5 tips voor mannen met krullend of golvend haar

5 tips voor mannen met krullend of golvend haar

Heb jij ook krullend of golvend haar? Man, we kennen jouw struggle. Het is altijd chaos wanneer je je bed uitstapt. De kam er even doorheen halen? Vergeet het maar. Jaloers zijn we vaak op de mannen met stijl haar die even wat pomade, wax of clay in hun haar smeren en binnen vijf minuten klaar zijn voor de dag. Dat werkt bij ons niet.

Maar wanneer jij je krullen en golven omarmt zul je zien dat het ook veel charme heeft. Het heeft eigenlijk altijd volume, textuur en ziet er altijd wel spannend uit. Het verzorgen en stylen van je haar kost nou eenmaal wat tijd. Maar wanneer je het onder de knie hebt, wil je nooit meer anders.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om meer controle over je haar te krijgen en beter te kunnen stylen. We geven je een aantal tips waarmee je het beste in je haar naar boven haalt.

Tip 1: Kies de juiste haarstijl

Wil je een kapsel dat goed te stylen is en makkelijker handelbaar dan begint dat bij het kiezen van het juiste kapsel. Wanneer je echt gekruld haar hebt, Kies dan voor korte zijkanten en bovenop ook kort maar net iets langer. Heb je golvend haar, dan kun je misschien voor iets langer bovenop gaan. Laat je adviseren door je kapper en neem de tijd om het kapsel te vinden dat het beste bij je past. Check de kapsels hieronder voor inspiratie.

mannen kapselskort haar krullen man

krullen maken

krullen kapselsman krullen

Tip 2: Minder shampoooooo

Dit hebben we al vaker gezegd en gaan we gewoon nog een keer doen. Was je haar minder vaak met shampoo. Natuurlijk heeft iedereen ander haar maar test het maar eens uit. Was je haar een paar weken slechts twee keer per week. Conditioner mag je elke dag gebruiken. Je zult zien dat je haar er anders uit gaat zien.

Tip 3: Gebruik een haarolie voor mannen

Een haarolie maakt je haar zacht, gehydrateerd en verminderd beschadigt haar tijdens het föhnen. Deze kun je na het douchen aanbrengen in nat haar voordat je met de föhn aan de slag gaat.

Wil je geen haarolie gebruiken of wil je per se met een pre styler werken? Probeer dan eens per week (afhankelijk van hoe droog je haar is) een haarmasker. Deze herstelt je haar volledig.

Tip 4: Gebruik de juiste tools voor je haarstyling

Gebruik een föhn

Een föhn is toch wel de meeste essentiële tool wanneer je iets met je haar wilt doen. Of je nou krullend haar hebt of niet. We zijn de tijd wel gepasseerd dat een föhn alleen voor vrouwen is toch? Het is een apparaat dat het haar droog maakt. Geen lippenstift. Zorg dus gewoon dat je een föhn in huis hebt. Kom uit de douche en dep je haren zachtjes droog met een handdoek en ga vervolgens föhnen. Dit bepaald voor het grootste deel hoe je haar eruit gaat zien.

Gebruik het liefst een föhn met een diffuser. Dit is een hulpstuk voor je föhn dat ervoor zorgt dat de luchtstroom wordt verspreid en de krullen worden behouden. Dit voorkomt dat het haar gaat pluizen en zorgt voor een gelijkmatige droging. Gebruik de diffuser op een lage stand en houd de föhn ongeveer 10 cm van je hoofd af. Gebruik je vingers om je haar te bewegen terwijl je het droogt om de krullen te versterken.

haarborstel mannen

Gebruik een borstel voor mannen

Tijdens het föhnen is het aan te raden om een ronde borstel (ook wel een quiff roller genoemd) te gebruiken. Het is perfect om volume te creëren en de richting van je haar te bepalen. Ook hou jij zo je krullen of golvend haar perfect onder controle. Kam je haar nooit wanneer het al helemaal droog is. Dit zal het flink beschadigen. Grijp met je borstel de haren, trek het een klein beetje strak en föhn het droog zodat het in toom blijft.

Tip 5: Gebruik een clay met hoge hold

Clay gaat perfect samen met krullend of golvend haar. Je blijft de slag goed zien en krijgt de mooiste textuur. Krullend en golvend haar is lastiger in model te houden dan stijl haar. Het is een koppig haartype. Zorg dus voor een clay met hoge hold, bijvoorbeeld Hanz de Fuko Claymation of Reuzel Clay Matte Pomade. Is zelfs dat niet genoeg, dan kun je altijd nog een beetje haarlak toevoegen nadat je het in model hebt gebracht.