Hoe moet je als man je wenkbrauwen epileren?

Hoe moet je als man je wenkbrauwen epileren?

Wenkbrauwen. Bij mannen. Ze zijn er in vele gedaanten. Van onbeduidend niet in het oog springend dun vlas tot en met meewarige kwasten waar oud-premier Ruud Lubbers (R.I.P.) destijds nog een puntje aan kon zuigen. Als je ze lang genoeg liet groeien kon je ze eventueel ‘naar achteren kammen’ zodat het leek alsof je nog over een flinke haardos beschikte. Geintje.

Vroeger maakte het ook niet zoveel uit. Knoesten uit de mouwen en helden die zich letterlijk in het zweet werkten. Alleen op zondagochtend werd het gezicht gemaaid en dat was het dan. Die eilanden van haarsprieten boven de ogen hoorden er nu eenmaal bij. Maar: hoe anders is het nu. Naast het feit dat je er onberispelijk uitziet, kapsel in de juiste coupe gevouwen, fris geschoren of een koninklijke baard hebt spelen wenkbrauwen inmiddels ook een niet onbelangrijke rol in jouw algehele voorkomen. They are in your face! Maar hoe je dat precies. Het stroomlijnen van een juist geprononceerde wenkbrauw. Gewoon met een trimmer eroverheen rossen, de schaar hanteren of toch chirurgisch met een vlijmscherp pincet in de aanslag?

Laat ons jou eens op je wenken bedienen.

Minder pijn? De wenkbrauwen eerst verwarmen of koelen!

Wil je zo comfortabel mogelijk met het epileren van de wenkbrauwen van start gaan zonder dat de tranen in de oogjes springen is het raadzaam de haarstroken eerst goed te verwarmen middels een hete douche of te masseren met een warme vochtige handdoek. Hierdoor gaan de poriën open staan waardoor het verwijderen van de haartjes minder pijnlijk aanvoelt. Een andere manier van ‘verdoven’ is het gebruik van ijs. Uiteraard niet met een kleverige Magnum of met ondersteuning van jouw vrienden Ben & Jerry’s. Nein. Een krakend ijsklontje voldoet. Als je hiermee over de wenkbrauwen wrijft verdoof je de haarfollikels waardoor het iets comfortabeler is om met de pincet de onwillige haartjes te verwijderen.

Kijk, écht leuk wordt het nooit maar als het resultaat staat ben jij tóch een blij man!

Uitmeten = Weten

Voordat je de wenkbrauwen te lijf gaat is het verstandig (en handig) om eerst goed uit te meten hoe de lijnen van jouw wenkbrauwen precies lopen. Check met een liniaal, draad of potlood tussen de neusvleugels tot naast de punt tussen de wenkbrauwen. De huid daar tussenin mag onthaard worden. Met den pincet.

Wenkbrauwen kammen en knippen

Voordat je gaat epileren is het uiterst effectief om eerst met een klein schaartje én dito kammetje aan de slag te gaan. Een mascaraborsteltje – leen dat gemakshalve van jouw wederhelft- werkt eigenlijk nog het beste. Tenzij je natuurlijk over een eigen cosmeticaborsteltje beschikt. Dat kan natuurlijk ook. Met dit minuscule instrumentje kam je de onwillige haartjes boven of onder de lijn de lijn van de wenkbrauw uit. Dan is het makkelijk om deze met een klein schaartje boven de huid weg te knippen. Wanneer je dat voor de spiegel doet is dat een vrij makkelijke exercitie. Je zult zien dat als je hier handigheid in krijgt dit een fluitje van een cent is.

Bonus: de haartjes die je weggeknipt hebt hoe je niet meer te verwijderen. Winst!

Het op een juiste wijze epileren van de wenkbrauwen

Tja. Mannen en epileren. De dames hebben het tot kunst verheven. Zit welhaast in hun DNA verweven en wij moeten deze edele ART van het op een juiste manier ontharen nog in die knuistjes zien te krijgen. Maar oefening baart strakke strepen. Wanneer na het verwarmen de poriën open staan is het van belang dat je een goede pincet gebruikt. Sharpness is key. Comfortabel is anders maar als de dames pijn kunnen verbijten, gaan wij hier zeker niet over rellen!

Trek de haartjes die in de richting waarin ze groeien met de pincet uit. Op deze manier wordt het namelijk iets minder pijnlijk. Gebruik hierbij een schoon en scherp pincet. Zorg ervoor dat je het haartje zo dicht mogelijk bij de wortel pakt. C’est tout! O ja. Natuurlijk kun je ook met een trimmer de haren bijwerken maar dan loop je de kans dat je ineens te veel haren wegmaait. Of dusdanig dat er géén wenkbrauwen meer zichtbaar zijn. Dat ziet er natuurlijk niet uit. Dan lijkt het, voor de kijker, net of je uit een UFO gestapt bent gezien de meewarige expressie die je dan uitstraalt. Daarnaast haal je hiermee alle vorm uit de wenkbrauw die jouw gezicht juist moet accentueren. Uiteraard kun je het ook aan de professional overlaten. De Barber. Of je kunt eventueel je vrouw vragen het pijnijzertje te hanteren. Anyway, just try. Je zult zien dat het allemaal wel meevalt!

O ja, met excellent gereedschap boek je nu eenmaal de grootste successen. Check bijvoorbeeld de hightech pincet die we in onze schappen hebben glinsteren. Geruchten gaan dat Mr. Spock er niet alleen zijn intergalactische wenkbrauwen mee trotseerde maar dat deze Vulcan ook de zwarte haren in zijn puntoren ermee te lijf ging. Succesvol. Ondanks zijn quote: “Beauty is transitory”.

Scotty, just beam below…

ROCKWELL RAZORS Tweezer Set

Rockwell – Tweezer Set

Deze Tweezer Set van Rockwell bestaat uit twee pincetten die perfect zijn voor bijvoorbeeld het epileren en verzorgen van de wenkbrauwen. De set zit in een handige vegan lederen etui die perfect is voor op reis. Verder zijn de pincetten gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en hebben de perfecte vorm die zorgt voor een precieze ontharing.

DOVO Manicure Set - Deluxe

 

DOVO – Manicure Set Deluxe

Deze vijf delige manicure set van Dovo is geschikt voor de man die alleen voor het allerbeste gaat. De set bevat een speciale etui van echt kalfsleder met daarin een clipper, pincet, nagelriem verzorger, nagelvijl en een neushaartrimmer. Alles gemaakt van zeer hoogwaardig roestvrij staal. Gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Je hoeft niet bang te zijn gevoelige huid te beschadigen vanwege de hoge precisie waarmee je haren kunt verwijderen.

Opdat we jouw leven graag pijnlozer maken.

Jouw vrienden, The Alpha Men.