De beste shampoos tegen haaruitval bij mannen

De beste shampoos tegen haaruitval bij mannen

Haaruitval is iets wat vrijwel bij alle mannen om de hoek komt kijken. Bij de één is dat op hun 60e, maar bij de ander begint het al ergens in de 20. Daar zit je op dat moment natuurlijk nog niet op te wachten. Je wilde haren verliezen kan altijd later in je leven nog.

Haaruitval kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan erfelijkheid een rol spelen, maar ook levensstijl, hormonen, stress, verkeerde producten etc. spelen een rol. Maar als je eenmaal de oorzaak te pakken hebt, is er dan ook een remedie? Jazeker. Er zijn nogal wat shampoos op de markt die zich hebben gespecialiseerd in het tegengaan van haaruitval. Of het werkt, wat het effect is en wat de verschillen zijn met een normale shampoo, hebben wij uiteraard voor jou uitgezocht!

Wat is het verschil met een normale shampoo?

Laten we beginnen met het doel van deze shampoos. Van een normale shampoo is het doel om je haar schoon te maken. Vuil en overtollig olie wordt uit je haar gereinigd. Het doel van een shampoo tegen haaruitval, is dat het naast het reinigen van je kapsel, het je haren ook de juiste voedingsstoffen geeft om haaruitval bij de man tegen te gaan.

In normale shampoos zitten ook voedingsstoffen. Tenminste, als je een natuurlijk en kwalitatief goed product gebruikt. Zo hebben volumeshampoos vaak bepaalde eiwitten om je kapsel voller en gezonder te laten ogen. Maar een haargroeishampoo zal je haar niet alleen reinigen, maar ook je haargroei daadwerkelijk stimuleren en je haaruitval stoppen of tenminste afremmen. Ga daarom echt op zoek naar een anti-haaruitval shampoo. Op die manier oogt je haar niet alleen voller, maar wordt ook daadwerkelijk voller.

Welke ingrediënten zijn belangrijk?

Ja, we gaan to the point komen. De grote vraag is natuurlijk wát er dan precies in een shampoo tegen haaruitval zit. Het aanbod wordt natuurlijk steeds groter en daarnaast zijn er steeds meer onderzoeken die met resultaten komen. Wij gaan de belangrijke ingrediënten voor jou op een rijtje zetten. Filter dan ook altijd goed de ingrediëntenlijst van de producten die je wilt kopen!

 • Minoxidil: bevordert haargroei en gaat haaruitval tegen
 • Trioxidil: versterkt de haarfollikels
 • Nanoxidil: een molecuul die speciaal is ontwikkeld om haaruitval tegen te gaan
 • Baicapil: deze combinatie van 3 planten verhoogt cellulaire energie en activeert de follikelstamcellen
 • Capixyl: verbetert ECM-eiwitten voor een betere haarverankering met voller haar als resultaat
 • Redensyl: stimuleert het celmetabolisme voor een betere haargroei
 • Procapil: een combinatie van 3 actieve substanties die klinisch bewezen hebben om haaruitval te stoppen en haargroei te stimuleren
 • Niacine: ook wel vitamine B3, stimuleert de bloedtoevoer naar je hoofdhuid waardoor voedingsstoffen het haar beter bereiken
 • Cafeïne: gaat DHT (een hormoon dat haarzakjes beschadigd) tegen waardoor je haar sneller groeit en langer en sterker wordt
 • DHT blockers: gaat DHT tegen waardoor je haren gezonder en sterker worden
 • Piroctone olamine: werkt antimicrobieel. Gaat schimmels en bacteriën tegen waardoor je hoofdhuid ruimte krijgt om voedingsstoffen op te nemen
 • Procyanidine of ketoconazol: werkt tegen DHT en zal daarom de haargroei bevorderen.
 • Biotine: een vitamine die betrokken is bij groeiprocessen van eiwitten die zorgen voor gezond en sterk haar.
 • Collageen: dit eiwit geeft structuur aan de bloedvaten rond de haarzakjes en speelt een belangrijke rol in het aanmaken van haarfollikels.
 • Ginseng: dit eeuwenoude natuurlijke product bevordert de doorbloeding wat voor snellere haargroei zorgt.
 • Ijzer: helpt rode bloedcellen om zuurstof naar je hoofdhuid te brengen. Hierdoor wordt haargroei bevordert en haaruitval geremd.

Welke ingrediënten wil je juist vermijden?

De ingrediëntenlijst is ontzettend belangrijk als je op zoek bent naar een goede shampoo tegen haaruitval. Naast goede ingrediënten, heb je ook ingrediënten die haaruitval juist kunnen veroorzaken. Zorg er dus altijd voor dat je de volgende ingrediënten vermijd!

 • SLS (Sodium Lauryl Sulfaat): heeft een hele agressieve werking en zal je hoofdhuid uitdrogen en aantasten. Hierdoor komt soms haaruitval tot stand.
 • Parabenen: een verzamelnaam voor een grote groep chemische troep die hoofdhuidproblemen (en uiteindelijk haaruitval) kunnen veroorzaken.
 • Ftalaten: verstoort de hormonen die haargroei stimuleren.

