Ga huidveroudering tegen met Q10

Ga huidveroudering tegen met Q10

Je huid is je grootste orgaan en je gezichtshuid is het visitekaartje van je lichaam. Het liefst zouden we allemaal onze gezonde, jonge huid behouden maar dit is helaas niet realistisch. Onze huidveroudering begint al rond onze 25e (!), wat in kan houden dat je huid doffer wordt, minder elastisch, maar met meer rimpels. Wil je niet, maar hoe los je dat op? Heb je wel eens van het co-enzym Q10 gehoord? Dit wonder stofje is een ultieme favoriet als het gaat om huidveroudering. Maar wat is het en wat doet Q10 precies? Tijd om Q10 eens goed onder de loep te nemen.


Wat is Q10?

Q10 is een co-enzym die van nature ook voorkomt in je eigen lichaamscellen. We horen je denken, maar waar is Q10 goed voor? Q10 is een hoofdrolspeler als het gaat om de energieproductie en is daardoor ook verantwoordelijk voor de basisfuncties van je huid. Denk hierbij aan regeneratie, groei en herstelprocessen van de huid. Ubiquinon (Q10) komt van nature voor in elke cel van het lichaam, ook is Q10 een vitamine-achtige stof.


De belangrijkste functies van Q10

Veel mensen denken dat Q10 een wetenschappelijk ontwikkeld ingrediënt in schoonheidsproducten is, maar niets is minder waar. Q10 is in elke cel van je lichaam te vinden en speelt een enorm belangrijke rol. Q10 heeft meerdere functies voor het gezond houden van je huid en lichaam.


Energieproductie

Onze cellen hebben energie nodig om taken uit te voeren. Zonder Q10 zouden onze cellen niet de brandstof hebben om deze taken aan te gaan. Cellen moeten bepaalde processen doorlopen om gezond te blijven, zonder deze processen zie je vaak dat mensen ernstig ziek zijn. Onze natuurlijke Q10 halen we uit voedsel. Denk hierbij aan orgaanvlees, eieren, gevogelte en vette vis.


Ademhaling

Ademhaling is het belangrijkste dat je dagelijks moet doen, geen discussie over mogelijk. Samen met veel andere stofjes is Q10 de verantwoordelijk voor het functioneren van je ademhaling en zuurstofverwerking. Niet geheel onbelangrijk dus!

Antioxidant

Dit is nogal een belangrijke voor de gezondheid van je huid. Q10 is namelijk een antioxidant die je huid beschermd tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen van buitenaf die je celmembranen en je DNA kunnen beschadigen. De invloed van vrije radicalen kunnen ervoor zorgen dat je huidcellen afsterven. Dit leidt vervolgens tot huidveroudering. Het fijne van Q10 is dat deze vrije radicalen onschadelijk kunnen maken waardoor je huid optimaal beschermd wordt.


De 6 voordelen van Q10 voor je huid

Het is ondertussen wel duidelijk dat Q10 een enorm belangrijk co-enzym is. Maar we focussen ons vandaag extra op de verbinding tussen Q10 en je huid. Daarom gaan we inzoomen op de 6 grootste voordelen van Q10 voor je huid.


1: Bevordert herstel en regeneratie

De cellen in je huid worden door Q10 van nature voorzien van alle energie die nodig is om zichzelf zowel te herstellen als te regenereren. Dit zijn de belangrijke basisfuncties van je huid, en zonder Q10 zouden deze basisfuncties worden verwaarloosd.


2: Helpt zonneschade te verminderen

Net hadden we het al even over de functie van Q10 als antioxidant. Doordat vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt, zal ook zonschade worden verminderd. Zon is de allergrootste boosdoener als het gaat om huidveroudering door de schade die deze teweeg kan brengen. Q10 en huidveroudering gaan hand in hand, juist doordat zonschade door Q10 voorkomen kan worden.


3: Q10 zorgt voor een meer egale huid

Zowel hyperpigmentatie als donkere vlekken kunnen worden veroorzaakt door een overproductie aan melanine. Q10 heeft een werking om melanine te kunnen balanceren waardoor hyperpigmentatie en donkere vlekken worden voorkomen of verminderd. Dit is dan ook de reden dat je een stuk meer egale huid mag verwachten als je Q10 gebruikt.


4: Collageenproductie wordt gestimuleerd

Iedereen die een beetje bekend is in de wereld van de huidverzorging weet dat collageen enorm belangrijk is voor je huid. Collageen zal je huid jonger en elastischer houden, de celregeneratie wordt bevorderd en botten, pezen, gewrichten etc. worden versterkt. Q10 zal jouw collageenproductie stimuleren.


5: Ontstaan van fijne lijntjes en rimpels wordt verminderd

Dat Q10 je collageenproductie stimuleert, is tevens een reden dat fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Je huid blijft elastischer en is beter in staat om meer vocht vast te houden. Dit is dan ook de reden dat fijne lijntjes en rimpels in je huid minder zichtbaar worden.


6: Bevordert een stralende gezichtstint

Een jonge huid vernieuwt zichzelf vaak. Doordat Q10 alle energie geeft aan je huid, zal deze zich ook veel beter en sneller kunnen vernieuwen. Hierdoor zal je huid er niet dof, vermoeid en levenloos uit te komen zien. Het resultaat zal een energieke, jeugdige en stralende gezichtstint zijn.


Q10 toevoegen in je routine

Nu je alle voordelen van Q10 weet, is het logisch als je dit fijne co-enzym wil toevoegen aan je eigen routine. Het is lichaamseigen, gezond én het zal je huid een stuk jonger houden. Maar hoe voeg je Q10 dan toe aan je routine? Dit kan op verschillende manieren.


We horen nog vaak de vraag “welke Q10 is het beste?” Je kunt kiezen voor verschillende producten met Q10. Zo heb je bijvoorbeeld een anti-rimpel crèmenachtcrème, gezichtsserum, dagcrème en gezichtsbalsem waar veel Q10 in zit. Kijk altijd naar de ingrediëntenlijst van een product en let op de beschrijving. Als Q10 het hoofdbestanddeel is van een product, zal dit ook altijd te lezen zijn in de beschrijving.


Mocht je advies nodig hebben of toch nog vragen hebben, neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn blij als we jou blij kunnen maken, dus don’t be a stranger. Je weet ons te vinden!