Battle of Pomades: Suavecito vs Layrite

Battle of Pomades: Suavecito vs Layrite

Gebruik jij een pomade voor jouw haar? Dan is de kans groot dat je de pomades van Layrite en Suavecito wel eens hebt gezien of misschien zelfs hebt gebruikt. In dit blog kijken we naar de verschillen tussen de twee bekendste pomades en welke het beste is voor jouw haar.

Suavecito pomade original vs Layrite original pomade

Suavecito en Layrite zijn twee van de bekendste pomades op de markt. kwalitatief liggen ze dicht bij elkaar maar ook hun achtergrond komt erg overeen. Bij The Alpha Men gaat zelfs het verhaal rond dat hun winkels in California naast elkaar hebben gezeten en dat ze met elkaar aan de stok kregen. Of dit echt zo is zullen we waarschijnlijk nooit weten. In deze battle gaan we in op de original pomade van beide merken.

Suavecito

Het is allemaal begonnen als een stel hardwerkende vrienden die behoefte hadden aan een goed product. Helaas was een goed product dat aan hun eisen voldeed te duur en dus besloten ze zelf iets te gaan maken. Ze begonnen thuis in emmers te experimenteren met verschillende ingrediënten en daar kwam het product uit dat we vandaag de dag kennen. Nadat de vrienden uit huis gingen en hun buurvrouw zei dat ze er "suavecito" uit zagen was het merk geboren.

Layrite

Opgericht in 1999 leek het barbiersvak bijna uitgestorven. De oprichter bleef zijn grootste passie als barbier toch uitoefenen om perfecte kapsels te knippen. Zijn techniek werd gehinderd door de traditionele pomades op oliebasis die moeilijk uit het haar te wassen zijn. Hij besloot zelf een product te gaan maken. Tijdens gebruik van het zelfgemaakte product zei een klant dat dit het enige middel was dat "made his hair lay right" en dat was het begin van een nieuw merk.

The Battle of pomades

Of het een strijd is die gewonnen kan worden is nog maar de vraag. Beide pomades zijn wereldwijd erg populair. Ook bij The Alpha Men zijn ze allebei goed vertegenwoordigd. We zullen in ieder geval onze mening gaan geven over beide producten en een beoordeling geven op basis van factoren die voor onze klanten het belangrijkste zijn.

Gebruiksgemak van de pomade

Dit doen beide producten gewoon erg goed. De Suavecito is een beetje bruin doorzichtig en laat zich feilloos verdelen door het haar. De Layrite lijkt iets meer oranje en voelt meer als een wax zonder de plakkerigheid en laat zich ook makkelijk verdelen. Toch gaat de Layrite iets lastiger bij wat langer haar. De Suavecito laat zich in alle omstandigheden makkelijk aanbrengen en wint deze dus.

Suavecito pomade original Layrite original pomade

Pomade uitwassen

Het bestaansrecht van een pomade op waterbasis is natuurlijk dat je geen twee flessen Dreft wilt gebruiken om je haar weer schoon te krijgen. Dat is bij beide producten gelukkig niet nodig. Je hoeft enkel je haar te spoelen met water en het product is eruit. Geen duidelijke winnaar.

Geur

Tja, geur is natuurlijk meer een kwestie van smaak. Hoewel (bijna) iedereen vindt dat de oude sokken van je oma niet heel aangenaam ruiken zijn de meningen bij dit onderwerp toch meer verdeeld. De Suavecito ruikt erg fris en mannelijk. Bijna een cola-achtige geur die niet te sterk is. Wij vinden het in ieder geval een erg prettige geur. De Layrite ruikt een beetje zoetig naar vanille. We moesten een werknemer hier ervan weerhouden het in z’n mond te stoppen zo lekker ruikt het. Voor ons wint Layrite deze.

Hold

Niks is zo onaangenaam als haar dat uit model valt tijdens een date met die ene mooie dame. Daar hoef je bij de Layrite dan ook niet bang voor te zijn. Hoewel het potje aanduidt dat het gaat om een medium hold is deze bijna net zo sterk als de high hold van andere merken. De Suavecito heeft ook een prima hold maar wel iets minder sterk. Een goede tip is om het aan te brengen in wat droger haar. Dan zal de hold beter zijn maar de shine iets minder. Dat werkt andersom precies hetzelfde. Ook voelt de Suavecito iets meer als een gel. Het wordt net niet hard.

Shine

Hier is de Suavecito duidelijk beter. Het product zorgt voor een mooie glans die er natuurlijk uitziet. Hoe vochtiger het haar is bij het aanbrengen van het product, hoe meer het haar zal glanzen. De Layrite geeft ook glans maar wel een stuk minder. Het is natuurlijk maar net welk effect jij mooier vindt in je haar.

Welke pomade is het beste?

Hecht je meer waarde aan een goede hold dan is Layrite duidelijk de winnaar. Misschien wil jij liever een mooie shine dan zou Suavecito jouw keuze zijn. Beide producten kosten evenveel. Onze voorkeur ligt net iets meer bij de Layrite Original Pomade vanwege die goede hold en heerlijke geur. Je zult hoe dan ook waar voor je geld krijgen. Beide producten bevatten natuurlijke ingrediënten waardoor je geen last zal krijgen van acne en het makkelijk uit het haar te wassen is.

Nieuwsgierig geworden? probeer ze eens uit en beoordeel zelf welke jij het beste vindt. Laat gerust een review achter.

Bekijk in de shop de Suavecito Pomade Original Hold en Layrite Original Pomade