De 6 voordelen van een shampoo bar

De 6 voordelen van een shampoo bar

Vroeger kenden we alleen maar shampoo in plastic flessen. Het liefst een goedkope shampoo van een supermarkt of drogist in een verpakking die er enigszins vrolijk uitzag. Waar we vroeger niet 2 keer nadachten over de invloed op het milieu of gezonde ingrediënten, is dat ondertussen wel veranderd. We worden ons steeds bewuster van alles wat we op ons lichaam of in ons haar smeren. Uit die gedachte zijn veel ‘nieuwe’ producten ontstaan, waaronder ook de shampoo bar. Tijd om eens in te gaan op alle (vele!) voordelen die zo’n shampoo bar ons te bieden heeft.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is letterlijk een shampoo in een vaste vorm in plaats van de vloeibare vorm zoals de meeste mensen een shampoo kennen. Een shampoo bar heeft dus dezelfde vorm als een blok zeep. Een normale shampoo bevat rond de 80% water en is daardoor vloeibaar. Een shampoo bar is een stuk geconcentreerder omdat deze weinig water bevat, daarom gaat deze ook een stuk langer mee!

Voordeel 1: Een shampoo bar is beter voor het milieu

Nu we weten wat een shampoo bar is, is het tijd om in te gaan kijken naar alle voordelen. Een shampoo bar is plasticvrij en alleen daardoor is een shampoo bar geliefd bij veel mensen. Doordat er geen plastic fles nodig is om de shampoo vast te houden, zal het milieu een stuk vrolijker worden.

In 2020 werd er per minuut gemiddeld gezien 1 miljoen plastic flessen verkocht over de gehele wereld. In 2021 is dit nog eens 20% gestegen. Om onze wereld een beetje leefbaar te houden zal het plasticgebruik gereduceerd moeten worden. Alle kleine beetjes helpen hierbij! Bedenk de impact maar eens als iedereen over zou stappen op een shampoo bar.

Voordeel 2: Een shampoo bar bevat natuurlijke ingrediënten

Veel reguliere shampoos bevatten nog schadelijke stoffen voor je haar (en lichaam). Denk hierbij aan sulfaten, parabenen en siliconen. Veel van deze stoffen worden toegevoegd om je shampoo op te laten schuimen of om je shampoo langer houdbaar te maken.

Siliconen staan erom bekend dat ze je haar laten glanzen, maar veel mensen weten niet dat ze ook je hoofdhuid op de lange termijn uit kunnen drogen. Sulfaten zullen je haar en hoofdhuid grondig reinigen, maar kunnen ook de natuurlijke oliën van je haar beschadigen. Siliconen zullen je haar beter doorkambaar maken, maar kunnen je haar en hoofdhuid ook verstikken waardoor deze ongezonder worden. Een shampoo bar bevat deze ingrediënten (vrijwel) nooit en is daarom een stuk zachter en gezonder voor je haar en huid.

Voordeel 3: Een shampoo bar voedt je haar

We weten nu wat een shampoo bar niet bevat aan ingrediënten, maar wat dan wel? De meeste shampoo bars zitten bomvol gezonde en voedende ingrediënten. Natuurlijke ingrediënten zullen je haar voeden, gezond maken, maar ook je hoofdhuid gezonder maken. Doordat je hoofdhuid weer meer voedingsstoffen op kan nemen, zal je haargroei op den duur ook gestimuleerd worden. De gehele conditie van zowel je haar als je hoofdhuid zal op de lange termijn gezonder en beter worden. En dat alleen maar door over te stappen op een natuurlijke shampoo bar!

Voordeel 4: Een shampoo bar gaat lang mee

Zo’n klein blokje zeep lijkt misschien vrij weinig, maar onderschat het niet! Een shampoo bar ziet er misschien wel klein uit, maar gaat gemiddeld gezien 3 keer zo lang mee als een shampoo in een fles. Een shampoo bar is zeer geconcentreerd en daardoor zal je shampoo bar lang mee kunnen. De gemiddelde shampoo bar gaat zeker wel 80 wasbeurten mee.

Voordeel 5: Een shampoo bar is voordelig

Dan kom je gelijk uit bij het volgende voordeel: het gebruik van een shampoo bar is goedkoop! Een shampoo bar is niet duurder in aanschaf dan een reguliere shampoo, maar gaat gemiddeld gezien dus wel zo’n 3 keer langer mee. Reken maar uit die winst.

Voordeel 6: Een shampoo bar is de ideale reisgenoot

Het laatste voordeel, maar niet de minste. Een shampoo bar is namelijk de ideale reisgenoot. Je zit niet met het gedoe dat je op het vliegveld maar een bepaald aantal milliliter mee mag en ook zal een shampoo bar niet kunnen gaan lekken in je toilettas. Bovendien is een shampoo bar lekker compact qua formaat en is dus zonder probleem te vervoeren. Ideaal voor iedereen die wel eens een weekend weg is, die graag op vakantie gaat, of die onderdeel is van de vanlife!

De 6 grootste voordelen zijn besproken, maar eigenlijk heeft een shampoo bar nog veel meer voordelen. Zo schuimt ‘ie lekker, is makkelijk door de brievenbus te gooien en ze nemen veel minder ruimte in in je badkamer. Dus als je het ons vraagt, wint een shampoo bar het op veel vlakken van de shampooflessen. Heb je toch nog vragen over bijvoorbeeld het vinden van de juiste shampoo bar, neem dan gerust even contact met ons op! Jij blij, wij blij. Je weet ons te vinden.

Wash away!

Je vrienden, The Alpha Men