De beste hyaluronzuur serums

De beste hyaluronzuur serums

Hyaluronzuur is het wondermiddel in de skincare industrie. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Waar mensen al eeuwenlang op zoek zijn naar de ‘Fountain of Youth’ lijken enkele wetenschappers het met dit fijne huideigen stofje te hebben gevonden. Tenminste, voor je huid dan. Laat dit wondermiddel z’n werk voor je doen en vind uit wat hyaluronzuur voor je huid kan betekenen. Wij verklappen alvast: een jonge, volle huid die er gezond uitziet. Wie wil dat nou niet?

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die in staat is om flink wat vocht in de juiste plekken vast te houden. En niet een beetje, maar wel tot zo’n 1000 keer (!) meer dan z’n eigen gewicht.

Naast het feit dat het een lichaamseigen stof is, is het een bepaalde natuurlijke vorm van suiker. Deze vorm is ook aanwezig in ons bindweefsel en onze huid. Het is een echte kampioen in het hydrateren van je huid. Ook houdt het je huid elastisch, jong en soepel. Daarnaast zorgt het zelfs voor een stuk wondgenezing. Hyaluronzuur is geschikt voor alle huiden. Vette huid, droge huid, huid met acné, gemixte huid, rijpe huid, onzuivere huid, normale huid, noem het maar op.

Waar is hyaluronzuur goed voor?

Wat doet hyaluronzuur nou precies? Nou, naarmate je ouder wordt neemt de volume in je huid af. En met ouder worden hebben we het niet over 60+. Nee, de volume in je huid neemt al af na je 25e levensjaar. Schrokken wij ook van toen we het voor het eerst hoorden. Na je 25e neemt hyaluronzuur in je huid af en je huid zal dus geleidelijk aan steeds minder volumineus en soepel worden. Hyaluronzuur in je skincare routine zorgt ervoor dat er geen tekort ontstaat en je huid dus soepel en vol blijft.

De voordelen van hyaluronzuur

  • Hyaluronzuur geeft je huid de perfecte dosis vocht
  • Hyaluronzuur behoudt de elasticiteit van de huid
  • Hyaluronzuur heeft antioxiderende eigenschappen
  • Hyaluronzuur bevordert wondgenezing en helpt dus bij acné
  • Hyaluronzuur gaat huidveroudering tegen
  • Hyaluronzuur vervaagt rimpels en fijne lijntjes
  • Hyaluronzuur verfrist de bovenste huidlagen
  • Hyaluronzuur versterkt de beschermlaag van je huid

Hyaluronzuur in serums

Ondertussen weten we wat hyaluronzuur voor onze huid kan betekenen. En dat is nogal wat. Daarom is het handig om een hyaluronzuur serum in onze skincare routine te gaan gebruiken. Als je gezichtsverzorging gebruikt, is het net zo handig om dit fijne ingrediënten er aan toe te gaan voegen.

Breng 1 à 2 keer per dag (ochtend en/of avond) een paar druppels aan. Doe dit nadat je je gezicht hebt gereinigd. Masseer de druppels in met ronddraaiende bewegingen. Spoel het niet af en laat het intrekken. Je zult snel resultaat zien!

Onze top 5 beste hyaluronzuur serums

Uiteraard hebben wij ook een lijst met onze favoriete hyaluronzuur serums. Wij zetten ze hier voor jou in een lijstje. Dan hoef jij niet uren door het internet door te scrollen voor het perfecte serum. Zo zijn we dan ook wel weer!

1. Doers of London - Hydration Serum

Dit serum maakt je huid gelijk gladder, zachter en frisser zonder je huid vet te maken. Deze hydrating serum heeft drie vormen van hyaluronzuur dat de huid elastisch houdt en daarnaast het vochtgehalte van de huid op peil brengt. Een krachtpatser met fijne andere ingrediënten zoals kiwi-en-abrikozen extracten. En dat voor een hele fijne prijs!

Daarnaast is dit serum vrij van alle chemische en/of schadelijke stoffen zoals parabenen, PEG's, SLS, siliconen, minerale oliën, glycols, TEA, DEA, BHT, BHA, triclosan, triclocarban, chemical sunscreen, hydroquinone, formaldehyde, synthetische geur- en kleurstoffen.

2. Grown Alchemist - Instant Smoothing Serum

Een unieke formule die door zijn intense hydratatie een liftend effect creëert. Je kan dit serum gebruiken als een preventieve anti-aging boost. Uitdroging van je huid wordt voorkomen en rimpels en fijne lijntjes worden weggewerkt.

Dit serum heeft maar een paar ingrediënten, wat vaak een goed teken is in de skincare industrie. Schadelijke stoffen zul je dus ook zeker niet vinden in deze fijne serum van Grown Alchemist.

3. Medik8 - Hydr8 B5™ Intense

Uiteraard zorgt dit serum ervoor dat de productie van hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Het resultaat? Optimale hydratatie van je huid met een verbeterde elasticiteit. Dit serum wordt onder andere gebruikt na huidverjongingsbehandeling zoals microneedling, IPL en chemische peelings. Dat benadrukt de goede resultaten van dit serum wel!

Je mag een zachte en gehydrateerde huid verwachten met zichtbaar minder fijne lijntjes en rimpels. Dit serum bevat nog een stuk meer goede ingrediënten en is vrij van parabenen, kunstmatige geuren, alcohol en ftalaten.

4. The Grey - Recovery Face Serum

Een serum dat bestaat uit krachtige antioxidanten en natuurlijk hyaluronzuur. Deze combinatie belooft rimpels te bestrijden en een gelijkmatige huidteint te creëren. De versteviging van de huid zal dan ook zeker zichtbaar moeten zijn na een tijdje gebruik.

Dit serum is vrij van parabenen petrochemicaliën, sulfaten, SLS, SLES, DEA, alcohol en is vegan friendly.

5. Beviro - Forever Young Elixer Serum

De naam zegt het al! Een hydraterend serum en een anti-aging in één. Hyaluronzuur is de basis van dit serum, maar er zitten nog een stuk meer mooie ingrediënten in. Dit serum belooft een genezende werking die doordringt tot de onderste huidlagen. Beschadigde weefsels worden herstelt en irritaties en littekens worden verzacht.

Forever Young Elixer Serum bestaat voor 99% uit natuurlijke producten en het zal dus lastig zijn om een chemisch ingrediënt in de lijst terug te vinden.

Andere producten met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is niet alleen maar te vinden in serums. Dit ingrediënt zit in een stuk meer producten. Zo vind je hyaluronzuur soms in een gezichtscrème, dagcrème, hyaluronzuur spray, etc. Check altijd even de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn. Weet wel dat hyaluronzuur waarschijnlijk in grotere getale aanwezig is wanneer het ook daadwerkelijk in de omschrijving van een product staat.

Heb je toch nog vragen? Weet dan dat je altijd even contact met ons op kunt nemen. Dan gaan wij jou zo goed mogelijk proberen te helpen. Je weet ons te vinden.

Take care (of your skin)!

Je vrienden, The Alpha Men