De 7 beste tips om je kroeshaar te verzorgen

De 7 beste tips om je kroeshaar te verzorgen
Kroeshaar verzorgen, het kan soms een lastige opgave zijn! Kroeshaar is moeilijk in model te brengen omdat de vele verschillende soorten krulletjes enorm kunnen verschillen van elkaar. Zo komt het ook vaak voor dat kroeshaar knoopt, droog is en flink pluist, waardoor het moeilijk is om kroeshaar te kammen en het op de juiste manier te verzorgen.
In dit artikel leggen wij je uit wat kroeshaar is en geven we 7 gouden tips om dit type kapsel beter te managen zodat je het optimaal kunt verzorgen!

Wat is kroeshaar?

Kroeshaar is haar met erg veel in verschillende grootte variërende kleine, dichte krulletjes. Deze aaneengesloten krulletjes stapelen zich op tot een massieve massa. Kroeshaar komt erg veel voor bij negroïde mannen. Zo is een afro kapsel bijvoorbeeld een erg herkenbare coupe voor kroeshaar.

7 tips om jouw kroeshaar te verzorgen!

Hieronder geven we je 7 tips met product adviezen die jou kunnen helpen om je kroeshaar beter in model te krijgen en gezond te houden!
 1. Was niet elke dag je haar

  Hoewel het voor ieder haartype van toepassing is, geldt het misschien nog wel het meest voor kroeshaar; was je haar niet elke dag! Als je kroeshaar hebt kan het dagelijks wassen van je coupe funest zijn. Door je haar dagelijks te wassen verwijder je de van nature aanwezige talg uit je haar die het juist zo hard nodig heeft om de vochtbalans van je haar en hoofdhuid op peil te houden. 2 keer per week wassen is daarom ruim voldoende.

  Wanneer je het wast is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste shampoo te gebruiken. De Charcoal Mint Shampoo van het merk S-Curl en de Clarifying Shampoo van het merk Forte Series zitten boordevol goede ingrediënten en hebben de juiste impact op kroeshaar.

  S-Curl Charcoal Mint Shampoo
  Deze shampoo van S-Curl is onder andere verrijkt met actieve kool wat het haar en een hoofdhuid een diepe reiniging geeft, gifstoffen verwijdert en een geïrriteerde hoofdhuid kalmeert. Ook is de shampoo verrijkt met castor- en olijfolie die het kroeshaar herstellen en een goede voeding geven. De shampoo zorgt voor een optimale vochtbalans en is vrij van sulfaten, parabenen en ftalaten (die laatste: chemische weekmakers).

  Forte Series Clarifying Shampoo
  Deze shampoo van Forte Series zit vol natuurlijke ingrediënten zoals appelciderazijn, aloë vera, pepermuntolie en sheaboter, die zorgen voor een intense wortel-tot-punt reiniging van kroeshaar. Ook is de shampoo vrij van parabenen, sulfaten of andere schadelijke chemicaliën en heeft het een verfrissende pepermunt-geur.
 2. Gebruik een goede conditioner

  Na het wassen met shampoo is het belangrijk om een goede conditioner te gebruiken die geschikt juist is voor kroeshaar. De Charcoal Mint Conditioner van S-Curl is zo’n kwalitatieve versteviger voor kroeshaar. Ook zou je kunnen kiezen voor de Jamaican Black Castor Oil Conditioner van Sunny Isle.

  S-Curl Charcoal Conditioner
  Deze Charcoal Mint Conditioner van S-Curl is een leave in conditioner die zorgt voor een optimale vochtbalans. Hierdoor wordt droog en broos kroeshaar voorkomen en worden je krullen meer uitgerekt en gedefinieerd. Ook zorgt de conditioner ervoor dat het haar gemakkelijker is om doorheen te kammen en beter behandelbaar is.

  Sunny Isle Jamaican Black Castor Oil Conditioner
  Dit is een ultra-hydraterende conditioner van Sunny Isle die jouw kroeshaar een ongekende verzorging geeft. De Conditioner is onder andere verrijkt met rozenbottel- en sesamzaad olie welke essentieel zijn voor de algehele verzorging van het haar en de hoofdhuid.

