Conditioner: hoe belangrijk is dat voor mannen?

Conditioner: hoe belangrijk is dat voor mannen?

Wij mannen komen tegenwoordig om in een jungle van haarverzorgingsproducten. Sommige mannen zien door de bomen het bos niet meer en verkopen hun ziel aan de 3-in-1 shampoo tubes. Goede keuze toch? Nou, als je het ons vraagt, gooi dat ding lekker uit het raam. Verzorgingsproducten zijn ontwikkeld met een reden, en zo ook de conditioner. Een conditioner voor mannen brengt namelijk flink wat voordelen met zich mee, dus het is tijd om eens dieper in te gaan op conditioners voor mannen.

Wat is een conditioner?

Een conditioner zal je haar verzorgen en verzachten. Een conditioner breng je altijd aan na het reinigen van je haar met een shampoo. De shampoo zal je haar schoonmaken, de conditioner zal je haar verzorgen. Met regelmaat horen we nog de vraag: “is conditioner goed voor mannen?”, en het antwoord daarop is simpelweg: ja. Je haar wordt gevoed met verschillende oliën en voedingsstoffen, of je nou een man of vrouw bent.

Conditioners heb je er in verschillende soorten en maten. Zo heb je een conditioner voor dun haar, conditioner voor dik haar, conditioner voor droog haar, een anti haaruitval conditioner, een natuurlijke conditioner, etc. Een conditioner is dus te gebruiken per haartype en per probleem dat je haar ervaart. Geen ‘one size fits all’, maar dat vinden wij vaak juist een goed teken.

Wat doet een conditioner voor mannen?

Afin, nu je weet wat een conditioner is, is het wel zo fijn om te weten waarom je dan precies een conditioner zou moeten gebruiken. Om dat duidelijk te maken, hebben wij een paar punten opgesomd.

Een conditioner hydrateert en voorkomt uitdroging

Het gebruik van een shampoo is natuurlijk altijd aan te raden, maar de meeste shampoos zijn puur gericht op het reinigen van je haar. Vooral als je geen natuurlijke shampoo gebruikt zal je haar worden gestript van zijn eigen natuurlijke oliën. Het resultaat? Droog en futloos haar op de lange duur. De oplossing? Een conditioner.

Een conditioner zit vol met gezonde ingrediënten als natuurlijke oliën en voedingsstoffen voor je haar. Doordat de haarschubben open staan tijdens het wassen, zal je haar zonder probleem deze voedingsstoffen opslurpen. Ook zal een conditioner je haarschubben weer sluiten, waardoor het minder vatbaar is tegen invloeden van buitenaf. Een conditioner hydrateert, verzorgd én beschermd je haar dus.

Je haar zal beter doorkambaar zijn en te stylen zijn

Niemand zit te wachten op knopen in je haar. Helaas is dit vaak wel de realiteit als jij je niet richt op de gezondheid van je haar. Droog haar knoopt snel en wordt daardoor moeilijker te stylen. Wanneer je een conditioner gebruikt, zal je haar soepeler en zachter worden. Knopen zullen verleden tijd zijn en je haar is 10x zo makkelijk in model te brengen.

Conditioner zal helpen bij verschillende problemen

Zoals we net al even kort benoemden, zijn er verschillende conditioners op de markt. Zo zal een anti-haaruitval conditioner zich richten op haargroei en het remmen van haaruitval. Wanneer je een conditioner gebruikt voor dun of fijn haar, zal deze zich richten op het gezonder en voller maken van je haar. Een conditioner is dus niet alleen bedoeld voor het zachter en gezonder maken van je haar, maar het kan breed ingezet worden. Eigenlijk is een conditioner een geheim wapen waar net te weinig mannen zich van bewust zijn.

Zacht, soepel, gezond en glanzend haar

Wanneer je een conditioner gebruikt, zal je haar zachter en soepeler worden. Dit komt door alle gezonde ingrediënten in een conditioner. Ook zal je haar glanzender worden dan wanneer je geen conditioner zal gebruiken. Je haar wordt op de lange termijn gezonder en dit zal duidelijk te zien zijn.

Mocht je helemaal op de gezonde tour willen gaan, gebruik dan een natuurlijke conditioner. Deze conditioners bevatten geen enkele chemische ingrediënten en zullen je haar in de long run nog veel gezonder maken dan een reguliere conditioner.

Hoe moet je een conditioner gebruiken?

Gelukkig is het gebruik van een conditioner geen rocket science. Natuurlijk is het wel zo handig om even de stappen te weten. Let wel op dat elke conditioner een andere gebruiksaanwijzing kan hebben, lees daarom altijd even goed het etiket door. De meeste conditioners volgen de volgende rode draad.

  1. Was je haar met shampoo
  2. Spoel de shampoo volledig uit je haar
  3. Pak een klein beetje conditioner op je hand
  4. Breng de conditioner aan in je haarpunten
  5. Laat de conditioner een paar minuten inwerken
  6. Spoel de conditioner volledig uit je haar

Onze favoriete conditioners voor mannen

Uiteraard hebben wij zo onze favorieten, en wie zouden wij nou zijn als we dat niet met jou zouden delen?

Doers of London Conditioner

Deze vegan conditioner zit boordevol vitaminen die je haar intensief verzorgen en een mooie glans geven. Door de toevoeging van onder andere aminozuren, koper en zink wordt de talgproductie in de juiste balans gebracht. Een geïrriteerde hoofdhuid wordt verzacht en irritatie zal worden voorkomen.

Hanz de Fuko Natural Conditioner

Deze natuurlijke conditioner zal je helpen met het voller en sterker maken van je haar. Deze formule van deze conditioner bevat wel meer dan 16 plantenextracten en meer dan 10 verschillende aminozuren. Deze natuurlijke ingrediënten stimuleren de microcirculatie van je hoofdhuid, versterken je haarwortel en zullen je haarschacht dikker maken. Alles op een gezonde manier!

Patricks CD1 Stimulating & Thickening Conditioner

Deze conditioner is speciaal ontwikkeld voor mannen die last hebben van dun haar of haaruitval. In deze conditioner zijn verdikkende eiwitten toegevoegd om de haarschacht direct op de zwellen. De toegevoegde menthol zal je hoofdhuid zachtjes stimuleren om haargroei te bevorderen. De formule bestaat zowel uit natuurlijke als wetenschappelijk bewezen ingrediënten, waardoor haaruitval geremd wordt en haargroei bevorderd wordt.

We hopen dat je ondertussen meer kennis hebt over het gebruik van een conditioner voor mannen. Mocht je nou toch nog vragen hebben? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn pas blij als jij blij bent. Je weet ons te vinden!

Good luck,

Je vrienden, The Alpha Men