Hoe gebruik ik pomade?

Hoe gebruik ik pomade?

Pomade is het meest populaire product waarmee mannen hun haar stylen. Helaas zien en horen we nog vaak dat mannen de mist in gaan met het gebruik van hun pomade, waardoor ze er niet alles uit kunnen halen. Een pomade breng je namelijk anders aan dan een wax, clay of gel. Het is dus belangrijk om onder de knie te krijgen hoe je precies met een pomade aan de slag kan gaan. Daarom hebben wij de ins-en-outs voor jou op papier gezet. Gaan we dan.

Kies de juiste pomade

Oké: welke pomade te gebruiken.. Het begint al met het rondneuzen tussen de online schappen. Je komt terecht in een doolhof van verschillende pomades die allemaal mooie beloftes doen. Hoe is daar nu in f*cks sake uit te kiezen? Nou, het begint allemaal bij een stukje kennis. Verdiep je van tevoren welke pomade het beste is voor jouw haartype. Zo kun je kiezen voor pomade voor lang haar, middellang haar of kort haar. Kies ook gelijk of je voor een matte of glanzende finish wil gaan. Ook moet je nadenken of je voor een waterbasis pomade of een oliebasis pomade wil gaan. Wanneer je een pomade gebruiken gaat op oliebasis, moet je er rekening mee houden dat deze een stuk lastiger uit je haar te wassen zal zijn.

Des te beter het product past bij jouw voorkeuren, des te meer tevreden jij met je pomade zult zijn. Weet je het toch niet helemaal zeker? Dan heb je een stel pomade-liefhebbende internetvrienden die je daar graag bij helpen! (Ik heb het over ons, het Alpha team, mocht de hint niet duidelijk zijn).

Het aanbrengen van pomade

Je hebt de juiste pomade voor hair in huis, veel goede reviews gelezen en dan is het nu toch echt tijd voor de vuurdoop. Je mag zelf aan de slag. Maar, hoe breng ik een pomade op de juiste manier aan? Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we daar wat stappen voor opgezet.

Stap 1: Zorg voor handdoekdroog haar

Wanneer je haar handdoekdroog is, zal de pomade voor je haar beter zijn werk kunnen doen. Wanneer het te nat is krijg je een soort wet-look, ook goed natuurlijk, maar dan moet je daar bewust voor kiezen. Als je haar handdoekdroog is, is het makkelijker te modelleren en blijft het langer zitten op de manier zoals jij dat wil.

Stap 2: De pomade in je handen warm maken en verdelen

En dan nu de stap waar veel mannen de fout in gaan. Een pomade is geen wax. Het is niet zo dat je met je vingers een lik pomade pakt en dit rechtstreeks in je haar gaat smeren. Nee, het aanbrengen doe je met je handpalmen. Pak daarom een likje pomade (niet te veel!), doe dit op je handpalmen en wrijf deze vervolgens tegen elkaar aan. Dit moet je doen zodat de pomade warm wordt door de wrijving tussen je handpalmen. Daarnaast is het ook nog eens ideaal voor de verdeling van de pomade in je haar.

Stap 3: Het aanbrengen van pomade in je haar

Begin nooit bij de voorkant. Het werkt het handigst als je het vanaf de zijkanten naar binnen toewerkt. Wanneer je bij de voorkant begint krijg je hier het meeste product en dit zal te zien zijn. Begin ook altijd bij je hoofdhuid en werk het naar onderen in je haar toe. Eigenlijk is het aan te brengen alsof je je haar wast met shampoo, begin bij kruin en werk naar voren toe. En vergeet natuurlijk je achterkant niet mee te nemen in dit proces!

Stap 4: De styling van je kapsel met een kam

Mannenklauwen zijn niet subtiel en de outcome van het stylen met je handen zal dus ook niet subtiel zijn. Mocht je voor een iets subtielere look willen gaan, raden wij aan om je haar door te kammen met een kam. Je look wordt gelijk een stuk verfijnder.

Het uitwassen van een pomade

Is een pomade uitwassen makkelijk? Nou, dit ligt er volledig aan of je hebt gekozen voor een pomade op waterbasis of een pomade op oliebasis. Een pomade op waterbasis is zonder moeite uit je haar te wassen, dit doe je namelijk gewoon met warm water (en vaak een beetje shampoo). Mocht je een stevige pomade op oliebasis uit je haar willen wassen, moet je met wat groffer geschut komen. Voor pomade of oliebasis zijn speciale producten ontwikkelt die dit makkelijker maken, zoals een clariyfing shampoo of scrub shampoo. Wil je het er uit wassen met een gewone shampoo, dan moet je minstens 2x shampoo pakken en goed je hoofdhuid en haar gaan boenen.

Wil je graag een pomade kopen? Of heb je nog vragen over het aanbrengen van pomade? Heb je advies nodig? Neem in alle gevallen gerust even contact met ons op. Daar zijn we voor, jij blij - wij blij. Je weet ons te vinden!

Je vrienden, The Alpha Men