 3. Voorkom uitgedroogd haar

  De derde tip is het voorkomen dat je haar uitdroogt. Dit kun je doen door het niet te heet te wassen, niet te lang blootstellen aan de zon en de juiste producten gebruiken die jouw kroeshaar voeden en beschermen. Producten als S-Curl No Drip Activator Moisturizer en DAX 100% Pure Lanolin zijn enkele voorbeelden hiervan. Naast verzorgen en beschermen maken deze producten je kroeshaar beter doorkambaar.

  S-Curl No Drip Activator Moisturizer
  De No Drip Activator Moisturizer van S-Curl is een vochtinbrengende crème die het haar een goede verzorging geeft. De moisturizer is verrijkt met glycerine en vitamine B5 die je haar verzachten, verzorgen en een mooie glans geven, maar ook haarbreuk voorkomen.

 4. Investeer in een goede kam en twist sponge

  En met een goede kam bedoelen we een Afrokam! Afro kammen worden veel gebruikt bij kroeshaar en om juist volume in in dit type haar aan te brengen. De Afro kam is een grote kam met forse, brede tanden die in strak gekruld haar kunnen komen en het omhoog en uit het hoofd kunnen tillen zonder de krul hierbij te ruïneren. Kam je haar alleen als het vochtig is want wanneer je jouw ‘bos’ droog kamt is de kans op scheurtjes en breuken vele malen groter.

  Een twist spons is een borstel die gemaakt is voor mannen met korte afro kapsels. Doordat deze borstel gaatjes in de spons hebben kan je er krulletjes mee creëren. Hoe groter de gaatjes, hoe groter de krullen worden. Deze creëer je door de spons met zachte cirkelvormige bewegingen door je kroeshaar te masseren. Hoe langer je dit doet, des te meer krullen je krijgt.

 5. Laat je föhn liggen

  Als je kroeshaar hebt is het beter om het niet te föhnen. Een föhn wordt namelijk erg heet en kan kroeshaar makkelijk schaden. Daarom is het verstandiger jouw haar op natuurlijke wijze te laten drogen. By AIR!

  Wil je toch föhnen? Dan raden we aan om een föhn te gebruiken die werkt met ionentechnologie (nooit heter dan 180 graden Celsius) en je haar te beschermen met een hitte beschermende spray of crème.
 6. Style je haar met de juiste producten

  De juiste producten kunnen ervoor zorgen dat jouw haar gedurende de dag in model blijft zitten en het ook nog eens wordt beschermd en gevoed.

  S-curl Texturizer Wave & Curl Cream
  Met deze crème verander je stug haar met een lichte krul, binnen enkele minuten, naar mooie zachte en natuurlijke krullen. De texturizer cream is verkrijgbaar in drie verschillende sterktes waarvan dit de meest sterke variant is.
  Sunny Isle Curly Custard
  Met deze Jamaican Black Castor Oil Curly Custard van Sunny Isle haal je het beste uit je krullende of golvende haar naar boven. De curly custard geeft je haar een goede hydratatie en heeft een formule van licht gewicht om te voorkomen dat je krullen uitzakken. De curly custard is verrijkt met pure Jamaicaanse castorolie, wat terecht, ook wel wonderolie wordt genoemd en hiermee zorgt voor een intensieve voeding van je krullen.
 7. Bescherm je haar

  Last but nog least; Protect your hair at all time! Je kroeshaar beschermen tegen breuken en de van nature aanwezige oliën te behouden kun je doen door middel van een Do-rag of Wave Cap.
  Een Do-rag is een nauwsluitende muts die je strak over je haardos heen trekt en sluit door er aan de achterkant een knoop in te leggen. Do-rags zorgen ervoor dat het haar niet onverzorgd wordt en houdt nieuw gestyled haar op zijn plaats terwijl het uithardt.

  Een Wave Cap is een soort muts die gemaakt is van materiaal die je kunt vergelijken met een vrouwenpanty. Wave Caps zijn dun, strak en worden op het hoofd gehouden door een dikke elastische band.

  Heb je nog vragen?

  We hopen dat deze 7 tips met bijbehorend product advies jou op de juiste weg helpen om jouw krullen op een elegante en veilige manier te verzorgen en te stylen! Mocht je specifieke vragen hebben over kroeshaar, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten zitten klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te adviseren. 085-0607010

  We’re looking forward!

  Je vrienden, The Alpha Men