je dus leren omgaan met de groeirichting van je haar. De ene plek gaat moeiteloos naar voren, bij de ander moet je iets meer je best doen. Ook dit punt is dus op te lossen met wat onderzoek naar je eigen haar en de groeirichting daarvan. Op die manier weet je precies welke plekken van je haar wat meer aandacht en moeite nodig hebben tijdens het stylen.

Talgproductie

Ook de talgproductie van je hoofdhuid is belangrijk en kan invloed hebben op je kapsel. Wanneer jij een overactieve talgproductie hebt, zal jouw haar een stuk sneller vet worden dan bij andere mannen. De oliën die hierbij vrij komen zullen een laagje vormen op je haar. Dit laagje kan handig zijn voor een kapsel met je haar naar voren doordat het wat verzwaart. Maar, dit laagje kan helaas ook stylingproducten die je gebruikt afstoten. Vergelijk het als water en olie, de olie stoot het water af. Dit werkt net zo met je stylingproducten en daardoor kan het lastiger zijn om te stylen. Dit punt kan dus voor sommige mannen een curse zijn, en voor de ander een blessing.

Verkeerde producten

Hierboven staan allemaal punten die vrijwel allemaal genetisch bepaald zijn. Maar, uiteraard hebben we ook een punt waar je zelf wel wat aan kunt doen! Als jij namelijk de verkeerde producten gebruikt, dan zal je kapsel sneller uit model vallen of moeilijk te handelen zijn. Ook kunnen deze producten ervoor zorgen dat je een natuurlijke, matte of glanzende finish krijgt. Lees altijd de beschrijving van het product waarin je geïnteresseerd bent zodat je kunt kijken of het een goede match is voor jouw haartype en het type kapsel dat je wilt creëren.

Tips om je haar naar voren te houden

Uiteraard hebben we wat tips voor jou samengesteld om je haar naar voren te houden. Neem alle redenen mee die hierboven genoemd staan om te kijken waarom het niet lukt, ga daarmee aan de slag en gebruik onderstaande tips.

Was je haar

Wanneer je haar nat is, is het vormbaar. De groeirichting kan op deze manier wat verzacht worden, dit lukt alleen wanneer het nog nat is! Wanneer je haar op een natuurlijke manier opdroogt, zal het op dezelfde vallen als dat het gewend is en zal daardoor een stuk lastiger te stylen zijn.

Gebruik een föhn

In het vorige punt las je dat het belangrijk was om je haar nat te maken. En dan is het nu de kunst om je haar, op de juiste manier, weer droog te maken. De föhn is belangrijk, een geheim wapen in deze context. Je kunt je haar ombuigen en je haargroeirichting enigszins aanpassen. Wanneer je je haar naar voren wilt stylen, moet je (niet geheel verrassend) je haar naar voren föhnen. Zorg er wel voor dat je je haar volledig droog föhnt, anders geef je je kapsel alsnog de optie om stiekem terug te kruipen naar wat ‘ie gewend is.

Laat je barber zien wat voor kapsel je wil

Klinkt overbodig, maar deze tip is zeer belangrijk. Wil je kort haar naar voren? Of juist wat langer en meer messy? Je barber ziet je haargroeirichting, je haartype en de conditie van je haar beter dan jij. Wil jij daarom een bepaald kapsel, laat dan echt duidelijk zien wat je wil. Hij weet dan precies zien wat er geknipt moet worden en hoe je haar zo goed mogelijk naar voren kan blijven zitten.

Gebruik de juiste producten

Ons favoriete onderwerp: de juiste stylingproducten voor haar naar voren voor mannen. Wanneer je bijvoorbeeld een nonchalante, messy look wil creëren, is een sea salt spray je beste vriend. Wil je je haar wat verzwaren, dan kun je een cream of wax gebruiken. Een pomade zal je haar vaak te vet maken en dit wil je niet perse als je voor een nonchalante look wilt gaan. Gelukkig zijn er genoeg producten die jou kunnen helpen bij het kapsel met haar naar voren voor de man.

Welke producten zorgen ervoor dat mijn haar naar voren blijft?

Als je geluk hebt, hoef je met dit kapsel vrij weinig producten te gebruiken. Maar, als je er iets meer moeite mee hebt, zijn er zeker producten die ervoor kunnen zorgen dat je haar net even iets beter in model blijft zitten. Denk hierbij aan een goede grooming spray of hairpaste. Zo breng je je haar goed in model, het wordt niet te vet en het zorgt ervoor dat je kapsel toch echt even wat beter blijft zitten gedurende de dag.

Als je haar iets langer is, raden we een haarcrème aan. Met een haarcrème zorg je ervoor dat je meer controle hebt over je haar, zonder het vet te maken of te erg te verzwaren. De nonchalante look hou je op deze manier! Oh, en over nonchalante looks gesproken, een sea salt spray is hier de beste match voor. Het zorgt letterlijk voor een soort ‘beachy’ look. Je haar zal iets meer textuur en definitie krijgen en daarnaast zal het je haar meer een slag of krul kunnen geven. Maakt het geheel wat minder plat en saai.

En de finishing touch is uiteraard de haarlak. Wanneer je je haar precies hebt gestyled zoals je graag wilt, zullen een paar goede sprays haarlak je haar goed in model houden gedurende de dag. Zo zet je eigenlijk je coupe vast. De haargroeirichting zal moeite hebben om weer zijn oorspronkelijke weg te vinden en jij komt thuis met dezelfde look als waarmee je wegging. Problem solved!

Mocht je toch nog vragen hebben over bijvoorbeeld je haarstijl of geschikte producten? Neem dan gerust even contact met ons op. Daar zijn we voor, jij blij - wij blij. Je weet ons te vinden!

Je vrienden, The Alpha Men