5 tips om de hele dag volume in je haar te houden

5 tips om de hele dag volume in je haar te houden

Een heleboel mannen houden tegenwoordig van veel volume en textuur in het haar. Helaas hebben we niet allemaal een dikke afro en zakt die volume gedurende de dag wat in. Je kapsel wordt plat en het lijkt alsof je minder of dunner haar hebt. Het is heel makkelijk om dan het stylingsproduct de schuld te geven. Om de hele dag volume in je haar te houden is toch wel wat meer nodig dan enkel een goed stylingsproduct.

Het hoeft gelukkig niet zo moeilijk te zijn om volume in je haar te creëren. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om er voor te zorgen dat je haar die volume de hele dag behoudt. Volg onze vijf tips voor een volumineus kapsel dat de hele dag blijft zitten.

1: Het juiste kapsel

Het begint natuurlijk allemaal bij het juiste kapsel. Als je haar ontzettend dik is of hartstikke lang zal het hoe dan ook inzakken. Het is simpelweg te zwaar. Je wilt een kapsel waarbij je haar aan de voorkant iets langer is en aan de achterkant korter. Zo krijg je al snel een liftend effect. Wanneer je haar echt heel dik is kun je het wat uit laten dunnen.
 

2: Pre-styling

Wat je met je haar doet voordat je het daadwerkelijk gaat stylen maakt echt een wereld van verschil. Breng een grooming spray, foam of sea salt spray aan in nat of handdoek droog haar en ga het vervolgens föhnen. Probeer te eindigen met de föhn in de koudste stand. Je haarschubben zullen sluiten en dat resulteert in haar dat langer blijft zitten.
 

Onze favoriete pre styling producten

pre styler voor volume in het haar

 

Byrd - Texturizing Surfspray

Een zeer geliefde spray die door veel mannen als pre styler word gebruikt. Hij is eigenlijk in elk type haar te gebruiken. De Surfspray geeft erg veel volume en extra hold en heeft een lekkere lichte geur van zeezout en kokosnoot. 

 


 

veel volume in het haar krijgen

 

Blind Barber - Sea Salt Spray

Wil je voor die extra matte textuur gaan dan kun je het beste een sea salt spray als pre styler gebruiken. Deze spray van Blind Barber is onze bestverkochte haarspray. Het bevat veel natuurlijke ingrediënten en heeft een heerlijke lichte geur van tonkaboon.

 

 


 

haar mouse voor mannen

By Vilain - Sea Salt Foam

Een foam dat het haar naast volume ook voorziet van voedende ingrediënten. Verder zorgt deze sea salt foam voor veel volume en textuur met een matte finish.
 

3: Gebruik het juiste product

Er zijn zoveel verschillende stylingproducten die je kunt gebruiken, waardoor veel mannen de verkeerde producten kiezen. Wil je volume? Vermijd dan producten als een pomade, gel of wax. Deze maken het haar snel zwaarder en kunnen het haar vettig maken. Kies voor producten die klei bevatten. Dit kan een clay of een paste zijn. Deze geven het haar volume en textuur.

Producten voor veel volume

 

clay voor veel volume

Dauntless Modern Grooming - Matte Paste

Deze matte paste is speciaal gemaakt voor mensen die houden van producten met veel volume en textuur. De matte paste heeft een medium tot high hold en een mooie natuurlijke matte uitstraling. Hij is speciaal ontworpen met drie verschillende soorten wax die er voor zorgen dat je kapsel de hele dag goed zit. 

 


 

Blumaan Ascend Volume Cream

 

BluMaan - Ascend Volume Cream

Heb je last van plat en dun haar zonder volume? Dan is deze ascend volume cream van BluMaan zeker het proberen waard! De crème heeft een speciale formule die je haar een boost van volume geeft en die je haar verdikt.

 


 

Koop Arcadian matte paste

 

Arcadian - Matte Paste

Dit heerlijke product van Arcadian geeft een bom aan volume en textuur. Het product is ook gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

 


 

4: Werk in verschillende lagen

Met verschillende lagen bedoelen we dat je steeds iets meer product toevoegt wanneer dit nodig is. Je begint dus met een heel kleine vingertop van je stylingsproduct. Wanneer je in één keer teveel toevoegt zal je haar gelijk inzakken. Je begint dus met een klein beetje en verdeelt dit goed door het haar. Van onder naar boven. Gebruik eventueel een kam om extra volume te creëren. Zo kun je steeds een klein beetje toevoegen totdat je het gewenste model hebt.   

5: Maak het af met een haarspray

Haarspray of haarlak is geen stylingsproduct maar puur een finishing touch om je volume vast te zetten. Spray een beetje in je hand en veeg voorzichtig over de plukjes die uitsteken. Dit werkt perfect om uitstekende plukken te voorkomen. Spray vervolgens geleidelijk over je hele kapsel. Gebruik een afstand van minimaal 20 cm zodat het gelijkmatig op je haar komt. Ook hierbij geldt dat je niet teveel moet sprayen omdat je je haar dan nat en te zwaar maakt.