Deze chemische sluipmoordenaars tasten jouw hoofdhuid aan en zullen belangrijke oliën van je hoofdhuid strippen. Haargroei kan hierdoor aangetast worden en je hoofdhuid kan mogelijk flink gaan irriteren. Dit wil je zeker niet, dus ontloop ze liever.

Wat voor effect heeft een shampoo tegen haaruitval?

Daar kunnen we altijd kort over zijn: dat verschilt per mens. Ook ligt het aan de oorzaak van je haaruitval. Als het je levensstijl is, zou je die toch echt eerst aan moeten pakken. Desalniettemin zullen deze shampoos je helpen, maar het gaat vooral om de grootte van de resultaten. Goed, dat gezegd te hebben, het is wetenschappelijk bewezen dat de meeste ingrediënten die hierboven genoemd zijn wel degelijk een effect hebben. Geef niet gelijk na 2 keer proberen op. Bij sommige ingrediënten staat een minimum gebruiksduur van 3 maanden! Good things take time. Maar over het algemeen mag je het volgende verwachten:

 • Haaruitval wordt geremd of zelfs gestopt
 • Hoofdhuid wordt gezonder
 • Haren worden sterker en langer
 • Er beginnen meer haren te groeien
 • Dikkere haarbos

Onze favorieten

Nu we weten hoe belangrijk het is om een goede, passende shampoo te gebruiken tegen haaruitval, hebben wij onze favorieten voor jou op een rijtje gezet. Allemaal bomvol ingrediënten die haargroei stimuleren en haaruitval tegen gaan!

1. Patricks - SH Plus Ultra Thickening Shampoo

Deze ultra verdikkende shampoo bevat baanbrekende ingrediënten en technologie om de krachtigste anti haaruitval shampoo ooit te creëren. Deze Rolls Royce onder de anti haaruitval shampoos bevat 20 actieve ingrediënten, waarvan de belangrijkste 4 in zeer hoge percentages (baicapil, capixyl, redensyl en procapil). De andere 16 ingrediënten werken samen op zowel cellulair als dermaal niveau om haargroei te stimuleren, dichtheid van het haar te verhogen en het verouderingsproces van haarzakjes te remmen. Het resultaat is een jongere, dikkere en gezondere uitstraling.

2. Foligain - Stimulerende Shampoo

Een gerichte anti-haaruitval shampoo voor mannen! Blokt DHT en zorgt ervoor dat je haar aanzienlijk dikker en voller wordt. Haargroei wordt gestimuleerd en je hoofdhuid wordt gezond. Kijk vooral even naar alle fijne ingrediënten die deze shampoo bevat!

3. Toppik - Hair Building Shampoo

Naast de bekende haarvezels heeft Toppik ook een anti haaruitval shampoo uitgebracht. Deze shampoo bevat geconcentreerde micro keratine eiwitten die tot diep binnen in de haarschacht wordt gebracht. Deze organische eiwitten zijn precies dezelfde als je eigen haar. Het resultaat is schoner, gezonder haar met minder doorkijk op de hoofdhuid.

4. Patricks - SH1 Daily Thickening Shampoo

Een shampoo boordevol eiwitten om het haar te versterken en de haardichtheid te maximaliseren. Deze shampoo bevat plantaardige ingrediënten, maar ook ingrediënten met wetenschappelijk bewezen formules. Deze combinatie pakt haaruitval aan en zal haargroei stimuleren. Uiteraard vrij van sulfaten, parabenen en ftalaten.

5. Beviro - Anti Haaruitval Shampoo

Deze fijne shampoo is verrijkt met CBD olie, cafeïne en guarana olie. DHT wordt tegengewerkt en er wordt een boost gegeven aan de haarcel productie. De shampoo is 99% natuurlijk en zorgt er dus voor dat je jouw haaruitval tegengaat op de meest natuurlijke manier mogelijk.

Andere producten tegen haaruitval

Stel nou dat je er helemaal voor wil gaan, dan bestaan er natuurlijk nog veel meer producten om haaruitval tegen te gaan. Als je maar de term “anti-haaruitval” in je achterhoofd houdt. Je kan gaan voor een conditioner, een haarolie & haarserum, een hair tonic of een haarmasker. Ook zijn er haar supplementen die je kunt slikken om haargroei te bevorderen.

Mocht je nou echt al ver in het proces zitten en ben je onzeker over kale plekken? Dan raden wij aan om je eens te verdiepen in haarvezels. Deze natuurlijke vezels zullen zich aan jouw eigen haar binden om zo kalende plekken te maskeren. Altijd fijn, dan hoef je in de tijd dat je haar aan het groeien is geen onzekerheid te voelen!

Mocht je vragen hebben over shampoos (of andere producten) tegen haaruitval? Neem dat gerust even contact met ons op. We helpen jou graag, helemaal als het om onzekerheden gaan. That’s what friends are for.

Zet ‘m op!

Je vrienden, The Alpha Men