De beste gezichtscrème voor mannen

De beste gezichtscrème voor mannen

Een goede dagcrème of nachtcrème vormt de basis voor een stralende en bovenal gezonde huid. Er bestaan vele verschillende huidtypes en daarom bestaat er ook een grote verscheidenheid aan dag- en nachtcrèmes. In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen en de functie van een gezichtscrème, ga jij ontdekken of je een gezichtscrème nodig hebt en vertellen wij je welke soorten gezichtscrèmes er verkrijgbaar zijn. Hierbij geven we uiteraard ook een paar voorbeelden, die je na het lezen van dit artikel eenvoudig bij ons kunt bestellen!

De eigenschappen en functie van een gezichtscrème voor mannen

Onze huid beschermt ons gezicht tegen invloeden van buitenaf. De huid wordt namelijk vaak blootgesteld aan externe factoren die het gezicht kunnen beschadigen. Om dit te voorkomen en/of tegen te gaan bestaan er allerlei gezichtscrèmes voor mannen die voldoen aan alle behoeften die dit gevoelige en belangrijke deel van jouw lichaam vereist! Gezichtscrèmes voor mannen hebben dan ook niet één, maar meerdere functies. Zo zijn er bijvoorbeeld gezichtscrèmes welke hydrateren, ouderdom bestrijden en acne weet te verminderen. Afhankelijk van het gewenste effect, kies je voor het ene of juist voor het andere product.

Heb ik een gezichtscrème nodig?

Ten eerste: het gebruik van een gezichtscrème hoeft jouw mannelijkheid niet weg te nemen. Er zijn tal van gezichtscrèmes op de markt die jouw huid kunnen voeden zonder toegevoegde geur, wanneer je dit niet wilt. Zo is een vochtinbrengende gezichtscrème misschien niet alleen een belangrijk onderdeel van jouw dagelijkse huidverzorging na het scheren, maar kan het er ook voor zorgen dat je huid comfortabeler, gladder en gezonder aanvoelt. Kortom; er zijn vele verschillende gezichtscrèmes en er is altijd één die voordelen zal bieden voor jouw huid!

Welke soorten gezichtscrèmes zijn er?

Het is goed om te weten dat er niet maar één type gezichtscrème is. Er zijn verschillende soorten crèmes verkrijgbaar, waaronder gels, creams en balms. Ieder soort product bevat een eigenschap die ergens goed voor is. Zo heb je bijvoorbeeld hydraterende gezichtscrèmes die de vochthuishouding goed reguleren. Ook zijn er anti-rimpel crèmes. Deze crèmes gaan (vanzelfsprekend) huidveroudering tegen. Dan zijn er de vochtinbrengende crèmes, die ervoor zorgen dat jij afscheid kunt nemen van jouw droge huid. Zoek je een goede gezichtscrème voor na het scheren? Dan raden wij je aan om een moisturizer en/of aftershave te gebruiken.

Waar moet ik op letten wanneer ik een gezichtscrème aanschaf?

Om de juiste gezichtscrème uit te kunnen kiezen is het belangrijk om te weten welk huidtype jij hebt.

Wanneer je jouw gezicht goed hebt gereinigd en even 10 minuten hebt gewacht, raden wij je aan om een papieren zakdoekje te pakken en strak tegen je voorhoofd aan te drukken. Wanneer het papiertje schoon blijft en niet vettig is, heb je een normale huid. Je hebt kleine poriën en een stevige huid met voldoende elasticiteit.

Zitten er vettige plekken op het doekje en hebben jouw wangen en neus een milde glans? Dan is jouw huid vet. Gebeurt er niets met het papiertje, maar voelt je huid trekkerig en gevoelig aan en zijn er schilfertjes zichtbaar? Dan is jouw huid te droog. Uiteraard kun je jezelf ook niet herkennen in de bovengenoemde huidtypes. Het kan namelijk ook zijn dat je een verouderende huid hebt en hier een geschikte gezichtscrème voor zoekt. In onze webshop kun jij per product lezen welke crème past bij jouw huidtype.

Verschillende ingrediënten

Er zijn vele gezichtscrèmes voor mannen waar jij uit kunt kiezen. Afhankelijk van waar je de gezichtscrème voor wilt gebruiken, moet je voor de een of het andere ingrediënt kiezen. De verschillende werking van de ingrediënten in een crème staan namelijk centraal en bepalen het effect op jouw huid. Om jezelf ervan te verzekeren dat jij een goede gezichtscrème voor mannen kiest helpen wij je een handje. Hieronder zie je een aantal zeer effectieve ingrediënten waarvan jij zeker wilt dat ze in jouw gezichtscrème zitten!

UV-bescherming

UV-straling zorgt voor zo’n 80% van de veroudering van de huid. De beste gezichtscrème voor heren moet dus altijd tegen de invloeden van de zon kunnen beschermen.

Vitamine C en E

Zonnestralen beïnvloeden het versnellen van het verlies van elasticiteit en stevigheid van de huid en zorgen voor duidelijker wordende expressielijnen. De vitamines C en E kunnen jouw huid helpen om dit versnelde proces tegen te gaan, dit komt door de vele antioxidanten die hierbij vrijkomen.

Resveratrol

Het stofje resveratrol is een plantensamenstelling dat werkt als antioxidant. Resveratrol stimuleert antioxidanten enzymen en werkt als versterkt je natuurlijke afweersysteem.

Co-enzym Q10

Ook een antioxidant die jouw huid helpt beschermen tegen blootstelling aan zonnestralen en zo een versnelde veroudering van de huid tegengaat.

Niacinamide

Deze stof remt de werking van tyrosinase, het enzym dat nodig is voor de synthese van melanine. Op deze manier voorkom jij vlekjes in je gezicht.

Hydroxyzuren

Hydroxyzuren zijn in staat om de ionische bindingen van dode cellen op jouw huid los te maken. Dit maakt het gemakkelijker om ze te verwijderen zonder hard te hoeven wrijven.

Retinol

Retinol is de stof die rimpels weet te verzachten, vlekken weet te verminderen en ervoor zorgt dat het jouw poriën verfijnt. Ook stimuleert Retinol de celregeneratie.

Hyaluronzuur

Deze fijne stof heeft de capaciteit om tot wel 1000 keer zijn gewicht in water te absorberen. Dit zorgt dan ook voor een geweldig vochtinbrengend vermogen en stimuleert daarbij de productie van collageen, genezing en celvernieuwing. Een onmisbaar stofje dus.

Keuze van The Alpha Men

Hieronder hebben wij een drietal gezichtscrèmes opgesteld welke jou, ongeacht of je een ervaren gebruiker bent of niet, de juiste basis geven voor een gezonde en stralende huid, zonder de toevoeging van schadelijke stoffen.

  1. Doers Of London Hydrating Face Cream
  2. The Grey Comfort Face Cream
  3. SA.AL&CO 041 Hyaluronan Face Cream 


Mocht je nog vragen hebben, weet dan dat wij altijd klaar staan om jou verder te helpen. Doen we graag. Je weet ons te vinden!

Take care,

Je vrienden, The Alpha Men